Хроника

Борис Тадић: Оптужујући Дијану Хркаловић власт оптужује саму себе

Штампа
среда, 20. октобар 2021.

 Када год представници власти тврде да је у унутар МУП постојала структура коју је направила недавно ухапшена бивша државна секретарка Дијана Хркаловић, а којој су странци давали логистику, не размишљају да оптужују сами себе, да оптужују власт чији су део, указао је у емисији "Међу нама" бивши председник Србије и лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић, а преноси Нова.рс.

Према његовом мишљењу, то што Владимир Ђукановић помиње да су одређени службеници МУП-а сарађивали са међународним обавештајним или дипломатским телима директна је одговорност Савета за националну безбедност.

То, како додаје, значи да је Александар Вучић који је на челу тог Савета директно одговоран због тога што је тако нешто дозволио.

Упитан због чега се не говори и о странци из које Хркаловић долази, односно СНС-у и колика је ту одговорност Вучића као председника странке, Тадић сматра да је његова одговорност апсолутна и недељива као председника Србије, странке и председника Савета за националну безбедност, преноси нова.рс.

Одговорнст Вучића је апсолутна и недељива. Ту нема никакве дилеме. Многи мисле да председник Републике Србије нема уставно дефинисане високе надлежности. Итекако има Законом о Савету за националну безбедност и управо из тог поља долази опасност везана за Вучића како тумачи Ђукановић и други чланови СНС-а

„Одговорнст Вучића је апсолутна и недељива. Ту нема никакве дилеме. Многи мисле да председник Републике Србије нема уставно дефинисане високе надлежности. Итекако има Законом о Савету за националну безбедност и управо из тог поља долази опасност везана за Вучића како тумачи Ђукановић и други чланови СНС-а“, указује Тадић.

Додаје и да је Вучић, као председник странке, одговоран за кадровску политку.

„Ја сам имао лоших кадровских решења, али ово што Вучић има то је потпуна катастрофа“, истакао је лидер СДС-а.

Коментаришући бројне афере везане за полицију, Тадић напомиње са се у томе више нико не може снаћи – ко је ту кога шпијунирао, ко је кога уходио, за чије интересе и за чији рачун, са којим политичким циљем.

„Да ли је ту Хркаловић сада радила у корист Небојше Стефановића који је имао интерес, како полако провејава кроз неке наступе људи који су на Ђукановићевој страни, да преузме власт од Вучића у политичком смислу, да ли је неко хтео да убије Вучића… Све је то једна какофонија која треба да створи утисак да је Вучић у смртној опасности. Нити има неког доказа за тако нешто, само има доказа да је систем безбедности вођен на најкатастрофалнији могући начин, да је безбедност земље због њихових међусобних односа, због структуре СНС, буквално доведена у опасност“, истакао је Тадић.

Говорећи о опозиционим лидерима, Тадић каже да су му сви они драги, да је практично све њих увео у политику јер се њом нису пре тога бавили и да имају велике таленте, свако од њих појединачне.

„Не знам колики имају таленат да обједине политичке идеје, да креирају нове политичке визије и да сагледају како ће се развијати међународни политички контекст, економски, политички, технолошки и Србије у том контексту у наредних пет, 10 година“, навео је лидер СДС-а.

(Нова.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]