Početna strana > Hronika > Beograd: Nacionalni dan Rusije obeležen velikim prijemom u ruskoj ambasadi
Hronika

Beograd: Nacionalni dan Rusije obeležen velikim prijemom u ruskoj ambasadi

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 07. jun 2012.

Nacionalni dan Rusije, 12. jun, obeležen je večeras svečanim prijemom u ambasadi Rusije, čiji domaćin je bio ruski ambasador u Beogradu, Aleksandar Konuzin. Prijemu je, pored velikog broja zvanica, prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je zajedno sa Konuzinom obišao većinu prisutnih gostiju i sa njima se zadržao u kratkom razgovoru.

U jednom trenutku, primetivši u vrtu Ambasade Miodraga Kostića, Miroslava Miškovića i druge predstavnike krupnog biznisa u Srbiji, Konuzin je na ruskom jeziku rekao Nikoliću "Gle, eno tamo su se tajkuni okupili", na šta je predsednik Srbije rekao "Dobro, hajde i tajkune da pozdravimo".

Nikolić i Konuzin su se posle toga zadržali u dužem razgovoru sa srpskim biznismenima.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica i lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji su se srdačno pozdravili i izljubili.

Na svečanost povodom Nacionalnog dana Rusije došli su i predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović, ministar kulture Predrag Marković i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, kao i guverner NBS Dejan Šoškić.

Skupu je prisustvovao i lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Prisutni su bili i brojni predstavnici diplomatskog kora, među kojima i ambasadorka SAD Meri Vorlik, ambasador Francuske Fransoa Gzavije Denio, kao i Švedske, Krister Asp. Među zvanicama se našao i princ Aleksandar Karađorđević.

Pored predstavnika verskih zajednica u Beogradu, vojske i policije, na prijemu su bili i jedan od pionira zabavne muzike u Srbiji, Đorđe Marjanović, pevačice Ekstra Nena i Merima Njegomir, članovi grupe "Legende", baletan Konstantnin Kostjukov, slikar Miloš Šobajić i mnogi drugi.

Nacionalni dan Rusije, 12. jun, slavi se od 1992. godine, pošto je na taj dan 1990. usvojena deklaracija o proglašenju nezavisnosti tadašnje Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike.

Prijemu je prisustvovao i lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

(Beta-Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner