Početna strana > Hronika > Boris Tadić: Optužujući Dijanu Hrkalović vlast optužuje samu sebe
Hronika

Boris Tadić: Optužujući Dijanu Hrkalović vlast optužuje samu sebe

PDF Štampa El. pošta
sreda, 20. oktobar 2021.

 Kada god predstavnici vlasti tvrde da je u unutar MUP postojala struktura koju je napravila nedavno uhapšena bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, a kojoj su stranci davali logistiku, ne razmišljaju da optužuju sami sebe, da optužuju vlast čiji su deo, ukazao je u emisiji "Među nama" bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, a prenosi Nova.rs.

Prema njegovom mišljenju, to što Vladimir Đukanović pominje da su određeni službenici MUP-a sarađivali sa međunarodnim obaveštajnim ili diplomatskim telima direktna je odgovornost Saveta za nacionalnu bezbednost.

To, kako dodaje, znači da je Aleksandar Vučić koji je na čelu tog Saveta direktno odgovoran zbog toga što je tako nešto dozvolio.

Upitan zbog čega se ne govori i o stranci iz koje Hrkalović dolazi, odnosno SNS-u i kolika je tu odgovornost Vučića kao predsednika stranke, Tadić smatra da je njegova odgovornost apsolutna i nedeljiva kao predsednika Srbije, stranke i predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost, prenosi nova.rs.

Odgovornst Vučića je apsolutna i nedeljiva. Tu nema nikakve dileme. Mnogi misle da predsednik Republike Srbije nema ustavno definisane visoke nadležnosti. Itekako ima Zakonom o Savetu za nacionalnu bezbednost i upravo iz tog polja dolazi opasnost vezana za Vučića kako tumači Đukanović i drugi članovi SNS-a

„Odgovornst Vučića je apsolutna i nedeljiva. Tu nema nikakve dileme. Mnogi misle da predsednik Republike Srbije nema ustavno definisane visoke nadležnosti. Itekako ima Zakonom o Savetu za nacionalnu bezbednost i upravo iz tog polja dolazi opasnost vezana za Vučića kako tumači Đukanović i drugi članovi SNS-a“, ukazuje Tadić.

Dodaje i da je Vučić, kao predsednik stranke, odgovoran za kadrovsku politku.

„Ja sam imao loših kadrovskih rešenja, ali ovo što Vučić ima to je potpuna katastrofa“, istakao je lider SDS-a.

Komentarišući brojne afere vezane za policiju, Tadić napominje sa se u tome više niko ne može snaći – ko je tu koga špijunirao, ko je koga uhodio, za čije interese i za čiji račun, sa kojim političkim ciljem.

„Da li je tu Hrkalović sada radila u korist Nebojše Stefanovića koji je imao interes, kako polako provejava kroz neke nastupe ljudi koji su na Đukanovićevoj strani, da preuzme vlast od Vučića u političkom smislu, da li je neko hteo da ubije Vučića… Sve je to jedna kakofonija koja treba da stvori utisak da je Vučić u smrtnoj opasnosti. Niti ima nekog dokaza za tako nešto, samo ima dokaza da je sistem bezbednosti vođen na najkatastrofalniji mogući način, da je bezbednost zemlje zbog njihovih međusobnih odnosa, zbog strukture SNS, bukvalno dovedena u opasnost“, istakao je Tadić.

Govoreći o opozicionim liderima, Tadić kaže da su mu svi oni dragi, da je praktično sve njih uveo u politiku jer se njom nisu pre toga bavili i da imaju velike talente, svako od njih pojedinačne.

„Ne znam koliki imaju talenat da objedine političke ideje, da kreiraju nove političke vizije i da sagledaju kako će se razvijati međunarodni politički kontekst, ekonomski, politički, tehnološki i Srbije u tom kontekstu u narednih pet, 10 godina“, naveo je lider SDS-a.

(Nova.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner