Početna strana > Rubrike > Dokumenti > Sporazum predsednika DSS Vojislava Koštunice i predsednika SNS Tomislava Nikolića uoči drugog kruga predsedničkih izbora 2012.
Dokumenti

Sporazum predsednika DSS Vojislava Koštunice i predsednika SNS Tomislava Nikolića uoči drugog kruga predsedničkih izbora 2012.

PDF Štampa El. pošta
Dokumenti   
utorak, 22. jul 2014.

Integralni tekst sporazuma predsednika DSS Vojislava Koštunice i predsednika SNS Tomislava Nikolića o podršci u drugom krugu predsedničkih izbora

1. Predsednik SNS Tomislav Nikolić i predsednik DSS Vojislav Koštunica saglasni su da postoji opravdana sumnja da je došlo do ozbiljnih  izbornih neregularnosti i izborne krađe 6. maja. Utvrđeno je, uz mnogobrojne druge neregularnosti, da nedostaje dvadeset džakova sa izbornim listićima a vlast uporno odbija razuman predlog da se ponovo prebroje glasovi. I pored opravdane sumnje u izbornu krađu predsednik SNS Tomislav Nikolić je doneo odluku da je u interesu Srbije da se održi drugi izborni krug.

2. Predsednik DSS Vojislav Koštunica i predsednik SNS Tomislav Nikolić saglasni su da se pitanje da li je u interesu Srbije da bude politički  neutralna država ili Srbija treba da bude članica EU razreši na demokratski način, tako što će se o tome narod izjasniti na slobodnom referendumu. DSS i SNS će vođenjem usaglašene politike u Skupštini Srbije omogućiti da se građani i o političkoj i o vojnoj neutralnosti izjasne na referendumu.

3. Predsednik SNS Tomislav Nikolić i predsednik DSS Vojislav Koštunica saglasni su da se pitanje promene Ustava Srbije neće pokretati i biti podržano bez saglasnosti obe stranke i da će DSS i SNS u Skupštini Srbije voditi usaglašenu politiku kada je u pitanju Ustav Srbije.

4. Na osnovu iznetih načela DSS poziva građane Srbije da u drugom krugu predsedničkih izbora podrže predsednika SNS Tomislava Nikolića.

Sporazum su potpisali predsednik DSS Vojislav Koštunica i  predsednik SNS Tomislav Nikolić 16. maja 2012.  u Beogradu.

 

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner