Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Politika: Kineski „narodni rat” protiv američkih špijuna

Komentari (6) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 20 oktobar 2021 12:18
mačak Toša
SAD će da "stvore" kineskog pisca mutanta Dušana Kovačevića, koji će u svom delu da ubeđuje Kineze kako je potera za američkim špijunima uobrazilja i odraz paranoične svesti. Očekujmo kineskog Iliju Čvorovića.
Preporuke:
16
1
2 sreda, 20 oktobar 2021 13:01
B
Amerika je odavno krenula na Kinu svim sredstvima. Za sada se u samoj Kini ne vide rezultati (ako se nestali agenti ne računaju u rezultate), ali u okolnim zemljama se i te kako radi na potpkopavanju saradnje s Kinom.
Malezija je prekinula izgradnju brze pruge gde su Kinezi bili investitori. U Mijanmaru (nekadašnja Burma) izvršen je državni udar i zbačena vlada Aunga San su Ći koja je bila prijatelj Kine. Kolateralna šteta sukoba vojne hunte i protestanata su kineski imigranti i njihove firme. Na Tajlandu već mesecima traju protesti tipa "obojena revolucija", a jedan od zahteva je prekid kineskih investicija.
Kinezi investiraju u rudnik gvožđa Simandu, u Gvineji. Nedavno je tamo izvršen državni udar.
Razgovori sa Indijom oko granice (koju su nacrtali Englezi) su opet u zastoju, navodno zbog nerazumnih indijskih zahteva.
O američkom uticaju na Tajvan, Japan, J. Koreju, Australiju, EU i druge zemlje da i ne govorimo.
Preporuke:
12
3
3 sreda, 20 oktobar 2021 13:30
.,
" Berns je pojasnio da je Kina strašniji i komplikovaniji rival od nekadašnjeg SSSR-a s obzirom na veličinu njene ekonomije, koja je potpuno isprepletena sa SAD. " - Drugim rečima, Kinezi su i te kako koristili pohlepu američkih i zapadnih `partnera` nakon svog otvaranja ?
Preporuke:
15
2
4 sreda, 20 oktobar 2021 14:29
Kineze u Kinu.
Izgubiti ključ.
Preporuke:
5
9
5 sreda, 20 oktobar 2021 15:38
Ivan Grozni
Ova vest kao da je doputovala iz perioda Kulturne revolucije.
Preporuke:
6
5
6 sreda, 20 oktobar 2021 19:30
Jovana
Mi smo se za vreme druga Tita spijunazom i cinkarenjem borili sami protiv svojih. Sada opet ne vidimo dalje od ociju i kritikujemo narod,bio on nama simpatican ili ne,sto stiti svoj suverenitet i integritet od prevejanog i vrlo opasnog neprijatelja. I mi smo tom istom dali na izvolte sve. Rezultati su vidljivi.
Preporuke:
7
1

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner