Početna strana > Hronika > Ana Brnabić: U SNS nema neprijateljstva i antagonizma. Vlada će biti u sigurnim rukama ako je bude vodio Vučević
Hronika

Ana Brnabić: U SNS nema neprijateljstva i antagonizma. Vlada će biti u sigurnim rukama ako je bude vodio Vučević

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18. avgust 2022.

 Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će vlada biti u sigurnim rukama ako premijer bude Miloš Vučević i ocenila je da je on izuzetno sposoban čovek što je pokazao kao gradonačelnik Novog Sada.

„Miloš je fantastičan čovek, izuzetno sposoban što je pokazao i način na koji je vodio Novi Sad koji je proslavio Srbiju kao omladinska prestonica i evropska prestonica kulture. To je uradio on sa svojim timom uz podršku vlade”, rekla je Brnabićeva na pitanja da prokomentariše to šte se njeno i Vučevićevo ime pominju kao imena budućih mandatara.

Premijerka je podsetila da je Vučević čovek koji je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem doveo mnogo stranih investitora i otvorio nova radna mesta u glavnom gradu Vojvodine.

Mnogo je uradio za Novi Sad i Novi Sad je sada grad primer kako treba voditi omladinsku politiku, rekla je Brnabićeva za TV Prva, preneo je Tanjug.

„Vlada će u tom slučaju biti u sigurnim rukama i ako to bude on, daću sve od sebe da mu pomognem i prenesem sva iskustva i tamo gde sam grešila kako ne bi ponovio iste greške”, rekla je premijerka i naglasila da se ponosi time što je član SNS jer u SNS nema neprijateljstva i antagonizma.

Naglasila je da su u SNS svi tu da pomognu građanima a ne da se bore za funkcije.

Na pitanje da li je razmišljala koji bi ministri trebalo da ostanu u vladi, ako ostane na premijerskoj poziciji, kaže da su o tome razgovarali sa predsednikom Vučićem, i ona i ministar Siniša Mali, kao i sa još nekim ljudima iz SNS Darkom Glišićem, potpredsednicima.

Kaže da ipak sve ostaje da se vidi, a da su sada najvažniji razgovori u Briselu kojima je predsednik poklonio najviše pažnje i najviše vremena.

(Politika)