Хроника

Бошко Обрадовић: Хитно ухапсити Вучића због позива на разграничење, односно поделу КиМ и признања независности „Републике Косово“, јер то представља кршење Устава Србије

Штампа
субота, 11. август 2018.

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас „да због изјава о разграничењу на Космету против Александра Вучића хитно треба да буде покренут кривични поступак због кршења Устава и да буде опозван са функције председника.

Обрадовић је позвао Уставни суд Србије и надлежног државног тужиоца да хитно реагујују због кршења Устава Србије и позива председника Србије на разграничење, односно поделу Косова и Метохије и признања независности непостојеће „Републике Косово“.

„Истовремено позивам часне официре Војске Србије и Министарства унутрашњих послова да реагују и ухапсе Председника Србије због кршења Устава, гажења председничке заклетве и нарушавања територијалног интегритета и суверенитета државе Србије“, казао је он.

Обрадовић у изјави подсећа јавност Србије да је председникова идеја разграничења са Албанцима најобичнија издаја државних и националних интереса, и да смо се са Албанцима разграничили још 1926. године, када је Краљевина Југославија потписала Протокол о разграничењу са Албанијом.

„. Разграничење са Албанцима на КиМ, на које мисли Александар Вучић, је срамно признање независности Косова и предаја дела наше државне територије за потребе прављења друге албанске државе на Балкану и касније уједињење у Велику Албанију“.

(ФоНет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]