Početna strana > Hronika > Aleksandar Bocan-Harčenko: Vučić rešen da problem na KiM razreši diplomatskim putem, zahteva poštenje Zapada
Hronika

Aleksandar Bocan-Harčenko: Vučić rešen da problem na KiM razreši diplomatskim putem, zahteva poštenje Zapada

PDF Štampa El. pošta
utorak, 30. maj 2023.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rešen je da diplomatskim putem reši problem na Kosovu i Metohiji, spreman je za pregovore, ali zahteva neutralnost Zapada, izjavio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko nakon sastanka sa Vučićem.

"Rešavanje kosovskog problema Vučić u celini vidi isključivo uz pomoć diplomatije, i spreman je za pregovore. Istovremeno zahteva da se postigne zaista veća neutralnost Zapada, i što je najvažnije, poštenje Zapada", rekao je Bocan-Harčenko za televiziju "Rusija24".

Predsednik Srbije razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije o najnovijoj eskalaciji nasilja nad srpskom zajednicom na Kosovu i Metohiji, obavestio ga o jučerašnjim dešavanjima i izrazio zabrinutost zbog ekstremnog nasilja i podmukle diskriminacije Srba, sa zebnjom da se situacija razvija u veoma lošem smeru, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Bocan-Harčenko je tom prilikom istakao da zvanična Moskva prati sva događanja i da će preneti sve informacije koje su mu danas predočene.

On je istakao da Rusija razume svu delikatnost situacije i da primećuje porast agresivnosti Prištine, koja može da ima ozbiljne posledice.

"Moskva ima najozbiljniji pristup u praćenju razvoja situacije i shvatamo da ovakav razvoj događaja može da izazove ozbiljnu krizu, čak eksploziju u celom regionu", rekao je Bocan-Harčenko.

(RT Balkan)