Početna strana > Hronika > Britanska Laburistička partija traži novi referendum o Bregzitu; DŽeremi Korbin: Založićemo se ostanak u EU, ukoliko bude novog referenduma
Hronika

Britanska Laburistička partija traži novi referendum o Bregzitu; DŽeremi Korbin: Založićemo se ostanak u EU, ukoliko bude novog referenduma

PDF Štampa El. pošta
utorak, 09. jul 2019.

 London -- Britanska opoziciona Laburistička partija pozvala je naslednika premijerke Tereze Mej da organizuje još jedan referendum o izlasku ili ostanku zemlje u EU.

Lider laburista DŽeremi Korbin rekao je da bi se laburisti založili za ostanak u EU ukoliko novi premijer organizuje referendum, prenosi AP.

On je dodao da će laburisti zauzeti taj stav kako bi zaustavili Bregzit bez dogovora, odnosno "štetni Bregzit torijevca", dodaje Bi-Bi-Si.

"U ovim okolnostima, želim da jasno stavim do znanja da će laburisti voditi kampanju za ostanak protiv izlaska bez sporazuma ili sporazuma torijevca, koji ne štiti ekonomiju i radna mesta", naveo je Korbin.

Britanska premijerka Tereza Mej prošlog meseca je objavila da će podneti ostavku nakon što nije uspela da dobije podršku parlamenta za njen sporazum o Bregzitu.

Za njenog naslednika na mestu premijera i na čelu Konzervativne partije bore se poslanici Boris DŽonson i DŽeremi Hant, a ko izađe kao pobednik iz te trke kasnije ovog meseca, imaće malo više od tri meseca da dobije podršku za dogovor o Bregzitu.

Izlazak Velike Britanije iz EU predviđen je za 31. oktobar.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner