Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić i Edi Rama suočavaju stavove u emisiji TV produkcije "Okruženje"
Hronika

Aleksandar Vučić i Edi Rama suočavaju stavove u emisiji TV produkcije "Okruženje"

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 10. avgust 2015.

Premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, suočiće stavove u šezdesetominutnoj emisiji regionalne TV produkcije "Okruženje", koja se emituje u pet država, na 11 nacionalnih i desetinama lokalnih televizija, saopštila je danas ova produkcija i najavila da će RTS emisiju emitovati 31.avgusta.

Kako se navodi u saopštenju, emisija će biti snimljena u bečkom studiju, tokom Druge konferencije o Zapadnom Balkanu.

U emisiji će učestvovati i generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Samit u Beču je deo Berlinske inicijative koju je prošle godine ustanovila Angela Merkel, kancelarka Savezne Republike Nemačke.

Delegacije svih zemalja Zapadnog Balkana, kao i Austrije, Nemačke i Evropske unije, razgovaraće 27. avgusta o problemima i izazovima pred kojima se nalaze zemlje regiona.

Ovoga puta, posebna pažnja biće posvećena projektima u oblasti energetike, saobraćaja, nauke i obrazovanja, a biće govora i o prošlogodišnjoj inicijativi za formiranje Unije mladih Zapadnog Balkana.

Kako se podseća u saopštenju produkcije "Okruženje", Vučić i Rama "probili su led" prošlogodišnjim susretom i uzvratnom posetom Tirani.

Očekuje se da će i ovaj TV program biti velika mogućnost da se otvoreno govori o zajedničkim interesima i problemima koji ih ometaju, navodi se na kraju saopštenja.

(Fonet) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner