Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Idem u Vašington da se vidi da sam normalan čovek

Komentari (58) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 17 septembar 2009 20:34
The Tao
"Sve je to sad igra. Ja ne umem da igram te igre."
Bas nam te zao, ti malo nevinasce i zrtvo politike Borisa Tadica.
Preporuke:
0
0
2 četvrtak, 17 septembar 2009 20:44
Obraz kao đon
a na kraju će verovatno da prođe. Sve je to sad igra. Ja ne umem da igram te igre.


A koja je razlika između tvoje stranke i DS-a?
Naravno nikakva. Znao si da sa SRS nikada ne bi mogao na vlast, a tebi se vlada, dosadilo ti da budeš večita opozicija i nova stranka je najidealnije rešenje.

A Srbi, pa oni će sve lepo da zaborave, kao i obično.
Preporuke:
0
0
3 četvrtak, 17 septembar 2009 21:07
Jozef K.
Da li je moguće formiranje koalicije DS i NS posle izbora?

To nije moguće zato što, bar u prvom mandatu, ne bismo imali opoziciju.

Prepodobni Toma ne prestaje da sablažnjava.
Samo je malo promenio smer.
Preporuke:
0
0
4 četvrtak, 17 septembar 2009 21:47
Nebojša Malić
Naslov sve govori.
Preporuke:
0
0
5 četvrtak, 17 septembar 2009 22:38
ristanovic
Neverovatan intervju Tomislava Nikolica. Koliko samo recenica koje ne znace nista, a sve su duze i duze. Zadrzati se na 2, 3 floskule: da se nesto promeni, da nam bude bolje, i oko njih kruziti kojekakvim pricama, samo da se zadrzi u diskursu politicke korektnosti.

Ministri ce da rade, nece biti korupcije. Koje to novo ime na politickoj sceni nam je donela Srpska napredna stranka? Gde su ti ljudi, ti vrhunski kadrovi, mogu li se videti od gospodina Nikolica i Vucica? jedini koga u medijima imamo priliku da vidimo je izvesni Nebojsa Stefanovic.

Tuzno je biti Tomislav Nikolic. Kako ga niko ne pita: Gospodine, kako to da danas svi mediji u Srbiji ne emituju hiljade vasih izjava i nastupa u kojima ste do pre samo godinu, godinu i po dana, govorili potpuno suprotne stvari od ovih koje danas isticete? Sta se to desilo da ste napravili zaokret od 180 stepeni? Pa na ovom sajtu stoje vasi intervjui od pre samo godinu dana, koji potiru ovo sto sada govorite? Kao da je u pitanju podvojena licnost? Sta je to uslovilo vas preokret? Jos bitnije: sta je to dovelo do toga da vas mediji uopste ne podsecaju na vase politicko delovanje koje je trajalo punih 18 godina? Kako Vas nije sramota, Tomislave Nikolicu?
Preporuke:
0
0
6 četvrtak, 17 septembar 2009 23:05
Joviša Vidić
Osnovo je partiju, verovanje steko, no čun se ljuljnu, on se trže ode sanak pusti.
Preporuke:
0
0
7 četvrtak, 17 septembar 2009 23:23
Stamenkovic
Jos jedan kameleon u srpskoj politici. Ako je covjek mogao izdati svog kuma - ko bi mu naivan jos mogao verovati. Ocigledno da Zapad na njega igra kao na rezervnu kartu jer su snage koje su do sad pomagale rezimu i istrosene i nejake. Potrebna je stabilnija vlast u naredne cetiri godine pa da se zavrse zapoceti procesi prvobitne akumulacije kapitala a posle vise nece biti ni bitno ko ce da vlada.
Preporuke:
0
0
8 četvrtak, 17 septembar 2009 23:51
uzgred
Kad vi, pošteni i sposobni, nećete da se bavite politikom, neko mora.
Vi ste izabrali komociju doma svoga, računar i nemilosrdan jezik.
Počnite nešto da radite umesto što samo PIŠETE!!!
Preporuke:
0
0
9 petak, 18 septembar 2009 06:37
Joca
Vi, gospodine Nikoliću, idete u Vašinton po instrukcije. Borisa su pustili ''niz dasku'', a Vi ste kreirani baš za tu situaciju. Da se ništa ne promeni u Srbiji. Vaš put je siguran znak da ćemo uskoro imati izbore na kojima ćete Vi pobediti. Toliko o igrama koje ne umete da igrate.
Preporuke:
0
0
10 petak, 18 septembar 2009 07:57
Nikola Smolenski
Želim da odem tamo da se vidi da sam, prvo, normalan čovek, a drugo, da su odnosi te države prema Srbiji normalni


Ko može da tvrdi da su odnosi SAD prema Srbiji normalni, taj definitivno nije normalan.
Preporuke:
0
0
11 petak, 18 septembar 2009 08:00
simonida
cudno je da radikali sede tako grcevito, mislila sam da imaju neka druga glasila jer je ovo previse ozbiljno, na nspm ali je i cudno da ne razumeju sta Niklic govori! njih ustavri njegova prica i ne interesuje pa kada bi bila i najbolja opcija za Srbiju...
Preporuke:
0
0
12 petak, 18 septembar 2009 08:14
aleksandar
I tako je američki ambasador postao "gospodin Manter".
Hehe.
Tomo, Tomo.
Preporuke:
0
0
13 petak, 18 septembar 2009 08:40
Ljubiša Spasojević
Izgleda da je u Vašingtonu odlučeno da Tomina partija dobije sledeće izbore.
Preporuke:
0
0
14 petak, 18 septembar 2009 09:10
Vladimir Čeleketić - Zambija
Dakle, odlaskom u Vašington se dokazuje da je neko "normalan"?!
E, kada bi drug Nikolić još mogao da skokne do Bele kuće i sretne potomke berača pamuka. Bilo bi kao ono: Pinki je video Tita.
Preporuke:
0
0
15 petak, 18 septembar 2009 09:15
300 + 1
Molim Vas, ne vracajte se iz inostranstva. Ako dajete intervjue Vremenu i pitate se zbog cega Vas mediji (posle svega) vole, Vi zaista nemate nista novo da nam kazete o Srbiji pod okupacijom. A to sto prelazite cenzus za koji procenat vise od LDP, G17 i socijalista? To ce trajati jos nekoliko meseci. Sve stranke, ukljucujuci i vladajucu ce odneti cunami politickog pravoslavlja. Jaka verska organizacija koja ce ujediniti zemlju i iz politike odstraniti kukolj. To je jedina nada. Sve drugo je laz i sve drugo je propast koja traje vec osamdeset godina.
Preporuke:
0
0
16 petak, 18 septembar 2009 09:32
brm
@uzgred svaka ti je zlatna
evo ja ne bi više da pišem - reci mi ŠTA da radim?
Preporuke:
0
0
17 petak, 18 septembar 2009 10:47
OKVIR
G. Nikolicu ko vas nije znao skupo vas je platio.
Kad se vec stice normalnost u vasingtonu ostanite tamo - da mi ne moramo postati normalni - posle vaseg povratka. Kod nekih to nece ici ni posle vaseg normalizovanja.
Preporuke:
0
0
18 petak, 18 septembar 2009 14:10
Jovan Deroko
Vidim da ovde niko ne voli Tomislava Nikolica. Hmm
Ja mu dajem punu podrsku!.
Ako on ne valja, ako je on "spijun" i sta ti ja znam sta sve nije, ja vas pitam : koji je taj politicar ili stranka koja moze pobediti DS, Dinkica i celu ekipu?.Koji?. Voleo bi da me neko prosvetli!
Preporuke:
0
0
19 petak, 18 septembar 2009 16:24
Vladimir
Nisi shvatio Jovane o cemu se komentarise.

Niko ne "mrzi" Tomislava Nikolica zbog politickih stavova, vec sto pocinje da lici na svoje protivnike. Praznim pricama i kadrovskom strukturom.
Pa zar ce ponovo da nas usrecuje predobri Ljusic, koji se priklanja vlastovitoj politici, ili komercijalni patriota Arsic. Oni su vidljive promasene investicije.

A koliko ce se tek pojaviti slicnih podobnih, koji jedva cekaju povratak na vlast kroz stranku u usponu?

Tako da SNS i nije neka alternativa, za promenu kursa Srbije, kursa prema propasti i duznickom ropstvu..zasigurno ne lici da jeste, vise lici da se samo prilagodjavaju...
Preporuke:
0
0
20 petak, 18 septembar 2009 19:08
Srbija će opstati
Dragi prijatelji,interesantno Tomislava Nikolića baš i ne gotivite mnogo. Zašto? Zato što je on razbio Srpsku radikalnu stranku? Ili možda zato što je sprečio njenu rekonceptualizaciju? Stari deo SRS je prihvatio tu rekonceptualizaciju i vidimo kako su prošli- imaju 10 posto. Kao što znate SNS dobija oko 30 ili 35 % podrške. DSS oko 3, ili 5 %. Hajde da ne zaboravimo da je DSS u opoziciji samo oko godinu dana, a na vlasti je bila ni manje ni više osam godina. Da li nekoga ljuti možda činjenica da je Toma uspostavio kontakte sa svim stranim ambasadama? A zašto i ne bi? Zar nije Koštunica odmah nakon 5. oktobra išao prvo u Vašington i dobio nekakvu Soroševu nagradu tamo? Zar nisu svi Koštunicini političari, novinari, i ostali i sami obišli sve zapadne ambasade, zajedno sa svojim prijateljima iz ostalih stranaka DOS-a.Zašto bi nam samo dosovci saopštavali kako izgleda Zapad. Neka nam ga opiše ovaj put Ivica Dačić i Tomislav Nikolić. Možda se nešto u tom opisu promeni.Vesna Pešić ili Tomislav Nikolić- birajte sami.
Preporuke:
0
0
21 petak, 18 septembar 2009 19:37
Jedan ogorceni Vojvodjanin
Gledam ove komentare i cudim se, posetioci ovog sajta vide extremistu kakav je Nikolic kao coveka koji bastini evropske vrednosti, sto je najgore tako misli i vecina gradjana Srbije... onda nemojte da se cudite sto Vojvodina ne zeli da ostane u zajednici sa takvima! Jer, ako imamo "demokratu" kome su puna usta Rusije kakvi su tek oni koji nisu demokrate?!
Preporuke:
0
0
22 petak, 18 septembar 2009 20:05
Srbija će opstati - samo ne tako!
Zar nije Koštunica odmah nakon 5. oktobra išao prvo u Vašington i dobio nekakvu Soroševu nagradu tamo?

Nije tako! Neću se ni truditi da objasnim onome ko zna ovako da izvrne činjenice. Reći ću samo da se jasno vidi šta žulja ostrašćene političke navijače!
Ako neko u nagloj promeni Nikolićeve politike neće da vidi inicijalnu kapislu jednog Subotića (Pariz,Ric,2007.g.), taj se politički iracionalno opredelio (emotivno veruje, ne promišlja nove činjenice). Nesvesno, napada najbližeg u političkom spektru i najviše ga osporava. Stoga saveze sa, objektivno, suprotnom stranom ne doživljava kao neprincipijelne. Zato većina ljudi vidi - kao sasvim osnovanu pretpostavku - mogućnost formiranja nove vlasti između SNS i DS, jer bi je i jedni i drugi partijski funkcioneri lako objasnili svojim navijačima. Zato se ništa na bolje ne bi promenilo. EUropa bi, u tom slučaju, postala još bezalternativnija, zatim NATO ...
Preporuke:
0
0
23 petak, 18 septembar 2009 20:13
Srbija će opstati
Za Ogorčenog Vojvođanina- pa poštovani zemljače, pa upravo mi iz Vojvodine smo oduvek bili uporište SRS. SRS je najviše glasova uvek dobijala u Vojvodini, nešto manje u Beogradu, zatim na Kosovu. Dakle, odvajanjem od centralne Srbije ne bi postigao ništa jer mi koji smo glasali i koji glasamo za Tomu bi ostali u Vojvodini.Dragi Vojvođaninu ne zaboravi da je Novi Sad bio radikalski grad a ne Beograd.Šta kažeš, a? Drugo, Toma jeste postao neka vrsta Evropljanina, svidelo se to tebi, meni, drugima, ili ne. Setifikat za to daje Brisel, Vašington,London, Berlin, Moskva, Atina, a ne ti ili ja.
Preporuke:
0
0
24 petak, 18 septembar 2009 20:46
Peter RV
I Kostunica je isao u Vasington,sto je tacno, ali kao predsjednik neke vlade. Uostalom, kako je Kostunica zavrsio?
Preporuke:
0
0
25 petak, 18 septembar 2009 21:52
Srbija će opstati-garantujem
Dakle, rekli ste sa Tomom u koaliciji sa DS Evropa će biti još bezalternativnija. Nije tako. Osim EU mi zaista imamo još jednu alternativu, a to na žalost nije nikakva Rusija, nego Turska. Dakle, izaberite, ili izaberimo. Nisam baš najbolje shvatio, da li vi to smatrate da se ja iracionalno opredeljujem, odnosno u svojoj apologiji Nikolića se rukovodim emocijama? Na žalost brzo sam pročitao komentar, pa možda nisam najbolje shvatio. Inače, da očekuje se eventualna koalicija DS i SNS. To i nije tako loše kao što vam se čini na prvi pogled. Radi se o izlaznoj strategiji za DOS.Dakle u eventualnoj vladi bi imali SPS, DS, SNS, možda, možda DSS i neku od manjinskih stranaka. To bi nas približilo ravnoteži. Što se tiče DSS, šta reći? E moj bože, šta reći? Kakav kontroverzan profil.Politika DSS je zbilja fenomen za proučavanje. Apsolutni rascep između retorike i prakse.Na žalost.
Preporuke:
0
0
26 petak, 18 septembar 2009 21:58
@brm
evo ja ne bi više da pišem - reci mi ŠTA da radim?

Pametna odluka: nemojte više pisati!
Preporuke:
0
0
27 subota, 19 septembar 2009 00:04
@ Srbija će opstati-garantujem
Idem u Vašington da se vidi da sam normalan čovek

Mislim da se u kontekstu godišnjice SNS-a ne može izbegavati pitanje koje se nameće: hoće li Nikolić u Vašington putovati Canetovim avionom?
Preporuke:
0
0
28 subota, 19 septembar 2009 00:47
Sizif
Treba stvoriti dva politička bloka?
A da se ta dva bloka slučajno ne zovu Kurta i Murta?
Tako bi vi, podelili vlast svake četiri godine, a narod ostavili po strani. A to je ta Evropa, znači.
Preporuke:
0
0
29 subota, 19 septembar 2009 13:12
Pavle
Da li se to do sada nije videlo da je Toma normalan čovek? Znači bez certifikata iz Vašingtona ništa.
Preporuke:
0
0
30 subota, 19 septembar 2009 14:22
ludi skretničar
Ide u Vašington na neki pregled?
Preporuke:
0
0
31 subota, 19 septembar 2009 18:34
@ ludi skretničar
Ne, ide da pregovara o onoj gasnoj elektrani u Novom Sadu, koja nikako da počne. Ništa od pariskog Rica. Nadajmo se da će u vašingtonskom biti bolje sreće. Možda je Vučić bio baksuzan, pa ga ovaj put neće voditi. Ili će Vučić ići sam, da se vidi ko je ustvari malerozan.
Preporuke:
0
0
32 subota, 19 septembar 2009 18:47
Antifasista
Naslov nije Tomina recenica, nego konstrukcija Vremena, procitajte intervju.

Uostalom, sta je tacbno lose u tome ako covek (koji se bavi politikom, pretenduje na dolazak na vlast, i sef je jedne od dve najvece srpske stranke), ide u politicku posetu u zemlju koja je jedna od nama jako bitnih sila, i ciji odnos prema nama ima itekako mnogo problema?

Slazem se sa ucesnicom koja apeluje na radikalski korpus da malo smanji dozivljaj i da ne troluje besmislenim frustracijama svaki topik koji pominje Nikolica?

Covek je politicar, ne ocekujete valjda da treba da prebije americkog ambasadora?

Slazem se da Tomina retorika deluje pomalo trapavo u spoljnopolitickom kontekstu, ali setite se odakle dolazi taj covek. Problem SRS-a svih ovih godina je bio POTPUNA spoljnopoliticka nepsmenost, i spremnost da se u bratski zagrljaj primi SVAKO ko kaze ijednu lepu o Srbima. Pa cak i kad su u pitanju bili krajnje nekorisni i destruktivni likovi sa evro-margine, Lepen, Zirinovski i slicni.

Da stvar bude gora, slepilo SRS-a po tom pitanju je SKOLDILO samo SRS-u i srpskoj prici, jer su davali legitimitet drugosrbijasuima da ih guraju na nacisticku marginu sa kojom ni SRS ni Srbi nemaju nista.

Ali Seselj nije dozvoljavao BILO KOME da pomogne oko spoljnopolitickog profila SRS-a, nego je SAM radio i taj segment, u koji se ne razume. I time pucao u nogu i sebi i SRS. I to verovatno zna i gomila komentatora koja ovde kiselo pridikuje Nikolicu.

Podrska Tomi. Voleo bih da se sretne i sa Medvedevom i sa Obamom (koji jeste novi dah americke politike, i covek koji nije srbomrzac, docim veci deo njegovog kabineta to jeste i to ne smemo da zaboravimo, kao ni klintonisticku histeriju i zlodela protiv Srba devedesetih)
Preporuke:
0
0
33 subota, 19 septembar 2009 20:02
Drago.ca
"Hoću da se ove dve stranke razvijaju da bi jedna drugu pobeđivale ..."
Znači u tome je ključ iznenadne popularnosti koju Toma uživa u medijima: Njegova je uloga da omogući uvođenje dvopartijskog sistema u Srbiji i da Srbija dobije ono što Čomski naziva "jedna partija sa dva imena". I tako će najzad svi biti sretni: narod će moći da bira do mile bolje, a i gospodari će biti sretni jer se ništa neće menjati. Idilično.
Preporuke:
0
0
34 subota, 19 septembar 2009 20:05
gorštak
@ Jedan ogorceni Vojvodjanin

Gledam ove komentare i cudim se, posetioci ovog sajta vide extremistu kakav je Nikolic kao coveka koji bastini evropske vrednosti, sto je najgore tako misli i vecina gradjana Srbije... onda nemojte da se cudite sto Vojvodina ne zeli da ostane u zajednici sa takvima! Jer, ako imamo "demokratu" kome su puna usta Rusije kakvi su tek oni koji nisu demokrate?!


Vojvodina nikada nije ni bila u nekakvoj ''zajednici'' sa Srbijom. Vojvodina je neodvojivi deo teritorije Srbije (njena autonomija se odnosi na administrativnu regulaciju, a ne teritorijalnu samostalnost) i nema ona šta da ''želi ili ne želi'' po tom pitanju. Ja ne živim na oblasnom području Vojvodine, ali je kao Srbin smatram svojom kao i bilo koju oblast ove zemlje (Šumadiju, Kosovo, Rašku oblast i dr.). Kao što i vi Beograd treba da smatrate svojim, jednako koliko ga i beograđani smatraju svojim, bez obzira što oni žive u njemu, a vi ne. Nemojte zato takozvanim ''evropskim vrednostima'' i takozvanim ''ekstremizmom'' opravdavati svoje separatističke ideje, koje mogu dovesti do nekog novog krvoprolića, i to među ljudima jedne krvi, jezika i vere.
Preporuke:
0
0
35 subota, 19 septembar 2009 21:29
@ Antifasista
Ne može čovek a da se ne sažali nad Nikolićevom sudbinom kad pročita Vaš komentar.
Kako god, ali i najžešći Nikolićevi kritičari moraju mu priznati izvanrednu glumu svih tih SRS godina. Takav naprednjak, a pretvarao se da je slepi radikal! Trpeti tolike godine, a sve to samo zbog nas?! Inače, kako se završi priča o njegovoj selidbi iz onog bulevara nazvanog po Đinđićevom imenu?
Ili ga je i to Šešelj naterao da kaže?

Covek je politicar, ne ocekujete valjda da treba da prebije americkog ambasadora?

A to sa prebijanjem, stvarno je prešlo meru. Da se zna, podvlačim jednom za svagda: ni slučajno ne bi trebalo da prebije američkog ambasadora. Ni Nikolić, ni drugi!
Preporuke:
0
0
36 subota, 19 septembar 2009 21:34
@ Drago.ca
Izvanredno ste dobro zapazili jednu od ključnih Nikolićevih uloga!
Preporuke:
0
0
37 subota, 19 septembar 2009 21:34
Srbija će opstati
Hvala Antifašisto. Tako je. Svaka ti je na mestu.Razumem delimično komentatore koji su besni na Nikolića. No stvar je ipak složenija. Promena profila ove stranke najviše plaši u stvari DS i LDP. Dakle, oni su navikli da samo oni imaju monopol nad komunkacijom sa Zapadom. ''Komunicirajući'' sa Zapadom manipulišu do besvesti. Šta god da čine, opravdavaju to svojom prozapadnom orijentacijom.Ali da li zapad stoji iza njihovih korupcija, mućki, diskriminacije, netolerancije? Sa Nikolićevom promenjenom paradigmom stvari se menjaju.
Preporuke:
0
0
38 nedelja, 20 septembar 2009 01:29
Antifasista
@ Srbija ce opstati

Bas tako. Nasi drugari i sagovornici iz ovog hardkor-krila radikalskog diskursa imaju jedan jedini problem - za razgovor sa njima, coveku treba vremeplov. Nisam ni cinican ni ironican (naprotiv, to su mahom cestiti ljudi koje daleko vise smatram "svojima" u glasackom smislu nego neke druge), nego konstatujem sa rezignacijom. Em se mentalitet tih ljudi krece negde izmedju Titove stafete (samo sto je umesto Tita Voja) i nekog distopijskog akcionog filma, gde je svet pred kolapsom pa mi tu vidimo svoju sansu, em nikako da shvate da se, u godini 2009, prica ne moze i ne sme zasnivati na romantizmu o resrbizaciji danasnjih ex-Yu naroda srpskog jezika. Ne zato sto nam to "ne da Zapad" ili slicno, nego zato sto je taj proces NEPOVRATAN. Nikad nijedan radikal da mi odgovori sta bi to ucinio od srece, kad bi se sutra "Srpstvu vratio" neki ustaski kraj u Zap. Hercegovini. Pazi sta zelis, kazu Kinezi. Ovi postavljaju sopstvenu pricu kao da je 1850 i grade se nacije. A nije.

Za Tomu je steta sto iz tog vrzinog kola nije otisao ranije: ne znam da li ce i kako ce opravdati poverenje ljudi koje trenutno uziva, ali ovaj post-Toma SRS je pluskvamperfekt.

@ Anonimni saljivdzija

Izuzetno cenim Vase prisustvo duha, cak i u ovako neslavnim trenucima za SRS. Cemu taj osnovnoskolski humor sa "nikako tuci ambasadora", valjda Vi znate. Odgoviorite mi na neku od postavljenih teza, ili se uzdrzite od odgovora. Ja nisam ni zlonamernik ni provokator, nego dojucerasnji glasac SRS-a. Kojem je bilo izuzetno tesko da glasa za taj mitomanski deo koji mi (u 2009 godini) obecava kao 'nacionalni cilj" jurnjavu za zapadnohercegovackim pavelicevcima i mudzahedinima u Zenici i ubedjivanje istih da su Srbi. Zelite li Vi TAJ CILJ sebi i sopstvenoj deci kao prioritet u nekoj 2050?Ja ne. Ni 10 sec. na to ne treba trositi.
Preporuke:
0
0
39 nedelja, 20 septembar 2009 10:24
Velja
Molio bih Tomine advokate da mi objasne koje bi se to suštinske promene u ekonomskoj, nacionalnoj i kulturnoj politici dogodile ako bi SNS na vlasti zamenio DS. Šta je to novo i napredno što nam donosi SNS? Konkretno: šta bi se promenilo u politici prema Kosovu i da li bi SNS tu bio efikasniji? Šta bi se promenilo u procesu evroatlanskih integracija, da li bi tu SNS bio tvrđi ili fleksibilniji? Šta bi se promenilo u vođenju ekonomske i monetarne politike? Koje promene bi bile u odnosu prema zemljama regiona i srpskom pitanju? ... pianju decentralizacije? Itd.
Ja ne čuh Nikolića da je javno kritikovao politiku režima po ovim pitanjima i da je predlagao neki novi, drugačiji pristup? Koje nam to nove kadrove nudi SNS? Ono što je moj utisak je to da Toma samo poručuje: ono što može Boris mogu sad i ja. Da li je samo i jednio bitno to da dođe Toma umesto Borisa i ako je to jedina promena, a da će politički kurs ostati isti, da li da glasamo za Tomu zato što bi on bio uspešniji ? Koliko god da sam protiv sadašnjeg režima ipak mi se DS sa svojim kadrovima čini mnogo sposobniji za vođenje takve vrste politike nego SNS. Još jednom, možda grešim, ali šta je razlika u politici DS i SNS-a da bih glasao za SNS?
Preporuke:
0
0
40 nedelja, 20 septembar 2009 13:48
Srbija će opstati
1. U pravu ste Veljo u vezi kadrova DS. Čovek ne može a da ne konstatuje da DS ima dobre kadrove. To jeste istina.
2 Ali....Ali ti kadrovi su u periodu od 2000. godine pa sve do 2007. baѕirali svoju ''praksu'', odnosno upravljanje državom na bolesnim teorijama. A LDP ovci kažu TEORIJA ODVOJENA OD PRAKSE JE APSURD.
Ovi iz DS su na žalost svoje bolesne teorije zaista sprovodili u praksi i tako učinili sledeće:
3. Rasprodali celu privredu, proizveli milion nezaposlenih, diskriminisali sopstvene građane, isporučili ceo vojni i politički vrh Hagu( šro je uzgred budi rečeno, ipak, bila obaveza prema Ujedinjenim nacijama čiji smo član), itd,itd.
4. Jedna od ključnih teorija na kojima su bazirali svoje prvenstvo naspram opozicionih stranaka je teorija o podeljenosti Srba na proevropske i azijatske građane.Kao dokaz ispravnosti svoje ''teorije'' im je odgovarala savršeno politika Srpske radikalne stranke i njeno radikalno antizapadnjaštvo.
5.DSS je folirao međupoziciju, ni tamo ni vamo, i tamo i vamo. O praksi ne bih.
6.Demokratska vladavina i demokratska država se temenje na smenjivosti a ne na monopolu. nepokretljivost socijalne strukture zamrzava socijalne slojeve, dugoročno ovo vodi ka socijalnoj , političkoj, kulturološkoj diskriminaciji.
7. Oko dva miliona ljudi će glasati na sledećim izborima za SNS. I tada ona postaje ili akter koji ulazi u vlast, što bi po mom mišljenju bilo dobro, ili kredibilna opoziciona stranka kojoj je nemoguće negirati politički legitimitet za učestvovanje u svim političkim procesima.
8.Kadar DS iako kvalitetan, je drugačiji i po nekim drugim crtama od kadra SNS. Kao što to reče Zoran Avramovuć, crvena crta je povučena devedesetih. Mani, mani, mani,mani je neko uzimao neko ne. Ovi ljudi su obrazovani unutar državnog univerziteta a ne po ultraliberalnim banalnim kursevima. Ovi ljudi, takođe, nisu integrisani u neke strane obaveštajne službe. Ljihov odnos prema državi je bitno drugačiji.
9. Što se tiče odnosa SNS prema konceptu nacije, oni su ....
Preporuke:
0
0
41 nedelja, 20 septembar 2009 14:05
Srbija će opstati
9. Dakle,odnos SNS prema naciji je takav da je on u stvari bliži građanskom poimanju nacije. Za razliku od SNS, DOS oscilira između subnacionalnog i pseudograđanskog. S obzirom na to nije ni čudo da trenutno pred svojim očima posmatramo delimičnu dezintegraciju srpskog identiteta na Srbijance, Vojvođane,Srbe- dođoše itd, Pravi državnik u Srbiji ne sme prednost da da ni jednom od ovih subnacionalnih entiteta, inače radi protiv svoje države.
10. Što se tiče odnosa prema evrointegracijama tu se ne bi ništa promenilo. Sve je to ''istorijski nužno''.
11.Pozdrav za Velju.
Preporuke:
0
0
42 nedelja, 20 septembar 2009 14:30
Antifasista
Pitanja jesu legitimna, ali ne sustinska, jer na neka postoji odgovor. SNS se NE ZALAZE za ulazak u NATO, prema tome, postoje samo "evro" ali nikako "atlantske" integracije u njihovoj prici. Nadmocna vecina gradjana Srbije (dakle, i dobar deo glasaca nekad jedinsatvene SRS) JESTE za ulazak u EU, iz najpre (da ne kazem iskljucivo) razloga ekonomske prirode: ako ostanemo crna rupa izvan jedinstvenog trzista, za 10-ak godina ce nas prestici neka Albanija i Bugarska. Ako imate alternativu tome, dajte je. Ulazak u Rusku Federaciju nije alternativa, jer nam Rusija to i ne nudi (stavise, zeli nas kao svoj ekonomski konzulat u EU, sto je za nas dobro iz milijardu i jednog razloga, a sami Rusi nam to saopstavaju bezmalo javno).

Oko odnosa prema RS, suludo je traziti od Nikolica da demonstrira dodatno prijateljstvo i bratski odnos prema nasem narodu tamo (on se i borio za RS u ratu u koji je otisao dobrovoljno).

Oko Kosova, sami ne mozemo nista. Trenutno nam je odnos dve velesile (Rusija i Kina) i niza prijateljskih drzava iz EU (Spanija, Slovacka, Grcka...) i van nje (Izrael, latinoamericke, africke i azijske zemlje) jedimna garancija da ce se taj bolni i veliki problem jednog dana resiti na pravedan nacin. Uostalom, sta to SRS nudi oko Kosova, a da je izvan ovih okvira koje pominjem?

Rekavsi sve ovo, naravno da nisam spreman ni da SNS-u dam slepu podrsku. I postoji opasnost da se pokazu kao "cirilicni DS" ukoliko se aktivnije i agresivnije ne budu borili da sopstvene stavove kazu na nedvosmislen nacin. Alki kad to i pokusaju, tu su SRS i profesionalni spasioci Srpstva iz SANU-kruzoka, da ih detinjasto zacikavaju sa "kakvi ste vi Srbi, dokazite se" i slicnim. Kao da SRS ima nekakav monopol na patriotizam, pa neko treba im se dokazuje. I to je ono sto me nervbira: vise ni smeta (neosnovana) arogancija SRS-a, nego sto sam spreman da stavim ruku u vatru za Tomine, jer nisam.
Preporuke:
0
0
43 nedelja, 20 septembar 2009 14:39
Antifasista
I da, posto ja Vama odgovorih, jer sam se osetio prozvanim kao jedan od (nekolicine) Tominih advokata na ovom topiku, bilo bi pristojno da Vi i ekipa odgovorite meni na jednako legitimna pitanja.

Smatrate li da je srpski nacionalni interes:

- resrbizacija davno pokatolicenih, a kasnije listom poustasenih eks-Srba iz Zap. Hercegovine?

- resrbizacija danasnjih Bosnjaka, koji dobrim delom imaju davno srpsko poreklo?

Ukoliko je odgovor na ova pitanja potvrdan, molim obrazlozenje sledeceg:

- kako mislite da se to ostvari, u XXI veku, kada je valjda prirodno i legitimno da svako bude sta zeli da bude?

- sve i ako je ostvarljivo, OBJASNITE mi koji je to INTERES Srba da u svoj korpus vracaju one koji su klali po Jasenovcu, jurisali na Staljingrad u nacistickim uniformama, osnivali ustaske emigracije i islamske teroristicke mreze, mrcvarili po Medaku, Sarajevu i Dretelju srpsk civile 1992-95?

Pitanja su legitimna i zahtevaju nedvosmislen odgovor i argumentaciono i moralno. Ovo nije 1850, nego 2009, i nemojte sa romanticarskim recitacijama iz 1850, nego iz perspektive 2009, dakle, nakon STRAVICNOG genmocida koji su nam bivsi sunarodnici priredilitokom Drugog svetskog rata, i pola veka posle.
Preporuke:
0
0
44 nedelja, 20 septembar 2009 16:59
Peter RV
Pa kad se vrati iz Vasingtona zvacemo ga "Normalni" Toma.
Preporuke:
0
0
45 nedelja, 20 septembar 2009 19:36
Srbija će opstati
Primarni srpski nacionalni interes je da briga o samoj Srbiji. Dokazivati drugima koji sebe ne smatraju Srbima da su Srbi je stvarno besmisleno.Iako je tačno da recimo u BiH živi narod koji je u stvari istog porekla,koji je kasnije podeljen da tri dela pod uticajem tri monoteističke religije. Upravo zbog toga i jesu tragični ti ratovi koji se stalno u krvavoj formi odvijaju u Bosni i Hercegovini. Ali, kao što vi kažete sada je 2009. godina, a podela ovih naroda je davno sprovedena. Što se tiče romantičara iz SANU, naravno poštujem te akademike, ali se i pitam koliko je bila politički funkcionalna, u odnosu na naše interese, njihova priča koja se u međuvremenu nije opšte promenila. Ista priča svih ovih godina. U toj priči akcentuje se tragična istorija srpskog naroda, veliča se stradanje, anticipira se propast i nestanak Srba, traže se neprijatelji unutrašnji ili spoljašnji,nekad opravdano nekad neopravdano, itd. I svih ovih godina isto. Vreme je da ta priča bude bar malo promenjena. Radikali su zbog nekog čudnog razloga izbegavali promovisanje mlađih, obrazovanijih ljudi.Nadam se da Toma sad neće ponoviti tu grešku.
Preporuke:
0
0
46 nedelja, 20 septembar 2009 20:26
Pidikanac
Politika je zaista veoma čudna stvar i malo je onih, koji oslađeni i makar delimičnim uspesima u njoj, nisu došli u situaciju da požele i malo više.

Jer, priznaće i neutralni, na kormilu broda je uvek sigurnije, toplije i bogatije! Problem je samo u jednoj jedinoj strani koju naslanjam na ime Gosp. Nikolića. Etika i moral. Politička kultura, osečaj doslednosti i bar primetnog nastojanja u dokazivanju i nekakve obične, ljudske skromnosti.
Svega toga, u njegovoj ličnosti ne nalazim.
Principijelna politička opredeljenost je bila i ostala vrlina stvarnih političkih umetnika. Ona je ono što karakteriše njihove vrednosti, uverenje o dobrim i iskrenim namerama, čvrst stav po pitanju sopstvenih političkih načela i pridržavanja onim merilima koja u svemu prezentiraju i politički moral.
Možda, u nekom drugom životu to ipak uspe i našem vrlom lideru Gosp. Nikoliću, no neverujem da bi mu celokupna srpska javnost i pored svih nastojanja, ipak poverovala.
Prokockanih 18 godina nerada i neuspeha ga ipak u mojim očima nisu napravili onim zašto se on sam tako samouvereno predstavlja...
Preporuke:
0
0
47 nedelja, 20 septembar 2009 21:35
Antifasista
Srbija će opstati
Primarni srpski nacionalni interes je da briga o samoj Srbiji.


Netacno. Mislim, apsolutno je tacno da se Srbija ne sme zanemarivati i da mora da napreduje svetlosnim godinama i ekonomski i socijalno i drustvenom svescu, ali nista gore nece biti ukoliko se srpskim primarnim interesom proglasi defetisticko uskosrbijanstvo (sto je senka koja postoji jos od XIX veka, a devedesetih su taj sovinizam raspirivali Draskovic, Protic i slicni, i nema opravdanja da Nikolic skrene u tupricu, a i ne verujem da ce).
O romanticnim projektima jurnjave za konvertovanim eks-Srbima, slazemo se, i rekao sam sta mislim detaljno. Ali, RS je jedina srpska teritorija zapadno od Drine (do juce, ta dinarska horizontala je bila sam CENTAR srpskog bica) koja je otala neosvojena tvrdjava i neuspeh genocidnih ubica i etnickih cistaca Srba. Da li kao entitet u BiH, ili kao samoopredeljena teritorija, RS MORA biti tretirana kao maticna srpska drzava koliko i Srbija. U CG imamo trecinu Srba, kojima tamo mora biti obezbedjena konstitutivnost, jer citava drzavnost Crne gore kroz istoriju - ima samo srpski narpod kao svog nosioca. Naravno, u tom poslu najvise zavisi od crnogorskih Srba, bilo bi em stetno e kontraproduyktivno da SRBIJA bude nosilac te price.

Oko Srba sa prostora Hrvatske i RSK, ne znam koliko je realan masovniji povratak (deset godina je danas period ravan vekovima u nekim starijim istorijskim razdbljima). Najveci deo tih Srba se integrisao u Srbiji, RS i prekookeanskim zemljama. Ne verujem da je iko od mladjih ljudi zainteresovan za povratak u drzavu tako temeljno fasizovanu i ispunjenu sistemskim antisrpskim rasizmom, poput danasnje Hrvatske. Ne vidim ni da je izvodljivo povratiti srpsku konstitutivnost u Hrvatskoj, sto bi bio minimum minimuma (nije realno iz pomenutog razloga - Srbin kojeg su ustase proterale iz Zadra ili Knina, a danas zivi u Staroj Pazovi ili Torontu, svakako ne misli da se vraca tamo, i to je normalno).
Preporuke:
0
0
48 nedelja, 20 septembar 2009 21:44
Anonimni Šaljivdžija @ Antifasista
1.
Ja nisam ni zlonamernik ni provokator, nego dojucerasnji glasac SRS-a.

Zaista, bez ikakve šale ili pak cinizma, veoma cenim Vaše komentare ovde! Ne govorim iz kurtoazije, niti za potrebe nekakvog "ali", već izražavam prostu činjenicu. Baš zato, hteo sam Vam skrenuti pažnju na - Vama nesvojstvenu - preteranu lagodnost komentarisanja razloga promene političkog svetonazora. Priznaćete, radi se o veoma krupnoj stvari. Uz dužno poštovanje, to možda i ne bi bilo dovoljno da me "natera" na komentar (za koji slutim da ne može biti kratak), da se ne radi o jednom širem fenomenu. Naime, ova "lakoća pristajanja" na potpuni politički zaokret paradigmatična je za najveći broj pristalica Nikolićeve nove stranke. I sam imam drugare i kolege koji su, što kažete, mahom čestiti ljudi, a koji izbegavaju svaku eksplikaciju koja bi prešla granicu izjašnjavanja. Šta više, od sagovornika se očekuje samorazumevanje ovog čina, a svaki upit na tu temu tretira se kao nedobronameran. U tom pogledu, objašnjenja koja ste dosad izneli, mogu se smatrati opširnim! No - i to karakteriše predmetni fenomen – mi ovde „razgovaramo“ inkognito, što po svojoj prirodi i u ovakvim slučajevima , relaksira razgovor (kao jedni drugima nepoznati, lakše ćemo protivstavove videti kao takve, a ne kao protivnapade ad hominem). Držim da je to ona dobra strana ovog načina komunikacije i stoga ga, evo, primenjujem. Akcenat je na činjenici da od jedne, sada imamo dve stranke, ali toliko različite da se, u najmanju ruku, dovodi u sumnju autentičnost navodnih motiva razlaza, odnosno, „prekonoćnog“ nastanka druge stranke (saopštenih od njenog lidera) . Da se radi o razlazu dve frakcije (krila...), ili da se raspala neka mala, nova i još neprofilisana stranka, da su se na čelu novonastale stranke našli neki novi lideri, ili da je u osnovi novonastale stranke u najvećem delu zadržan stari program - ništa neobično!
Preporuke:
0
0
49 nedelja, 20 septembar 2009 21:44
Anonimni Šaljivdžija @ Antifasista
2.
Da je novonastala stranka - po prirodi stvari opoziciona (valjda ne bi mogla biti vladajuća bez prethodnih izbora – mada, eto jeste parlamentarna bez njih(?!) ) - doživela probleme svih drugih opozicionih i novih stranaka na ovom prostoru (osim LDP-a(?!)): materijalne, organizacione, probleme medijske i konkurentske stigmatizovanosti, ignorisanja ili makar, nedovoljne pažnje - opet, ništa neobično! Ali nije bilo tako! Koliko znam, ako je ikad imalo, onda, bar godinu pre razlaza, nije imalo smisla da se nacionalni program SRS redukuje na onaj koji „obecava kao 'nacionalni cilj" jurnjavu za apadnohercegovackim pavelicevcima i mudzahedinima u Zenici i ubedjivanje istih da su Srbi“ . Zato, kada kažete da Vam je „bilo izuzetno tesko da glasate za taj mitomanski deo“ (a koga nema), onda me to podseća na ono „pre rata nismo imali ništa, a onda su došli Nemci i odneli sve“. Po, ovom pitanju, dakle, SNS se nije imao po čemu razlikovati od SRS. Čak je Nikolić tvrdio da će dosledno sprovoditi program SRS! Ako je i bilo retoričke zabune, danas kada je SRS, poučena posledicama loših nastupa, zamenila medijski eksponiranu grupu - ne bi trebalo da je ima! Ali, dok im je program deklarativno (bio) identičan, delovanje im je još od razlaza bilo suprotno. Nikolićevo koketiranje sa vladajućom DS (blago rečeno), više je nego očigledno. SNS je, naknadno, program prilagodio svom delovanju (ovim smerom). Mislim da su pristalice SRS trpele velike pritiske tokom svih proteklih godina (i s razlogom i bez njega) i da je zamor bitno doprineo prelasku velikog broja na relaksirajuću poziciju. Da čovek zaboravi da mu se preko noći, preporučuju stari, ali nekim čudom prosvetljeni i uglađeni političari kojima je dosadilo da trpe autokratsku vlast više godina odsutnog šefa stranke, i da za sav balast koji im opterećuje novi imidž prebace na njega – pa zar to nije mnogo? Ili, makar upitno?
Preporuke:
0
0
50 nedelja, 20 septembar 2009 21:45
Anonimni Šaljivdžija @ Antifasista
3.
Zar to ne nagoni čoveka da zadrži vazda potrebni oprez (da ne kažem, kontrolnu akciju) u ovom političkom akcionarskom društvu? Kako mogu prihvatiti samopreporuku nekog ko me ubeđuje da je sve vreme želeo nešto sasvim drugo, zalagao se i trpeo, i tako godinama? Ako je i tako, zar je ta nesposobnost da se reši jedan, u krajnjem slučaju, moralni, lični problem, preporuka za rešavanje mnogo kompleksnijih problema u angažmanu za opšte dobro, što je politika, bar u načelu? A još, kada uz sve prethodno, saznamo za „igru s đavoljevim repom“ u pariskom Ricu, onda je ignorisanje ove činjenice neshvatljivo (za mene, naravno). Dobar program i formalna demokratičnost stranake čine tek jedan od uslova za našu naklonost, važne su i procedure, i ... njeno finansiranje! Važno je da stranka nema gazdu! Jer kad ga ima, onda „vezuješ konja gde ti gazda kaže“! Sve ovo govori da nam se aktuelna agonija može produžiti do neslućenih vremena, jer osim kontrolisane vlasti, dobijamo i kontrolisanu, pseudo opoziciju, nešto poput SPO-a 90-tih. Plediram dakle, za Vaš oprez, radi svih nas. Sam ga upražnjavam, ništa ne popujem. Stalo mi je da ovo pisanije čitate otvorenog srca i nadam se da će sledeća činjenica biti indikacija više da sam nastupao sa isključivo principijelne pozicije. Naime, ja nisam ni član, ni simpatizer SRS-a, niti sam član bilo koje druge stranke. Samo sam pažljivi i oprezni posmatrač svega što nam se dešava, i tako će ostati. Moj prethodni komentar je bio „šaljiv“ jer je imao drugačiju ideju da podstakne i naglasi pitanja sa istom namerom. Nadam se da sada bolje razumemo. Na kraju, valja pomenuti da nisam imao vremena da pišem o već povučenim ili najavljenim Nikolićevim potezima, pa ću ukazati na samo jedan komentar koji i o tome govori: @Drago.ca - (subota, 19 septembar 2009 21:02).
S poštovanjem, „Anonimni Šaljivdžija“.
Preporuke:
0
0
51 ponedeljak, 21 septembar 2009 08:34
Sanja
Toma je dokaz kako DS upropasti sve cega se takne.
Ovakvim izjavama izgubio je glasace SRS,mnoge narodnjake a i ono malo "telektualaca" sto mu je ikada verovalo.
Ju,kako se covek ubi...!
Preporuke:
0
0
52 ponedeljak, 21 septembar 2009 10:12
aleksandar
Samo sanjaj Cetinjanine.
Verovatno su Njegoš i Kralj Nikola bili ludi što nisu znali da su bili "Dukljani", katolici, i što nisu pisali kao ti hrvatskom latinicom takozvanom gajevicom.
Zar ne misliš da bi Njegoš posvetio neko delo "Dukljanima i Montenegrinima" i da ne bi vikao "Viva vero Montenegro" da je bio "Dukljanin".
Zar ne misliš da bi Kralj nikola napisao neku himnu "Duklji" a ne "Onamo, namo".
Biće da si u pravu.
Biće da su bili "zavedeni" i "prevareni", da ih njihovi preci nisu naučili hrvatskoj gajevici i da su bili "Dukljani".
Biće da su bili "posrbice" kao što ti kažeš.
Biće da je kult Kosova koji su gajili svi tadašnji Crnogorci srpskoga roda - Njegoš, Kralj Nikola, Marko Miljanov, Stefan Mitrov i ostali, "nametnut" od strane "velikosrpske propagande".
E moj Cetinjanine.
I jedno nagradno pitanje za tebe.
Da li si negde u istoriji pronašao da je postojalo slovensko pleme "Duklana ili Montenegrina" koje se zajedno sa Srbima i Hrvatima doselilo na Balkan.
Moguće je i da postoji. U tvojoj mašti.
Preporuke:
0
0
53 ponedeljak, 21 septembar 2009 12:36
mira
LOL
Preporuke:
0
0
54 ponedeljak, 21 septembar 2009 15:51
Srbija će opstati
Antifašisto, kad rekoh da je primarni nacionalni interes Srbije briga o njoj samoj nisam mislio na srbijanstvo. Ne ѕnam kako si doveo u vezu srbijanski nacionalizam sa ovim što sam ja rekao. Osim toga, u Srbiji osim Srba žive i nacionalne manjine.Dakle mislim na sve građane ove zemlje. Mislim da ne bi trebali davati prednost građanima drugih, suverenih zemalja a sopstvene građane:Srbe ili manjine i njihove probleme zapostavljati.To je grandiozna ludost. Sve u svemu Srbija će opstati.
Preporuke:
0
0
55 ponedeljak, 21 septembar 2009 16:02
Antifasista
@ Srbija ce opstati

Zasto mi podmeces, bez potrebe? KO govori o "zanemarivanju sopstvenih gradjana"? Ja samo mislim da se ni emotivno ni politicki NIKAD ni za jednu nacionalno (i demokratski ako hoces) odgovornu opciju, Srbi u RS nece smatrati "strancima". Jednostavno, to nije odnos Italije i Svajcarske, nego odnos jednog istog naroda, povezanog i demografski i rodbinski i kako god. A ovo sto si ti napisao JESTE uskosrbijanstvo.
Preporuke:
0
0
56 ponedeljak, 21 septembar 2009 21:06
Antifasista
Napisao sam (daleko odmereniji i uljudniji nego sto je zasluzio) odgovor ovom cetinjskom glorifikatoru Popovica i Drljevica. Moderacija nije htela da ga objavi. Prethodno je objavila njegov (uvredljivi i rasisticki) osvrt u kojem se crnogorski Srbi genocidno nazivaju posrbicama.

Ovo nije prvi put - da se uvrede napisane u replikama na moje komentare objavljuju a moji naknadni odgovori cenzurisu - te stoga nemam drugog izbora nego da okacim o klin svoju aktivnost ovde.

Takodje, odgovorio sam (tj. najavio odgovor) "Anonimnom Saljivdziji" koji je napisao stvarno iscrpan i inteligentan osvrt koji bi zasluzio dugu i plodonosnu polemiku. Ni to moderacija nije zelela da objavi (gornji komentar mi je iskasapljen) i ovako ispada da sam coveka izignorisao sto mi ne pada na kraj pameti.

Buduci da dalji boravak ovde nije moguc, jer nemam ni zelju ni nameru da ijedan trenutak vise potrosim na moderatorski primitivizam, podmuklost, koljacki tupavu aroganciju i slicno (a duplo pisanje istih komentara mi jozs manje pada na pamet!), ovom prilikom se odjavljujem sa diskusija na NSPM. Komentari koji se, eventualno,ubuduce pojave pod mojim nikom, nece pripadati meni, i ne snosim nikakvu odgovornost za njihov sadrzaj.

Pozdravljam sve drage sagovornike ovde, zao mi je sto za dalje razmene misljenja nece biti prilike.

Ocekujem da ovaj komentar bude objavljen u celini,posto nakon godinu i kusur druzenja, cenim da je osnovni red, makar zbog ljudi kojima ovom prilikom ostajem duzan odgovore na zapocete polemike. Veliki pozdrav svim citaocima i ucesnicima sekcije Komentari NSPM
Preporuke:
0
0
57 ponedeljak, 21 septembar 2009 21:08
@Anonimni Šaljivdžija
Veoma razložno napisano!
Preporuke:
0
0
58 utorak, 22 septembar 2009 01:41
Anonimni Šaljivdžija @ NSPM-u
Dajte, ljudi ako je moguće, neka se čovek vrati!
Imam puno razumevanje za njegov gnev na provokatorske komentare koji se povremeno pojavljuju. Što se mene tiče, ignorišem ih, a to mogu samo nečitanjem. Čini mi se da i Vi takvima tekstove propuštate kroz ređe sito (što možda donekle ima smisla, manje ih je), ali, nemojte ni preterivati. Mislim da se može napraviti izvesna granica u prepoznavanju komentatorskog pristupa između nepoznavanja činjenica i namernog iskrivljenja, a radi vređanja. Nije Vam lako, no potrudite se. Ne može se reći da je @Antifasista (bar koliko mi znamo) bio nekorektan.
Autor koga je pomenuo je jedan od onih koje ne čitam!
Pozdrav s molbom za razumevanje!
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner