Хроника

Борислав Стефановић: Очекујемо да Кфор одговори на наше захтеве

Штампа
среда, 27. јул 2011.

„КФОР је уз помоћ хеликоптера на један од административних прелаза довезао припаднике косовске царине и косовске пограничне полиције што је супротно договору и ми сада покушавамо да нађемо решење које ће бити враћање на ситуацију коју смо имали пре два дана, изјавио је Борислав Стефановић.

Шеф српског преговарачког тима је казао да је неопходно да се задрже полицијске структуре на административним прелазима а у питању су махом Срби припадници косовске полиције који већ ту раде.

„Очекујемо да се генерал Билер ускоро врати са консултација на које је отишао и ми очекујемо око 17 :30 сати да он дође са одговором на наш захтев а то је да се са прелаза Брњак уклоне припадници тзв. косовске царине и да се све врати на пређашњу ситуацију“, рекао је Стефановић.

Цело стање на северу Косова он је оценио као покушај Приштине да прејудицира преговарачки процес а да Србија ни у ком случају не сме да наседа на провокације.

Стефановић који се налази у близини прелаза Брњак казао је да ће са сарадницима покушати да се приближи прелазу како би се уверили у тренутно стање ствари и ко се заиста тамо налази.

„Морамо сачувати будност и сталоженост, не смемо наседати на провокације. Морамо сачувати јединство грађана који у овом делу и јесу јединствени и нема међу нама више никаквих подела и кроз немирење са овим покушајем морамо покушати да решимо ситуацију и на прелазима све вратимо у пређашње стање“, рекао је Стефановић.

(КИМ радио)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]