Хроника

Бранислав Лечић: Данашњи избори у Демократској странци биће тачка на сукобе две струје

Штампа
субота, 26. септембар 2020.

Кандидат за председника Демократске странке Бранислав Лечић оценио је да ће непосредни избори у тој странци бити "тачка на сукобе" две струје, уз напомену да - ако он победи на тим изборима - пружа руку свим демократама како би се победио апсолутизам у Србији.

Лечић је новинарима, пошто је гласао на страначким изборима, рекао је да су избори демократски процес у којем учествује 4.500 чланова, који су платили чланарину.

"Ако буде већински изгласана екипа коју предводим, то зачи да је изабрана политика три тачке за Србију - Европска унија, грађанско друштво и владавина права и једнаке шансе за све, коју ћу доследно споводити", нагласио је Лечић.

Лечић је једини кандидат за председника странке на изборима које не признаје председник демократа Зоран Лутовац.

Излазност на изборима завршава сваку дилему везану за ДС и то је демократски процес. Ако у то не верујемо, онда нисмо демократе, предочио је он.

Лечић је оценио да се апсолутизам прогања демократијом, а избори су легалан процес, проверив пред сваким судом, институцијом, домаћом или страном.

"Овде не одлучујемо ни (Зоран) Лутовац ни ја, већ чланови ДС", рекао је он, понављајући позив свим демократама да буду заједно и формирају јаку ДС како би победили апсолутизам у Србији.

"Нажалост, моја одавно пружена рука ка Лутовцу, а не само моја, већ и Видина (Огњеновић), (Драгослава) Шумарца и других је упућена ДС, али тог одговора нема. Има само избацивања, кривичних пријава, ригидности која није демократска", рекао је Лечић.

Он је најавио, уколико буде изабран за лидера ДС, да ће се странка укључити у све разговоре са европарламентарцима, јер је сваки контакт са Европом потребан и неопходан, али и са опозиционих странкама које су јој идеолошли блиске, социјалдемократске оријентације.

Лечић је поновио да гласачи странке доносе одлуку, потом ће се озганизовати изборна скупштина која ће верификовати изборе и формирати страначка тела, а потом ће се и уписати у регистар странака, односно потврдити измене у ДС.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]