Početna strana > Hronika > Branislav Lečić: Današnji izbori u Demokratskoj stranci biće tačka na sukobe dve struje
Hronika

Branislav Lečić: Današnji izbori u Demokratskoj stranci biće tačka na sukobe dve struje

PDF Štampa El. pošta
subota, 26. septembar 2020.

Kandidat za predsednika Demokratske stranke Branislav Lečić ocenio je da će neposredni izbori u toj stranci biti "tačka na sukobe" dve struje, uz napomenu da - ako on pobedi na tim izborima - pruža ruku svim demokratama kako bi se pobedio apsolutizam u Srbiji.

Lečić je novinarima, pošto je glasao na stranačkim izborima, rekao je da su izbori demokratski proces u kojem učestvuje 4.500 članova, koji su platili članarinu.

"Ako bude većinski izglasana ekipa koju predvodim, to zači da je izabrana politika tri tačke za Srbiju - Evropska unija, građansko društvo i vladavina prava i jednake šanse za sve, koju ću dosledno spovoditi", naglasio je Lečić.

Lečić je jedini kandidat za predsednika stranke na izborima koje ne priznaje predsednik demokrata Zoran Lutovac.

Izlaznost na izborima završava svaku dilemu vezanu za DS i to je demokratski proces. Ako u to ne verujemo, onda nismo demokrate, predočio je on.

Lečić je ocenio da se apsolutizam proganja demokratijom, a izbori su legalan proces, proveriv pred svakim sudom, institucijom, domaćom ili stranom.

"Ovde ne odlučujemo ni (Zoran) Lutovac ni ja, već članovi DS", rekao je on, ponavljajući poziv svim demokratama da budu zajedno i formiraju jaku DS kako bi pobedili apsolutizam u Srbiji.

"Nažalost, moja odavno pružena ruka ka Lutovcu, a ne samo moja, već i Vidina (Ognjenović), (Dragoslava) Šumarca i drugih je upućena DS, ali tog odgovora nema. Ima samo izbacivanja, krivičnih prijava, rigidnosti koja nije demokratska", rekao je Lečić.

On je najavio, ukoliko bude izabran za lidera DS, da će se stranka uključiti u sve razgovore sa evroparlamentarcima, jer je svaki kontakt sa Evropom potreban i neophodan, ali i sa opozicionih strankama koje su joj ideološli bliske, socijaldemokratske orijentacije.

Lečić je ponovio da glasači stranke donose odluku, potom će se ozganizovati izborna skupština koja će verifikovati izbore i formirati stranačka tela, a potom će se i upisati u registar stranaka, odnosno potvrditi izmene u DS.

(Fonet)