Početna strana > Hronika > BiH i Crna Gora za zajedničku organizaciju samita nesvrstanih u Beogradu 2011.
Hronika

BiH i Crna Gora za zajedničku organizaciju samita nesvrstanih u Beogradu 2011.

PDF Štampa El. pošta
utorak, 25. avgust 2009.

Ministri spoljnih poslova BiH i Crne Gore, Sven Alkalaj i Milan Roćen, prihvataju inicijativu srpskog kolege Vuka Jeremića da se sastanu svi ministri inostranih poslova zemalja bivše SFRJ i razmotre zajedničku organizuju samita nesvrstanih u Beogradu 2011. godine, potvrđeno je Tanjugu u vladama u Sarajevu i Podgorici.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić uputio je nedavno pismo vladama zemalja bivših članica SFRJ sa idejom da sastanak bude održan u Njujorku, na marginama Generalne skupštine UN, krajem septembra.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova BiH, šef diplomatije BiH Sven Alkalaj će Predsedništvu BiH dostaviti izveštaj sa tog sastanka sa svim relevantnim informacijama kako bi ono zauzelo konačan stav. Politički direktor MIP Crne Gore Vesko Garčević izjavio je da je podrška ministra Roćena motivisana činjenicom da je SFRJ bila jedna od osnivača i najznačajnijih zemalja Pokreta nesvrstanih, i da je to dobra prilika da države bivše Jugoslavije pokažu posvećenost saradnji.

(Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner