Početna strana > Hronika > Borislav Stefanović: Sastanak Dačić-Tači problematičan jer nema državne platforme
Hronika

Borislav Stefanović: Sastanak Dačić-Tači problematičan jer nema državne platforme

PDF Štampa El. pošta
utorak, 06. novembar 2012.

Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da je problematično što premijer Srbije Ivica Dačić već drugi put ide na sastanak sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem u Brisel a da nije doneta državna platforma za pregovore.

"Postavlja se pitanje o čemu se razgovara tamo. Nije jasno na osnovu kog dokumenta se razgovara, šta je naš plan i šta želimo da postignemo", rekao je Stefanović novinarima u parlamentu.

On je rekao da DS očekuje da vidi vrlo jasne korake i pokazatelje šta je strategija Srbije.

"Tužno je što glavni akteri vlasti nemaju predstavu šta u platformi piše ali ni što niko iz opozicije niti javnost ne zna ništa o platformi", rekao je Stefanović, bivši šef pregovoračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom.

Izbori u DS ubuduće će biti organizovani nakon izbora u državi

Funkcioner Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da će izbori u toj stranci ubuduće biti organizovani uvek posle izbora u državi.

"Nezgodno je praviti izborni ciklus svake dve godine, ako se oni ne poklapaju sa izborima u državi. Imaćemo izbore svaki put posle izbora u državi i to će biti izbori na svakom nivou", rekao je Stefanović novinarima u parlamentu i dodao da bi bilo dobro i da druge stranke tako funkcionišu.

Govoreći o novim kadrovskim rešenjima, Stefanović je potvrdio da će među kandidatima za potpredsednike stranke biti Nataša Vučković i Vesna Martinović, da će Dragoljub Mićunović ostati na čelu Političkog saveta i dodao da će se o novom šefu poslaničke grupe odlučivati posle izborne skupštine.

Budući da mediji pišu da će sadašnji predsednik Omladine demokrata Balša Božović biti sekretar stranke, Stefanović je rekao da je to još jedna od spekulacija medija i da ne može da kaže ni da će on biti ni da neće biti, "jer će se o tome odlučiti na skupštini".

Govoreći o sednici Glavnog odbora, Stefanović je rekao da je stvar potpuno stabilizovana što se tiče DS i da je napravljen važan dogovor koji onemogućava cepanje stranke ili bilo kakve probleme u budućnosti.

"Ono što je zajednički dogovoreno, nije nikakav kompromis, već pre svega dogovor koji se zasniva na legitimnim potrebama svih strana u DS", rekao je Stefanović i dodao da je stranka demokratizovana.

Govoreći o statutarnim promenam, on je istakao to što će ubuduće ljudi sa lokala direktno birati svoje predstavnike u Predsedništvo stranke i što se ograničava nadležnost predsednika da ne može da ukine bilo koju odluku nižih organa stranke.

Stefanović je napomenuo da promenama u stranci treba da budu zadovoljni svi, osim aktuelne vlasti.

"Ako su se nadali cepanju DS, žao mi je što smo ih razočarali, a još više ćemo ih razočarati kada uskoro potpuno ojačamo naš rad, pre svega u skupštini i u javnosti i pokažemo da je DS jedina prava demokratska partija u zemlji i najsnažnija opozicija vlasti", zaključio je Stefanović.

(Blic)