Početna strana > Hronika > Beč: Austrijski parlament usvojio odluku o lokdaunu, koji stupa na snagu u celoj Austriji od ponoći, za sve građane uvodi se celodnevno ograničenje slobode kretanja
Hronika

Beč: Austrijski parlament usvojio odluku o lokdaunu, koji stupa na snagu u celoj Austriji od ponoći, za sve građane uvodi se celodnevno ograničenje slobode kretanja

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 21. novembar 2021.

Beč -- Austrijski parlament usvojio je u nedelju uveče odluku o lokdaunu koji stupa na snagu u celoj Austriji od ponoći.

Za lokdaun glasali su Narodna partija Austrije (OVP) i Zeleni, koji čine Vladu, kao i Socijaldemokratska partija (SPO).

Stranka Neos je kritikovala lokdaun odmah posle njegove najave, smatrajući da je Vlada prekasno delovala. Slobodarska partija (FPO) odbija sve korona mere, što je potvrdila i tokom demonstracija u subotu na koje je pozvala građane.

Od ponoći, na osnovu ove odluke, za sve građane uvodi se celodnevno ograničenje slobode kretanja.

Vlada je najavila da će lokdaun trajati 20 dana, to jest do 12. decembra, a pošto se takvo ograničenje slobodog kretanja može uvesti za najviše 10 dana, potrebna je kasnije odluka o produženju.

Građani od ponoći svoj dom mogu još samo napustiti ako moraju na posao ili u školu, odnosno u kupovinu potrepština za život, ali i radi psihičkog i fizičkog oporavka.

Sve prodavnice, izuzev prehrambenih, drogerija i apoteka, biće zatvorene, uključujući restorane, hotele i kulturne i zabavne ustanove.

U svim javnim zatvorenim prostorima uvodi se obaveza nošenja maske FFP2, što važi i na radnom mestu, gde se i dalje primenjuje takozvano 3G pravilo, to jest da na posao mogu doći samo vakcinisani, izlečeni ili negativno testirani zaposleni.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner