Хроника

Беч: Аустријски парламент усвојио одлуку о локдауну, који ступа на снагу у целој Аустрији од поноћи, за све грађане уводи се целодневно ограничење слободе кретања

Штампа
недеља, 21. новембар 2021.

Беч -- Аустријски парламент усвојио је у недељу увече одлуку о локдауну који ступа на снагу у целој Аустрији од поноћи.

За локдаун гласали су Народна партија Аустрије (ОВП) и Зелени, који чине Владу, као и Социјалдемократска партија (СПО).

Странка Неос је критиковала локдаун одмах после његове најаве, сматрајући да је Влада прекасно деловала. Слободарска партија (ФПО) одбија све корона мере, што је потврдила и током демонстрација у суботу на које је позвала грађане.

Од поноћи, на основу ове одлуке, за све грађане уводи се целодневно ограничење слободе кретања.

Влада је најавила да ће локдаун трајати 20 дана, то јест до 12. децембра, а пошто се такво ограничење слободог кретања може увести за највише 10 дана, потребна је касније одлука о продужењу.

Грађани од поноћи свој дом могу још само напустити ако морају на посао или у школу, односно у куповину потрепштина за живот, али и ради психичког и физичког опоравка.

Све продавнице, изузев прехрамбених, дрогерија и апотека, биће затворене, укључујући ресторане, хотеле и културне и забавне установе.

У свим јавним затвореним просторима уводи се обавеза ношења маске ФФП2, што важи и на радном месту, где се и даље примењује такозвано 3Г правило, то јест да на посао могу доћи само вакцинисани, излечени или негативно тестирани запослени.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]