Хроника

Београд: Национални дан Русије обележен великим пријемом у руској амбасади

Штампа
четвртак, 07. јун 2012.

Национални дан Русије, 12. јун, обележен је вечерас свечаним пријемом у амбасади Русије, чији домаћин је био руски амбасадор у Београду, Александар Конузин. Пријему је, поред великог броја званица, присуствовао и председник Србије Томислав Николић, који је заједно са Конузином обишао већину присутних гостију и са њима се задржао у кратком разговору.

У једном тренутку, приметивши у врту Амбасаде Миодрага Костића, Мирослава Мишковића и друге представнике крупног бизниса у Србији, Конузин је на руском језику рекао Николићу "Гле, ено тамо су се тајкуни окупили", на шта је председник Србије рекао "Добро, хајде и тајкуне да поздравимо".

Николић и Конузин су се после тога задржали у дужем разговору са српским бизнисменима.

Пријему су присуствовали и председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница и лидер Нове Србије Велимир Илић, који су се срдачно поздравили и изљубили.

На свечаност поводом Националног дана Русије дошли су и председник Српског покрета обнове Вук Драшковић, потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић-Дејановић, министар културе Предраг Марковић и министар за Косово и Метохију Горан Богдановић, као и гувернер НБС Дејан Шошкић.

Скупу је присуствовао и лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић.

Присутни су били и бројни представници дипломатског кора, међу којима и амбасадорка САД Мери Ворлик, амбасадор Француске Франсоа Гзавије Денио, као и Шведске, Кристер Асп. Међу званицама се нашао и принц Александар Карађорђевић.

Поред представника верских заједница у Београду, војске и полиције, на пријему су били и један од пионира забавне музике у Србији, Ђорђе Марјановић, певачице Екстра Нена и Мерима Његомир, чланови групе "Легенде", балетан Константнин Костјуков, сликар Милош Шобајић и многи други.

Национални дан Русије, 12. јун, слави се од 1992. године, пошто је на тај дан 1990. усвојена декларација о проглашењу независности тадашње Руске Совјетске Федеративне Социјалистичке Републике.

Пријему је присуствовао и лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић.

(Бета-Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]