петак, 29. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > БиХ и Црна Гора за заједничку организацију самита несврстаних у Београду 2011.
Хроника

БиХ и Црна Гора за заједничку организацију самита несврстаних у Београду 2011.

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 25. август 2009.

Министри спољних послова БиХ и Црне Горе, Свен Алкалај и Милан Роћен, прихватају иницијативу српског колеге Вука Јеремића да се састану сви министри иностраних послова земаља бивше СФРЈ и размотре заједничку организују самита несврстаних у Београду 2011. године, потврђено је Тањугу у владама у Сарајеву и Подгорици.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић упутио је недавно писмо владама земаља бивших чланица СФРЈ са идејом да састанак буде одржан у Њујорку, на маргинама Генералне скупштине УН, крајем септембра.

Како је саопштило Министарство спољних послова БиХ, шеф дипломатије БиХ Свен Алкалај ће Председништву БиХ доставити извештај са тог састанка са свим релевантним информацијама како би оно заузело коначан став. Политички директор МИП Црне Горе Веско Гарчевић изјавио је да је подршка министра Роћена мотивисана чињеницом да је СФРЈ била једна од оснивача и најзначајнијих земаља Покрета несврстаних, и да је то добра прилика да државе бивше Југославије покажу посвећеност сарадњи.

(Блиц)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер