Početna strana > Hronika > Boško Obradović: Hitno uhapsiti Vučića zbog poziva na razgraničenje, odnosno podelu KiM i priznanja nezavisnosti „Republike Kosovo“, jer to predstavlja kršenje Ustava Srbije
Hronika

Boško Obradović: Hitno uhapsiti Vučića zbog poziva na razgraničenje, odnosno podelu KiM i priznanja nezavisnosti „Republike Kosovo“, jer to predstavlja kršenje Ustava Srbije

PDF Štampa El. pošta
subota, 11. avgust 2018.

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas „da zbog izjava o razgraničenju na Kosmetu protiv Aleksandra Vučića hitno treba da bude pokrenut krivični postupak zbog kršenja Ustava i da bude opozvan sa funkcije predsednika.

Obradović je pozvao Ustavni sud Srbije i nadležnog državnog tužioca da hitno reagujuju zbog kršenja Ustava Srbije i poziva predsednika Srbije na razgraničenje, odnosno podelu Kosova i Metohije i priznanja nezavisnosti nepostojeće „Republike Kosovo“.

„Istovremeno pozivam časne oficire Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova da reaguju i uhapse Predsednika Srbije zbog kršenja Ustava, gaženja predsedničke zakletve i narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Srbije“, kazao je on.

Obradović u izjavi podseća javnost Srbije da je predsednikova ideja razgraničenja sa Albancima najobičnija izdaja državnih i nacionalnih interesa, i da smo se sa Albancima razgraničili još 1926. godine, kada je Kraljevina Jugoslavija potpisala Protokol o razgraničenju sa Albanijom.

„. Razgraničenje sa Albancima na KiM, na koje misli Aleksandar Vučić, je sramno priznanje nezavisnosti Kosova i predaja dela naše državne teritorije za potrebe pravljenja druge albanske države na Balkanu i kasnije ujedinjenje u Veliku Albaniju“.

(FoNet)