Хроника

Александар Вучић и Еди Рама суочавају ставове у емисији ТВ продукције "Окружење"

Штампа
понедељак, 10. август 2015.

Премијери Србије и Албаније, Александар Вучић и Еди Рама, суочиће ставове у шездесетоминутној емисији регионалне ТВ продукције "Окружење", која се емитује у пет држава, на 11 националних и десетинама локалних телевизија, саопштила је данас ова продукција и најавила да ће РТС емисију емитовати 31.августа.

Како се наводи у саопштењу, емисија ће бити снимљена у бечком студију, током Друге конференције о Западном Балкану.

У емисији ће учествовати и генерални секретар Савета за регионалну сарадњу Горан Свилановић.

Самит у Бечу је део Берлинске иницијативе коју је прошле године установила Ангела Меркел, канцеларка Савезне Републике Немачке.

Делегације свих земаља Западног Балкана, као и Аустрије, Немачке и Европске уније, разговараће 27. августа о проблемима и изазовима пред којима се налазе земље региона.

Овога пута, посебна пажња биће посвећена пројектима у области енергетике, саобраћаја, науке и образовања, а биће говора и о прошлогодишњој иницијативи за формирање Уније младих Западног Балкана.

Како се подсећа у саопштењу продукције "Окружење", Вучић и Рама "пробили су лед" прошлогодишњим сусретом и узвратном посетом Тирани.

Очекује се да ће и овај ТВ програм бити велика могућност да се отворено говори о заједничким интересима и проблемима који их ометају, наводи се на крају саопштења.

(Фонет) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]