Хроника

Александар Вулин: Убиством Вучића Србија би потонула у потпуни хаос и вратила се у замку малих партија

Штампа
недеља, 30. октобар 2016.

 

БEOГРAД - Србиjа би убиством премиjера Aлександра Вучића потонула у потпуни хаос и вратила се у период из коjег се изборила да изађе, оценио jе данас министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин.

Према његовим речима, Вучић jе од Србиjе направио стабилну, уређену и чврсту земљу, коjа jе потпуно самиостална и коjа по први пут након више децениjа сама одлучуjе у себи.

"Његовом ликвидациjом Србиjа тоне у хаос, тоне у сукоб и враћа се у замку малих партиjа, коjе су вечито уплашене од избора и од тога да ли ће оваj или онаj амбасадор рећи нешто лоше о њима. У такву Србиjу се враћамо, а то ниjе Србиjа у коjоj имамо повећање плата и пензиjа", поручио jе Вулин на Пинку.

Србиjа би се, како jе нагласио, вратила у период када jе гомила посвађаних малих партиjа jедна другу уцењивала, таjкуни владали земљом, а амбасадори "на ручковима и вечерама" правили владу.

"Oтакако jе Aлександар Вучић председник Владе Србиjе, то ниjе могуће", рекао jе Вулин додаjући да амбасадори сада не смеjу да говоре о унутарполитичким приликама у Србиjи, нарочито да бираjу кадрове, као и да се таjкуни не питаjу више ништа.

Вулин jе оценио да ниjе случаjно што jе пронађено оружjе у близини породичне куће премиjера коjи jе раниjе, како jе подсетио, "имао храбрости да каже шпиjуни неће моћи да вршљаjу по земљи и да ће бити кажњени за своjе понашање".

"Aко се ово не расветли, сви смо у озбиљноj опасности. Сваки грађанин Србиjе jе у озбиљноj опасности", оценио jе Вулин.

Oн jе додао да држава у коjоj jе могуће припремити убиство премиjера, а не одговарати за то и у коjоj се не расветли све од почетка до краjа, "ниjе држава коjоj се радуjемо".

Подсетивши на покушаj атентата на премиjера у Сребреници прошле године, Вулин jе истакао да ово ниjе први пут да jе премиjер у опасности и упитао да ли jе потребно да га убиjу да би се у то поверовало.

Oн jе заиста у озбилноj опасности, сматра Вулин.

(Танјуг)

 

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]