уторак, 16. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Рубрике > Документи > Споразум председника ДСС Војислава Коштунице и председника СНС Томислава Николића уочи другог круга председничких избора 2012.
Документи

Споразум председника ДСС Војислава Коштунице и председника СНС Томислава Николића уочи другог круга председничких избора 2012.

PDF Штампа Ел. пошта
Документи   
уторак, 22. јул 2014.

Интегрални текст споразума председника ДСС Војислава Коштунице и председника СНС Томислава Николића о подршци у другом кругу председничких избора

1. Председник СНС Томислав Николић и председник ДСС Војислав Коштуница сагласни су да постоји оправдана сумња да је дошло до озбиљних  изборних нерегуларности и изборне крађе 6. маја. Утврђено је, уз многобројне друге нерегуларности, да недостаје двадесет џакова са изборним листићима а власт упорно одбија разуман предлог да се поново преброје гласови. И поред оправдане сумње у изборну крађу председник СНС Томислав Николић је донео одлуку да је у интересу Србије да се одржи други изборни круг.

2. Председник ДСС Војислав Коштуница и председник СНС Томислав Николић сагласни су да се питање да ли је у интересу Србије да буде политички  неутрална држава или Србија треба да буде чланица ЕУ разреши на демократски начин, тако што ће се о томе народ изјаснити на слободном референдуму. ДСС и СНС ће вођењем усаглашене политике у Скупштини Србије омогућити да се грађани и о политичкој и о војној неутралности изјасне на референдуму.

3. Председник СНС Томислав Николић и председник ДСС Војислав Коштуница сагласни су да се питање промене Устава Србије неће покретати и бити подржано без сагласности обе странке и да ће ДСС и СНС у Скупштини Србије водити усаглашену политику када је у питању Устав Србије.

4. На основу изнетих начела ДСС позива грађане Србије да у другом кругу председничких избора подрже председника СНС Томислава Николића.

Споразум су потписали председник ДСС Војислав Коштуница и  председник СНС Томислав Николић 16. маја 2012.  у Београду.

 

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер