Хроника

Британска Лабуристичка партија тражи нови референдум о Брегзиту; Џереми Корбин: Заложићемо се останак у ЕУ, уколико буде новог референдума

Штампа
уторак, 09. јул 2019.

 Лондон -- Британска опозициона Лабуристичка партија позвала је наследника премијерке Терезе Меј да организује још један референдум о изласку или останку земље у ЕУ.

Лидер лабуриста Џереми Корбин рекао је да би се лабуристи заложили за останак у ЕУ уколико нови премијер организује референдум, преноси АП.

Он је додао да ће лабуристи заузети тај став како би зауставили Брегзит без договора, односно "штетни Брегзит торијевца", додаје Би-Би-Си.

"У овим околностима, желим да јасно ставим до знања да ће лабуристи водити кампању за останак против изласка без споразума или споразума торијевца, који не штити економију и радна места", навео је Корбин.

Британска премијерка Тереза Меј прошлог месеца је објавила да ће поднети оставку након што није успела да добије подршку парламента за њен споразум о Брегзиту.

За њеног наследника на месту премијера и на челу Конзервативне партије боре се посланици Борис Џонсон и Џереми Хант, а ко изађе као победник из те трке касније овог месеца, имаће мало више од три месеца да добије подршку за договор о Брегзиту.

Излазак Велике Британије из ЕУ предвиђен је за 31. октобар.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]