Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić: Na zahtev Španije, u ovom trenutku, nećemo slati pismo Evropskoj komisiji sa pitanjima o stavu komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti
Hronika

Aleksandar Vučić: Na zahtev Španije, u ovom trenutku, nećemo slati pismo Evropskoj komisiji sa pitanjima o stavu komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 09. oktobar 2017.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da na zahtev Španije, u ovom trenutku, Srbija neće poslati pismo Evropskoj komisiji sa nizom pitanja u vezi sa stavom komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti.

Vučić je novinarima u Predsedništvu Srbije, posle sastanaka sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidisom, rekao da je pismo završeno, da je ozbiljno sastavljeno, ali da iako ga sada neće poslati Srbija ne odustaje od odgovora.

Vučić je rekao da je potpisao pismo, a da je ostalo da ga potpiše premijerka Ana Brnabić i da ga Vlada Srbije prihvati.

"Nećemo sada, jer smo zamoljeni od Španije da to ne učinimo, da ne otežavamo njihovu poziciju. Uradićemo u narednom periodu. Kada, obavestićemo vas. Imamo obavezu prema španskim prijateljima, jer su i oni nama pomagali", rekao je Vučić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ranije je izjavila da predsednik Vučić i Vlada pripremaju pismo za Evropsku komisiju u kojem će postaviti niz pitanja u vezi sa stavom komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti i da će ga odneti kada bude putovala u Brisel u ranije dogovorenu posetu, 10. i 11. oktobra.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner