Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Šta će Prištini vojska kad ima Bondstil?

Komentari (22) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 24 oktobar 2018 10:39
Fantom Slobode
NATO uvek ima problem sa pesadijom. Obican vojnik ne zeli da rizikuje zivot zbog tamo nekog americkog politicara koji je podmicen albanskim narko dolarima.

Zato NATO uvek razvija strategiju naoruzavanja domicilnog stanovnistva koje "mora da pokaze odredjeni stepen borbenosti i zelje za zrtvovanjem" da bi ostvario svoje i zajednicke ciljeve, u ovom slucaju osvajanje teritorije suverene drzave Srbije. Ista situacija vidjena je na ovim prostorima prilikom Oluje u Hrvatskoj, kao i prethodno u Bosni i Hercegovini. NATO sprovodi vazdusnu i logisticku kampanju, kao i komandu, a pesadija je domaca, uz naravno NATO naoruzanje i municiju, koja je naravno placena od strane korisnika usluga...
Preporuke:
88
4
2 sreda, 24 oktobar 2018 10:53
Peranova
Mogao bih razumeti da su Albanci sa Kosova, pogotovo oni koji pamte oružane sukobe 1998-1999, mišljenja da su Srbi „agresivni“. Ali, Albanci iz Albanije? Zar je etnička propaganda toliko jaka? – pitam se. Zar se toliko slabo poznajemo?


Poštovani gospodin Antonić je na pragu velike skrivene istine. Ne postoje Albanci sa Kosova, postoje samo Albanci iz Albanije koji su, nakon Drugog svetskog rata povremeno i privremeno ilegalno boravili na Kosovu, lažno prikazujući tamošnji broj stanovnika šiptarske nacionalnosti. Zato se šiptari nikada nisu zvanično ni popisivali kao stanovništvo.

Otud to mišljenje Albanaca iz Albanije da su Srbi agresivni. Oni su zaista dolazili u sukob sa Srbima i to na teritoriji pokrajine Kosovo koja je u sastavu Srbije, dakle kao agresori, okupatori i terorističke snage.
Preporuke:
95
4
3 sreda, 24 oktobar 2018 11:10
druga strana medalje
Ali, Albanci iz Albanije?

Po čemu se Albanci iz Albanije razlikuju od Albanaca sa Kosova ili Srbi iz Srbije od Srba iz Hrvatske.

Dobar deo sveta misli da su Srbi agresivni, zašto bi nas čidilo zašto neki Albanci isto misle. Neki imaju i rođake na Kosovu i negativno iskustvo sa vlastima narodnih heroja, možda.
Mladiće i devojke u Srbiji istina uglavnom interesuje ono što i celi Zapadni svet, sem onih u Obrazu i sličnim organizacijama.
Preporuke:
27
23
4 sreda, 24 oktobar 2018 12:58
penzioner Cviko
@ Fantom Slobode,
Tačno je. Umesto NATO vojnika, po NATO konceptu treba da gine lokalno stanovništvo odeveno u vojničku uniformu. Amerima nije lako objasniti zašto je poginuo njihov sugrađani u tamo nekoj vukoj... zvanoj "tvorevina Kosova". A domicilnom, zatucanom stanovništvu dovoljno je kazati "Srbi su agresori" i pogibja Albanaca se prihvata ko i najobičnije ubijanje muva i komaraca. Pogibja bilo kojeg Albanca za NATO propagandu je poželjna. Što bi rekli "tako treba". I sve je to normalno i moćno dok se ne pojave Rusi, ne zbog Srba i Srbije, već zbog činjenice da im NATO preko Balkana pravi završni deo omče oko vrata.
Preporuke:
56
3
5 sreda, 24 oktobar 2018 13:30
Bojan, Priština
Šiptari(ma) prave vojsku iz dva razloga.

Duboka država da bi ih uvukli u Nato

Trampova administracija da bi ih otkačila, da imaju sami svoju vojsku pa da se brane.

Šiptari njihovo ratovanje i njihova vojska, gotovi su
Preporuke:
35
8
6 sreda, 24 oktobar 2018 17:18
@
Posteno je da ih obuce i dobro naoruzaju, konfiguracija Kosova je idealna za dugotrajne sukobe. I tad ce ovi superheroji od komentatora viknut 'zamnom' i pokazati kako se gone Siptari. Jer najnormalnije je ovde procitati fa samo Srbin zna pucati a Siptar ni pertle svezati. To uglavnom tvrde ovi sto vise slova sa tastature ispale ponosni kao da su ispucali borbeni komplet osamdesetcetvorke...
Preporuke:
13
34
7 sreda, 24 oktobar 2018 18:21
Zvonimir Bgd
Promocija i stvaranje nekakve "vojske Kosove*" služi veoma važnom političkom cilju - zaokruženju kosovske državnosti! Proglašenje vojske koja je kosovska, tj. "Vojska Republike Kosovo" je samo po sebi svrha tj. još jedan bitan element države.
To g.Antonić svakako zna.

Što se tiče Putinovog odbijanja Vučićevog predloga, ja ne bih u svemu bio tako siguran kao g.Antonić. Čak i kada se kao sasvim razložne uzmu u obzir činjenice u vezi sa matom u četiri poteza.

Najpre, sama vest je nepouzdana. Jer mi NE ZNAMO šta su tačno i o kojim elementima predsednici Rusije i Srbije razgovarali. Mediji o tome nagađaju, a i Komersant ima svoje izvore na nivou rekla-kazala.
Može biti da je u svojoj suštini vest tačna. Međutim, drugo je pitanje političkih računica koje iz toga proizlaze i eventualnih dodatnih zahteva (i garancija) koje Moskva ima prema Beogradu. Oni već duže vreme govore da će se složiti sa svim onim što Srbija prihvati. Tek u zadnje vreme dodaju: "ali, u skladu sa r.1244..."!
Preporuke:
28
4
8 sreda, 24 oktobar 2018 18:25
.....
Kako to Rusija može biti proterana sa Balkana, kad nije ni prisutna? Gde je opipljiv dokaz za to? Niti postoje vojno tehnički sporazumi, niti ugovori o savezništvu, bezbednosti, niti imaju svoje baze, niti imaju ozbiljne medije kao N1, niti svoje nevladine organizacije, nemaju upliv u institucije, nemaju moć da nameću zakone, uredbe, da postavljaju premijere, da se muvaju u izbornim komisijama u vreme izbora...
Strašno je glup onaj koji veruje da je Rusiji ovaj prostor od velikog značaja.
Preporuke:
23
39
9 sreda, 24 oktobar 2018 20:33
Dr@ProfesorAntonic
Nije mi jasno šta će „RK“ uopšte vojska ako Kosovo čuva NATO, i ako se kod Uroševca nalazi jedna od najvećih vojnih baza SAD u svetu?


Odogovor: Služiće kao topovsko meso po vrletima Avganistana, a možda sutra i Rusije. Bolje je da pogine 100 Šćipetara sa KiM u Avganistanu nego i jedan Američki vojnik jer posle treba plaćati razna životna osiguranja porodici poginulog u Americi. Ovako, jedan Šćipetar dole gore nije toliko opterećenje za Američki budžet. Što se tiče napada na Srbe, oni (Šćipetari) mogu to da urade i bez vojske. Videli smo ne tako davno kako je to bilo kada su palili masovno srpske kuće i crkve. Inače Šćipetari ne smeju ni u WC da odu dok ne pitaju Amerikance. To vam je valjda poznato.
YT video: https://www.youtube.com/watch?v=veNNiJnaAxU
Preporuke:
38
4
10 četvrtak, 25 oktobar 2018 09:22
Gane
Putin tvrdi pazar, Kosovo mu je odlična prilika da istrguje sa Zapadom. Priznaće Rusija Kosovo, kao što je prva od svih zemalja priznala Hrvatsku, živi bili pa videli.
Preporuke:
13
30
11 četvrtak, 25 oktobar 2018 13:11
Slavomir Srpski
Da Balkan (Srbija) nije bitan Rusiji kao njeno prisutstvo imamo brojne dokaze,posebno onaj kada u avgustu 2003 samostalnom odlukom povlace svoje mirovnjake sa KIM (a prethodno su to ucinili i povlacenjem iz BIH),za sto jedini "razlog" u medijima je bilo da vlada SRJ nije placala (a to ne treba za UN misije) troskove (koji su onda bili godisnje koliko cena jednog ruskog savremenog TENKA).

Medjutim, istina je da posle desavanja u Gruziji i kasnije u Ukrajini,Rusija shvata da joj je povoljno da ima rupa u NATO prisutstvu na Balkanu,pa im je najveci interes da sto manji broj drzavica na Balkanu postane NATO.

Medjutim, ipak za tako nesto Rusija je morala znatno vise da ulozi u Srbiju, bilo u privredu bilo u vojnim poklonima tamo gde nam je najpotrebnije. Nama ne samo da je potreban s300,vec citav sistem PVO pocevsi od pancira pa nadalje. To nam je Rusija vec morala da isporuci ako ne kao poklon,ali bar po izuzetnim povlascenim uslovima,jer time jacaju i svoj odbrambeni potencijal
Preporuke:
14
3
12 četvrtak, 25 oktobar 2018 13:22
Srbija/Rusija/Kosovo i Metohija
Zbog pogreške u rečima (automatski izbor reči na tipkovnici), ponovo pitam, zašto bi Rusiji bilo više stalo do očuvanja srpskog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji od same Srbije? Zašto neko misli da će Rusija blokirati eventualne dogovore Beograda i Prištine?
Preporuke:
11
5
13 četvrtak, 25 oktobar 2018 14:16
penzioner Cviko
@ Srbija/Rusija/Kosovo i Metohija,
Da ja ne bi pisao o strateškim tačkama i strateškim pravcima, proučite malo Istoriju Balkana vezano za pravce kretanja prema ruskoj ploči.
Preporuke:
10
2
14 četvrtak, 25 oktobar 2018 14:26
Srbija/Rusija/Kosovo i Metohija
Mislim da će Rusija trgovati "Krim i Novorusija u Ukrajini", nije isključena trgovina i u vezi Severne Osetije. Čak Rusija i ima ali suprotan interes od onoga što je interes Republike Srbije na Kosovu i Metohiji. Rusija u vezi Kosova i Metohije "tvrdi svoj pazar" da što više dobije u prethodno navedenim ruskim interesima u Ukrajini i Gruziji.
Preporuke:
6
11
15 četvrtak, 25 oktobar 2018 14:42
Srbija/Rusija/Kosovo i Metohija
penzioner Cviko
@ Srbija/Rusija/Kosovo i Metohija,
Da ja ne bi pisao o strateškim tačkama i strateškim pravcima, proučite malo Istoriju Balkana vezano za pravce kretanja prema ruskoj ploči.


Ja samo mislim da ne može Rusija željeti više dobro Srbiji i više štiti srpske interese od same Srbije, posebno ako sama Srbija "da na tanjiru" Rusiji mogućnost trgovine, da bi Rusija istrgovala teritorije u Ukrajini i Gruziji na koje ima pretenzije (Novorusija, Krim, Severna i Južna Osetija). Mislimda je Srbija pre svega zaštitinik srpskih interesa, a Rusija zavisno od svojih ruskih interesa, ako se poklapaju i opet ako nema bolje ponude "sa strane".
Preporuke:
5
7
16 četvrtak, 25 oktobar 2018 14:50
Zašto
Slobodan Antonić: "Nije mi jasno šta će „RK“ uopšte vojska ako Kosovo čuva NATO, i ako se kod Uroševca nalazi jedna od najvećih vojnih baza SAD u svetu?"


Možda misle da po onoj narodnoj izreci "tuđa ruka svraba ne češe" ili ne veruju dovoljno u savezništvo sa Amerikancima ili misle da će se se isto poremititi ko i savezništvo Amerike sa Turskom kao članicom NATO pakta ili ne veruju da će im Albanija dovoljno brzo "u roku 48 sati" dovoljno dostaviti oružja ako srpska vojska odluči da povrati svoj Ustavni suverenitet na Kosovu i Metohiji, a što bi zaista što pre trebala učiniti, dok Albanci na Kosovu i Metohiji nisu toliko ojačali da naprave i vojsku. Treba što pre krenuti srpskom vojskom na Kosovo i Metohiju da nemaju kada da se naorućaju, kao što se pustilo Hrvatima da se naoružaju pa da proteraju Srbe iz RSK.
Preporuke:
6
2
17 četvrtak, 25 oktobar 2018 17:12
sozgas
"4. posle pada Srbije, slama se otpor i Republike Srpske, pa na kraju i BiH postaje član NATO – time Rusija biva proterana sa celog tzv. Zapadnog Balkana.""Pad Srbije" se ovde nekako vidi kao neka usputna nuspojava, a glavna briga Antonica je izgleda proterivanje Rusije.
Preporuke:
7
36
18 četvrtak, 25 oktobar 2018 18:53
koga zmija ujede taj se i guštera boji
Sasvim je opravdan strah šiptara od "srba". Ne treba zaboraviti da su šiptari bili "tetošeni" od brozove fukare od 1941-1987 gojeni doprinosom za nerazvijene ubijali i proterivali Srbe kako im je palo na pamet 1953 1968 1974 1981, dok se brozvova "srpska" fukara gojila na muci Srba na KiM i punila trbušine pevajući brozu.

A onda je bračnom paru "spasilaca" palo na pamet da postanu "broz i jovanka" pa su ignorisani šitpari sve do 1998 kada su se dovoljno naoružali jer je bračni par bio zauzet ubijanjem Srba po Srbiji.

Onda je bračni par poslao "jso", "naše službe" i radikalsske "jedinice" da disciplinuju civile kad ne mogu "ovk"

Šitpari imaju trostruki strah da će platiti za proterivanje Srba od 1941, da će morati da vrate "doprinos za nerazvijene" i da će neki novi bračni par da pošalje "neke jedinice" da ubijaju šiptarske civile
Preporuke:
12
9
19 četvrtak, 25 oktobar 2018 23:49
Žile R
Baš protiv "agresivnih" Srba! Srbi i Albanci igraju igru međusobnog "navlačenja" čiji je smisao da druga strana izgubi živce i izleti se više nego što je potrebno. Za Albance, srpsko "izletanje" bilo bi započinjanje oružanog sukoba za kojim bi sledio "pravedan" oružani odgovor NATO-a. Srbija teritorijalno nije velika, a preševska dolina nije daleko od Niša, Valjeva, Kragujevca... Južna Srbija nije daleko od Centralne Srbije, a Centralna Srbija od Beograda itd.
Preporuke:
4
0
20 petak, 26 oktobar 2018 21:10
Zoran
Kako sta ce. Pa nece Amerikanci da ginu za njih, nego ce oni za Amerikance.
Preporuke:
8
0
21 ponedeljak, 29 oktobar 2018 13:35
Dijapazon
Vojnoindustrijski lobi Imperije pravi sebi kupca.
Preporuke:
0
0
22 ponedeljak, 29 oktobar 2018 17:44
siniša
Evo Vam odgovor Profesore Antoniću.

Albanci u svojoj istoriji na Balkanu nikada nisu imali vojsku. Bio je jedan pokušaj formiranja partijske vojske pod Enverom Hodžom u Albaniji, ali oposle njegove smrti ta vojska se raspala.

Albancima ne treba ni država ni vojska. Oni žive u fisovima i država im ne znači ništa. Oni jednostavno žele samo teritoriju. I ništa drugo.

Vojska o koojoj govorite niti je potreba Albanaca, niti ima ikakvog smisla izvan američkog interesa. Amerikanci smatraju da mogu od Albanaca da naprave mrtvu stražu svojih interesa na Balkanu. O kako greše. O kako su glupi. O kako ništa ne znaju.

Dakle albanska vojska na Kosovu nijeeplanirana da bude uz Bondstil nego umestto Bondstila.

Bondstil je samo štab.
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner