Хроника

Александар Вучић: На захтев Шпаније, у овом тренутку, нећемо слати писмо Европској комисији са питањима о ставу комисије да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити

Штампа
понедељак, 09. октобар 2017.

 Председник Србије Александар Вучић изјавио је да на захтев Шпаније, у овом тренутку, Србија неће послати писмо Европској комисији са низом питања у вези са ставом комисије да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити.

Вучић је новинарима у Председништву Србије, после састанака са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање ванредним ситуацијама Христосом Стилијанидисом, рекао да је писмо завршено, да је озбиљно састављено, али да иако га сада неће послати Србија не одустаје од одговора.

Вучић је рекао да је потписао писмо, а да је остало да га потпише премијерка Ана Брнабић и да га Влада Србије прихвати.

"Нећемо сада, јер смо замољени од Шпаније да то не учинимо, да не отежавамо њихову позицију. Урадићемо у наредном периоду. Када, обавестићемо вас. Имамо обавезу према шпанским пријатељима, јер су и они нама помагали", рекао је Вучић.

Премијерка Србије Ана Брнабић раније је изјавила да председник Вучић и Влада припремају писмо за Европску комисију у којем ће поставити низ питања у вези са ставом комисије да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити и да ће га однети када буде путовала у Брисел у раније договорену посету, 10. и 11. октобра.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]