Хроника

Ана Брнабић: Не знам шта радници Фијата чекају. Увек могу да дођу у Владу Србије како би се преговори наставили, не знам зашто протестују упркос ономе што је договорено

Штампа
уторак, 21. јун 2022.

 Председница Владе Србије Ана Брнабић је изјавила да радници Фијата увек могу да дођу у Владу Србије како би се преговори наставили.

„Да будем искрена, не знам шта радници чекају. Радници су прекинули преговоре и рекли да су преговори у Влади Србије завршени. Ја сам рекла да нису завршени. Ми смо у Влади, могу увек да дођу и да наставимо преговоре“, поручила је премијерка.

Брнабић је истакла да не зна зашто су радници Фијата изашли да протестују „упркос ономе што је договорено“.

„А договорено је било да коначну одлуку о висини отпремнина за оне који су технолошки вишак или о алтернативама за оне који не желе да иду у иностранство, донесемо и договоримо након што процес пријављивања за иностранство буде завршен. Никако пре тога, зато што би преговори о отпремнинама пре тога било у директној супротности тога што имамо као интерес, а то је да Стелантис задржи што више радника и да што пре крену у производњу електричног аутомобила“, рекла је Брнабић.

Премијерка каже да не може никога да натера да разговара и преговара.

"Ја сам ту, знају где сам. Ту сам дан, ноћ, викенд, како год. Не видим шта траже на улици уместо у Влади Србије", истакла је Брнабић и поновила да Влада није напустила преговоре, већ су то учинили радници.

Брнабић о Стефановићу: Верујем у институције, ја нисам тужилаштво ни суд

Председница Владе Србије Ана Брнабић је, одговарајући на питање о оптужбама које је на рачун министра одбране Небојше Стефановића изнела некадашња државна секретарка у МУП-у Србије Дијана Хркаловић, изјавила да верује у институције Републике Србије и владавину права, те да је сигурна да ће надлежне институције предузети све што је неопходно.

На питање новинарке Н1 хоће ли предузети нешто поводом последњих оптужби, с обзиром да је реч о министру Владе Србије на чијем је она челу, Брнабић је одговорила да она није тужилаштво нити суд.

„То је можда некад било тако, да се у странкама одлучује ко ће бити хапшен и ко ће бити осуђен и ко ће бити уцењиван. Српска напредна странка није та странка, већ је ту да гради институције Републике Србије, да спроводи реформу у области владавине права… Верујем у институције, то сам говорила раније и то ћу говорити увек“, поручила је Брнабић.

Н1: Али питам Вас на нивоу Вашег посла, премијерка сте, а он седи у Влади као министар одбране…

Брнабић: Опет кажем, верујем у владавину права, чим институције ураде свој посао ја ћу предузети да урадим свој део посла.

Подсетимо, Дијана Хркаловић је у интервјуу за Објектив оптужила Стефановића да је "остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације Александра Вучића и чланова његове породице", да је штитио криминални клан Вељка Беливука и да треба да одговара за своје поступке. Стефановић је најавио да ће данас одговорити на наведене оптужбе.

(Н1)
 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]