Početna strana > Hronika > Boško Obradović: Vojvodini funkcionalna autonomija, ali bez obeležja i nadležnosti države
Hronika

Boško Obradović: Vojvodini funkcionalna autonomija, ali bez obeležja i nadležnosti države

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 02. februar 2017.

NOVI SAD - Kandidat Dveri za predsednika Srbije Boško Obradović izjavio je da se zalaže za procvat Vojvodine koja će imati funkcionalnu autonomiju lokalnih samouprava skrojenu za potrebe naroda, ali bez obeležja i nadležnosti države.

On je sinoć na konvenciji u Novom Sadu poručio da se vojvođanske oranice ne smeju krčmiti zbog stranaca i i da se građanine trebaju plašiti od Dveri već od vladajuće garniture koju predvodi SNS, saopšteno je iz Dveri.

Obradović je istakao da će oslonac njegove predsedničke kandidature u Vojvodini i Novom Sadu biti žene i da je odlučio da njegov predstavnik i rukovodilac predsedničkom kampanjom u Vojvodini bude poslanica Marija Janjušević.

"Vojvodina je naša majka, večito utočište i plodno zemljište za nove naraštaje, ona nas hrani, rađa, ohrabruje nas da čuvamo i bogatimo svoje kulturno i svako drugo nasleđe", rekla je Janjušević.

Ona je ocenila da Dveri imaju svest o tome kako da štite dobar rod koji Vojvodina daje, i kako da ga čuvaju za buduće generacije, a ne da ga rasprodaju i otuđuju.

kako je u saopštenju navedeno, podršku kandidaturi Boška Obradovića za predsednika Srbije, na konvenciji u Novom Sadu je pružio bivši bokser Tadija Kačar.

(Beta)