недеља, 26. мај 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Рубрике > Документи > Закључци и препоруке из завршног извештаја о изборима у Србији
Документи

Закључци и препоруке из завршног извештаја о изборима у Србији

PDF Штампа Ел. пошта
ОДИХР   
субота, 02. март 2024.

После прелиминарног извештаја објављен је и званични извештај Канцеларије ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) у којем се анализирају услови избора 17. децембра. У документу, у којем се истиче да је неопходно покренути законодавне промене пре следећих избора.

У документу су сви закључци и препоруке сажети у 25 тачака:

1. Да би се ефикасно адресирале препоруке наведене у овом и претходним извештајима ОДИХР-а о посматрању избора, потребно је добро покренути неопходне законске измене у унапредјење наредних избора кроз инклузивни консултативни процес изграђен на широком политичком консензусу. Уколико се поново конституише, међуагенцијска радна група за координацију и праћење спровођења препорука за унапређење изборног процеса требало би да делује потпуно транспарентно, уз укључивање релевантних актера, као што су организације цивилног друштва.

2. Као што је претходно препоручено, да би се обезбедила доследна примена процедура на дан избора и унапредили професионални капацитети изборне администрације, стандардизована обавезна обука би се могла размотрити за све чланове локалне изборне комисије и бирачких одбора и будуће чланове, укључујући проширени састав ових тела.

3. У циљу ефикаснијег остваривања бирачког права, Републичка изборна комисија треба да изради и спроведе благовремен, свеобухватан и циљан програм едукације бирача, укључујући о правима бирача, спречавању групног гласања и значају тајног гласања. Детаљне информације о гласачима и едукативни материјали треба да буду доступни у различитим доступним форматима.

4. Да би се решила забринутост око тачности бирачких спискова и повећало поверење јавности, релевантне законе, прописе и праксу треба поново размотрити како би се омогућио приступ подацима о регистрацији бирача и олакшало спровођење значајне ревизије Јединственог бирачког списка уз учешће релевантних актера, укључујући политичке партије и цивилно друштво, у складу са стандардима заштите података.

5. Закон треба да обезбеди јасно раздвајање између званичних функција и активности кампање носилаца функције. Власти треба да предузму мере да спрече злоупотребу положаја и државних ресурса, а на било које кршење треба проактивно решавати кроз пропорционалне и одвраћајуће санкције.

6. Власти треба да спрече застрашивање и притисак на бираче, укључујуц́и и запослене у јавном сектору и државним институцијама

7. Независност Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) треба да буде гарантована и у складу са новим законским одредбама. РЕМ треба проактивно да користи своје законска овлашц́ења и да поступа по службеној дужности у случају кршења медијске регулативе, а на основу њеног систематског прац́ења.

8. Изборна администрација треба да прикупи и објави разврстане податке о заступљености полова у својим органима на свеобухватан начин. Треба уложити додатне напоре како би се осигурало да постоји родна равноправност у свим изборним органима, у складу са законом.

9. Да постигне одржив напредак у својим активностима, као што је израда упутстава, обука изборних званичника, побољшање кампања едукације бирача и повец́ање приступачности изборног процеса. Републичкој изборној комисији треба одобрити довољне административне и техничке капацитете, укључујуц́и сопствени стални секретаријат.

10. Законодавство треба даље ускладити са циљевима Конвенције УН о Правима особа са инвалидитетом, уклањањем свих преосталих ограничења права гласа на основа интелектуалног или психосоцијалног инвалидитета.

11. Као што је раније препоручено, потребно је даље промовисати плурализам у изборном процесу и слободу удруживања, размотрити могућност уклањање ограничења давања подршка више од једне листе

12. Закон би могао поново да се размотри како би се омогућило учесницима на изборима да исправе све уочевене недостатке у својим документима након објављивања одгваравајуће одлуке Републичке изборне комисије.

13. Да би се осигурали једнаки услови за кампању, власт би требало да спроведе у потпуности мере како би сви актери на изборима имали приступ и користили јавни простор за кампању под једнаким условима

14. Требало би успоставити додатне механизме и подстицаје како би се подстакле партије на то да се испромовише учешће жена у политичком животу, те како би се повећала њихова видљивост у политици

15. Како би се промовисале једнаке могућности у кампањи, могло би се размотрити укидање депозита као услов за политичке странке и партије које нису заступљене у парламенту као предуслов за прву ствар око јавних средстава за кампању

16. Агенција за спречавање корупције би требало да проактивно истражује и санкционише трошење неовлашћених субјеката у кампањи

17. Требало би изменити закон како би Агенција за спречавање корупције могла да прати одлуке о кршењу Закона о спречавању корупције приликом изборне кампање. Надгледање усклађености са овим законом требало би да буде одређен задатак за теренске посматраче Агенције, ако буду распоређене на неким будућим изборима.

18. Надлежни органи треба да испуне своју обавезу да обзбеде заштиту и безбедност медијских радника кроз делотворне и благовремене мере, укључујући хитну истрагу и привођење правди умешаних у нападе и малтретирање новинара и других медијских актера, те да јавно осуде све претње новинарима.

19. Да би пружили непристрасне информације о учесницима у изборима и омогућили бирачима да направе избор на основу информација, медији треба да искористе своје право на уређивачку независност и да избегавају коришћење материјала које производе странке у вестима и информативним програмима, посебно током изборних кампања.

20. Да би се спречила злоупотреба посебних одредби за листе националних мањина, треба размотрити даље прецизирање законских критеријума за одређивање статуса националне мањине и процедуре за регистрацију ових листа.

21. Управни суд треба да искористи сва расположива средства да подржи право на делотворан правни лек у изборним споровима и треба да одржи усмена јавна саслушања у таквим случајевима.

22. Власти треба да гарантују адекватне услове како грађанима тако и међународним посматрачима да обављају своје активности уз несметан приступ свим информацијама у вези са изборима, на време и на начин и у окружењу без притисака и застрашивања, у складу са међународним обавезам акоје је Србија преузела.

23. Као што је претходно препоручено, треба уложити додатне напоре да се доделе адекватне просторије за бирачка места, како би се спречила пренасељеност, обезбедила тајност гласања и обезбедила лак и независан приступ гласачима са физичким инвалидитетом.

24. Закон треба да обезбеди разумно кратак рок за Уставни суд да одговори на притужбе и омогуц́у дужи период за одржавање поновљених избора.

25. Требало би размотрити израду додатних упутстава за локалне изборне комисије, по питању разматрања захтева за поништење резултата гласања, као и правила РИК-а о поступању по жалбама на њихове одлуке.

(euractiv.rs)

 

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер