Početna strana > Hronika > Ana Brnabić: Ne znam šta radnici Fijata čekaju. Uvek mogu da dođu u Vladu Srbije kako bi se pregovori nastavili, ne znam zašto protestuju uprkos onome što je dogovoreno
Hronika

Ana Brnabić: Ne znam šta radnici Fijata čekaju. Uvek mogu da dođu u Vladu Srbije kako bi se pregovori nastavili, ne znam zašto protestuju uprkos onome što je dogovoreno

PDF Štampa El. pošta
utorak, 21. jun 2022.

 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je izjavila da radnici Fijata uvek mogu da dođu u Vladu Srbije kako bi se pregovori nastavili.

„Da budem iskrena, ne znam šta radnici čekaju. Radnici su prekinuli pregovore i rekli da su pregovori u Vladi Srbije završeni. Ja sam rekla da nisu završeni. Mi smo u Vladi, mogu uvek da dođu i da nastavimo pregovore“, poručila je premijerka.

Brnabić je istakla da ne zna zašto su radnici Fijata izašli da protestuju „uprkos onome što je dogovoreno“.

„A dogovoreno je bilo da konačnu odluku o visini otpremnina za one koji su tehnološki višak ili o alternativama za one koji ne žele da idu u inostranstvo, donesemo i dogovorimo nakon što proces prijavljivanja za inostranstvo bude završen. Nikako pre toga, zato što bi pregovori o otpremninama pre toga bilo u direktnoj suprotnosti toga što imamo kao interes, a to je da Stelantis zadrži što više radnika i da što pre krenu u proizvodnju električnog automobila“, rekla je Brnabić.

Premijerka kaže da ne može nikoga da natera da razgovara i pregovara.

"Ja sam tu, znaju gde sam. Tu sam dan, noć, vikend, kako god. Ne vidim šta traže na ulici umesto u Vladi Srbije", istakla je Brnabić i ponovila da Vlada nije napustila pregovore, već su to učinili radnici.

Brnabić o Stefanoviću: Verujem u institucije, ja nisam tužilaštvo ni sud

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, odgovarajući na pitanje o optužbama koje je na račun ministra odbrane Nebojše Stefanovića iznela nekadašnja državna sekretarka u MUP-u Srbije Dijana Hrkalović, izjavila da veruje u institucije Republike Srbije i vladavinu prava, te da je sigurna da će nadležne institucije preduzeti sve što je neophodno.

Na pitanje novinarke N1 hoće li preduzeti nešto povodom poslednjih optužbi, s obzirom da je reč o ministru Vlade Srbije na čijem je ona čelu, Brnabić je odgovorila da ona nije tužilaštvo niti sud.

„To je možda nekad bilo tako, da se u strankama odlučuje ko će biti hapšen i ko će biti osuđen i ko će biti ucenjivan. Srpska napredna stranka nije ta stranka, već je tu da gradi institucije Republike Srbije, da sprovodi reformu u oblasti vladavine prava… Verujem u institucije, to sam govorila ranije i to ću govoriti uvek“, poručila je Brnabić.

N1: Ali pitam Vas na nivou Vašeg posla, premijerka ste, a on sedi u Vladi kao ministar odbrane…

Brnabić: Opet kažem, verujem u vladavinu prava, čim institucije urade svoj posao ja ću preduzeti da uradim svoj deo posla.

Podsetimo, Dijana Hrkalović je u intervjuu za Objektiv optužila Stefanovića da je "ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice", da je štitio kriminalni klan Veljka Belivuka i da treba da odgovara za svoje postupke. Stefanović je najavio da će danas odgovoriti na navedene optužbe.

(N1)
 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner