Početna strana > Hronika > Aleksandar Vulin: Ubistvom Vučića Srbija bi potonula u potpuni haos i vratila se u zamku malih partija
Hronika

Aleksandar Vulin: Ubistvom Vučića Srbija bi potonula u potpuni haos i vratila se u zamku malih partija

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 30. oktobar 2016.

 

BEOGRAD - Srbija bi ubistvom premijera Aleksandra Vučića potonula u potpuni haos i vratila se u period iz kojeg se izborila da izađe, ocenio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Prema njegovim rečima, Vučić je od Srbije napravio stabilnu, uređenu i čvrstu zemlju, koja je potpuno samiostalna i koja po prvi put nakon više decenija sama odlučuje u sebi.

"Njegovom likvidacijom Srbija tone u haos, tone u sukob i vraća se u zamku malih partija, koje su večito uplašene od izbora i od toga da li će ovaj ili onaj ambasador reći nešto loše o njima. U takvu Srbiju se vraćamo, a to nije Srbija u kojoj imamo povećanje plata i penzija", poručio je Vulin na Pinku.

Srbija bi se, kako je naglasio, vratila u period kada je gomila posvađanih malih partija jedna drugu ucenjivala, tajkuni vladali zemljom, a ambasadori "na ručkovima i večerama" pravili vladu.

"Otakako je Aleksandar Vučić predsednik Vlade Srbije, to nije moguće", rekao je Vulin dodajući da ambasadori sada ne smeju da govore o unutarpolitičkim prilikama u Srbiji, naročito da biraju kadrove, kao i da se tajkuni ne pitaju više ništa.

Vulin je ocenio da nije slučajno što je pronađeno oružje u blizini porodične kuće premijera koji je ranije, kako je podsetio, "imao hrabrosti da kaže špijuni neće moći da vršljaju po zemlji i da će biti kažnjeni za svoje ponašanje".

"Ako se ovo ne rasvetli, svi smo u ozbiljnoj opasnosti. Svaki građanin Srbije je u ozbiljnoj opasnosti", ocenio je Vulin.

On je dodao da država u kojoj je moguće pripremiti ubistvo premijera, a ne odgovarati za to i u kojoj se ne rasvetli sve od početka do kraja, "nije država kojoj se radujemo".

Podsetivši na pokušaj atentata na premijera u Srebrenici prošle godine, Vulin je istakao da ovo nije prvi put da je premijer u opasnosti i upitao da li je potrebno da ga ubiju da bi se u to poverovalo.

On je zaista u ozbilnoj opasnosti, smatra Vulin.

(Tanjug)

 

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner