Početna strana > Hronika > Borislav Stefanović: Očekujemo da Kfor odgovori na naše zahteve
Hronika

Borislav Stefanović: Očekujemo da Kfor odgovori na naše zahteve

PDF Štampa El. pošta
sreda, 27. jul 2011.

„KFOR je uz pomoć helikoptera na jedan od administrativnih prelaza dovezao pripadnike kosovske carine i kosovske pogranične policije što je suprotno dogovoru i mi sada pokušavamo da nađemo rešenje koje će biti vraćanje na situaciju koju smo imali pre dva dana, izjavio je Borislav Stefanović.

Šef srpskog pregovaračkog tima je kazao da je neophodno da se zadrže policijske strukture na administrativnim prelazima a u pitanju su mahom Srbi pripadnici kosovske policije koji već tu rade.

„Očekujemo da se general Biler uskoro vrati sa konsultacija na koje je otišao i mi očekujemo oko 17 :30 sati da on dođe sa odgovorom na naš zahtev a to je da se sa prelaza Brnjak uklone pripadnici tzv. kosovske carine i da se sve vrati na pređašnju situaciju“, rekao je Stefanović.

Celo stanje na severu Kosova on je ocenio kao pokušaj Prištine da prejudicira pregovarački proces a da Srbija ni u kom slučaju ne sme da naseda na provokacije.

Stefanović koji se nalazi u blizini prelaza Brnjak kazao je da će sa saradnicima pokušati da se približi prelazu kako bi se uverili u trenutno stanje stvari i ko se zaista tamo nalazi.

„Moramo sačuvati budnost i staloženost, ne smemo nasedati na provokacije. Moramo sačuvati jedinstvo građana koji u ovom delu i jesu jedinstveni i nema među nama više nikakvih podela i kroz nemirenje sa ovim pokušajem moramo pokušati da rešimo situaciju i na prelazima sve vratimo u pređašnje stanje“, rekao je Stefanović.

(KIM radio)