Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Nasilje u porodici i nasilje nad porodicom

Komentari (41) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 06 jun 2017 01:00
Aleksandar
1. deo
Svako tretiranje problema samo jedne strane, u bilo kom odnosu, a ignorisanje i satanizovanje druge, vodi ka propasti odnosa, i to je najočiglednije u svemu što ima veze sa već izlizanim terminom "nasilje u porodici". Autor je ovde (pretpostavljam nenamerno, ili mu se nije uklopilo u kontekst) preskočio da napomene nešto bitno: zašto se kao nasilje definiše samo fizičko povređivanje? Zato što bi onda feministkinje izgubile oslonac. Ako bi se kao nasilje tretiralo sve što nanosi ne samo fizički bol, mnoge žene bi bile u ozbiljnom problemu. Kada nekome pretite, ucenjujete ga decom, ili ga jednostavno kontinuirano i perfidno kinjite, to dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, psihičkih i fizioloških, što može završiti i smrtnim ishodom. Zar to nije nasilje, ubistvo, i to sa predumišljajem i teškim zlostavljanjem žrtve? Da li je možda fizičko nasilje često samo reakcija na takvu atmosferu u nečemu što bi trebalo da bude dom?
Preporuke:
64
3
2 utorak, 06 jun 2017 01:04
Odlican tekst
Analitican, pregledan, svestran, posebno u pogledu drustvenih implikacija ovog zakona.Zanimljivo da ovo ulazenje u porodicu drzave koincidira sa oduzimanjem neprikosnovenosti privatnoj imovini, jer covek moze biti sprecen da koristi imovinu koja je u njegovom vlasnistvu npr.udaljavanjem iz njegovog stana.
Preporuke:
41
1
3 utorak, 06 jun 2017 01:07
Aleksandar
2.deo
Dalje, ako smo već po Ustavu svi jednaki pred zakonom i ravnopravni građani, zašto to samo sobom nije dovoljno? Zašto je potrebno prezaštititi isključivo jednu grupu građana ove zemlje? Krivični zakonik sankcioniše telesno povređivanje, mučenje, zlostavljanje, dakle sve napade na telo i život, zašto je potrebno van toga izmišljati nova krivična dela, i to čak neustavno kršiti pretpostavku nevinosti? Dalje, zašto se brak kao ustanova ne štiti? Zašto ne postoji, kao nekada, imovinska sankcija za skrnavljenje ustanove braka? Zašto je "normalno" počiniti preljubu i uništiti porodicu i za to ne trpeti nikakve sankcije, npr u vidu gubitka prava na zajedničku imovinu i nadzora nad decom zbog lošeg uticaja na njih kao nemoralne i labilne osobe? To bi bilo dovoljno da se spreči 90% svakog nasilja u porodici. Setovima "posebnih" zakona se samo "maše crvenom maramom" i ne smanjuje se, već se povećava mogućnost za činjenje nasilj, pre svega potpirivanjem međusobnog straha i nepoverenja.
Preporuke:
40
1
4 utorak, 06 jun 2017 01:17
Aleksandar
3. deo
Veći problem od sumanutog zakonodavstva je popularna kultura, tačnije ona ide ruku pod ruku sa gore pomenutim, i jedna drugoj utiru put. Pre neku godinu sam video reklamu za pozorišnu predstavu, na kojoj raspojasane žene jašu muškarce okrvavljenih glava. Kako bi prošao reditelj da su muškarci jahali okravavljene žene, da li bi to bila "sloboda umetničkog izražavanja" ili "mizoginija" i "pozivanje na nasilje"? I još mnogo ima primera gde se ženama sugeriše bahatost, raspojasanost, sebičnost, svako ponašanje koje rastura zajednicu, kojoj bi žena trebalo da je stožer, najlepši i najvredniji. Dalje, demontiran je moral. Bukvalno se utiskuje u svest da nisi žena, ako nisi bar malo droljasta (izvinjavam se na izrazu, svako ublažavanje bi izgubilo kontekst). Svaki stav koji nije promiskuitetan, nadobudan, hirovit, tako reći siledžijski, je nepoželjan i tada se silina feminističkog udara obrušava na samu ženu koja ne želi da se uklopi u šablon.
Preporuke:
50
3
5 utorak, 06 jun 2017 01:27
Aleksandar
4. deo
Dakle, feministkinje, koje navodno brane ženu od nekog muškog siledžije, ženu zapravo siluju uklapanjem u šablon. Žena koja se eksponira time da su joj prioriteti da bude majka i supruga, se od feministkinja tretira kao jadnica koja nije baš čista u glavi. Dakle odbrana prava žene? Da, ako želi pravo da bude antiporodična, da se ponaša ne po načelima finog vaspitanja, nego svog trenutnog prohteva. Dakle, opijanje slobodom, koja ustvari to nije. Feministkinje ne udaraju samo na muškarca, iako je to najdirektniji udar, udaraju i na ženu, i pre svega na ženu. Onu koja je stub porodice. Njima takva ne treba i podjednako će biti omražena kao "muški siledžija", ako ne i gore. I mi i naše žene smo zajedno žrtve ovakvog načina delovanja, samo što one to moraju prve da shvate, jer im je ponuđena šargarepa, a nama štap, koji i njima sleduje ako na vreme ne vide da je to favorizovanje obična obmana koja za cilj ima međusobno otuđenje, da bi se posle tešili trošeći novac na "supstitute za ljubav".
Preporuke:
48
1
6 utorak, 06 jun 2017 08:16
Penzionerčina iz trećeg poziva
@Aleksandar
Kada nekome pretite, ucenjujete ga decom, ili ga jednostavno kontinuirano i perfidno kinjite, to dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, psihičkih i fizioloških, što može završiti i smrtnim ishodom.
Ovo je apsolutno tačno! I to se ne dešava samo u porodici. Lično sam poznavao čoveka kojem je jedan manijak zagorčavao život i na kraju ga oterao u infarkt. Ali, da li postoji bilo koji zakon koji ovakve postupke sankcioniše???
Preporuke:
44
0
7 utorak, 06 jun 2017 08:44
patrijarhat
Muški antifeministički pokret u povoju.
Samo da ne preraste u malu, malu, malu grupa?!
Tanka je crta.
Odlična analiza.
Preporuke:
18
4
8 utorak, 06 jun 2017 10:02
»Boško« ░
Njih formalno donosi vlada RS, ali su pripremljene u Upravi za rodnu ravnopravnost, a napisane od strane predstavnika feminističkih NVO na čelu sa Incest trauma centrom i Labrisom. Tako je i ovaj Zakon formalno podnela skupštini vlada kao predlagač, ali su ga napisale iste NVO koje su pisale i skandalozne seksualne obrazovne pakete.
Pametnom je i jedna dosta
Direktorka Incest Trauma Centra – Beograd dobitnica Fulbrajtove nagrade 2017.

22.04.2017. POTPISITE PETICIJU! ZA DOSLEDNU PRIMENU ORIGINALNIH OBRAZOVNIH PAKETA!

POZIVNICA-OSNIVACKI DAN PRVE NACIONALNE MREZE SKOLA I VRTICA PROTIV SEKSUALNOG NASILJA-MINISTARSTVO PROSVETE SRBIJE I INCEST TRAUMA CENTAR - BEOGRAD
Labris — organizacija za lezbejska ljudska prava je lezbejska i feministička organizacija u Srbiji. Organizacija je osnovana 1995. godine u Beogradu, i najstarija je aktivna srpska organizacija koja se bavi LGBT pravima i, posebno, lezbejskim pravima.
Preporuke:
30
2
9 utorak, 06 jun 2017 10:03
krle
I formalno i suštinski analiza u članku je precizna, logična, pa čak i rodno korektna. I ne treba komentarisati ono što je već jasno obrazloženo. Ovde ostaje otvoreno samo jedno pitanje na koje treba dati takođe precizan odgovor, a to je svrha, ili cilj, posebno onaj dugoročni koji se želi postići. Formalno gledano, reklo bi se da je u pitanju želja zakonopredlagača, ma ko on bio, ostvarenje idiličnog, neprotivrečnog i apsolutno korektnog odnosa u braku. A onda dolazi quid pro quo, pa se umesto o braku govori o porodici. A porodicu, po globalističkom novomiišljenju, ne čine tata, mama i deca, nego već kako se uzme, ili apstraktni roditelji kao takvi. A da bi se to ostvarilo i da se posedovanje i mogućnost staranja o deci naručuje i ostvaruje u društvenim institucijama, nezavisno od biološkog, a posebno i emotivnog odnosa muškarca i žene, potrebno je razoriti njihove odnose i medjusobno poverenje, ili bolje reći razoriti brak između muškarca i žene. I to je suština !!!
Preporuke:
36
0
10 utorak, 06 jun 2017 12:49
životni profesor siniša
Ovo je mnogo dobar tekst. Međutim jedan novinski tekst ne može obuhvatiti sve, pa bih ja dodao šta je u osnovi ovakvog zakona.

Iste organizacije koje su nametnule ovaj loš zakon imaju i svoju teorijsku osnovu koju plasiraju preko svojih članova kojima pre toga pomognu da postanu nastavnici na univerzitetima.
Po njihovoj teoriji, brak je zajednica koja služi članovima te zajednice da ostvare svoje individualne potrebe. Dakle negiraju brak kao jedinstven entitet koji je sam za sebe vrednost jer ima svoj smisao.

Dakle negiraju smisao braku izvan ostvarenja individualnih ciljeva. Deca nisu individualni ciljevi nikako. Čak ne bi smela da budu. Odnosno ako je dete individualni cilj jedne starane u braku, a ne i druge to je zloupotreba. Dakle ima dosta zajedničkih ciljeva. Teoretičari, čije su teorije uzete za osnovu i podlogu ovog očito nakaradnog zakona su u diskusijama vrlo neugodni.

Probao sam da polemišem, i bio oštro diskvalifikovan da sam "uskih pogleda".
Preporuke:
27
0
11 utorak, 06 jun 2017 14:01
Raša
A zašto ovaj zakon eksplicitno i isključivo štiti samo žene.Znam slučajeve gde žene maltretiraju muževe. Gde je u zakonu rodna ravnopravnost?
Takođe, dopala mi se i opaska da previše slobode opija.
Preporuke:
22
2
12 utorak, 06 jun 2017 14:37
mile
Kriminalitet se ne može suzbiti zakonom.
To je velika iluzija. Zakon može ograničeno delovati u smilu generalne prevencije, i specijalne kada se utvrdi povreda zakona i izrekne adekvatna krivična sankcija u procesu individualizacije kazne.
Mi odavno već usvajamo zakone bez šire javne debate - resavska škola i politički lobi.
Žene jesu najčešće žrtve nasilja kao i deca. To ne znači da muškarci ne mogu biti žrtve nasilja. To ne znači da radnici ne mogu biti žrtve diskriminacije zbog svoje seksualne pripadnosti ili porodičnog statusa od pripadnika manjinske grupe, na primer homoseksualaca i slobodnih. Mislim da je to negde srž problema, ali oni koji su usvajali i donosili zakone nisu imali interes da stvari tako posmatraju.
Uzgred ima puno sigurnih kuća, a malo je brige društva o porodicij!
To da li je neko uneo miraz ili manje zarađuje, nije nikakvo opravdanje za batine. Ali ekonomski problemi su okidač za nasilje, alkoholizam sa tim povezan, nezaposlenost.
To niko ne pominje.
Preporuke:
26
0
13 utorak, 06 jun 2017 14:39
Sale
Nikako da ukapiram koja su to lezbijska prava?! Da li može neko da mi objasni šta je to?
Preporuke:
21
0
14 utorak, 06 jun 2017 14:43
mile 2
Dakle, opet se bavimo posledicama, a ne uzrokom.
Zakon ništa rešiti neće i da je u njega uneto sve što treba, jer uzrok nije u lošem zakonu već u poremećenom sistemu vrednosti.
Ali, treba biti pošten pa to reći "progresivnim" mozgovima.
Uzori su često pogrešni i bolesni, cilj opravdava sva sredstva, pa smo postali neosetljivi na esencijalnu ćeliju zdravog društva porodicu i na stvarno ugrožene kao što su radnici i invalidi.
Preporuke:
17
0
15 utorak, 06 jun 2017 14:57
mile 3
Postoje i druga i treća generacija ljudskih prava, a ne samo politička prava.
Nema političkih prava bez socijalnoekonomskih prava.
Samo sit čovek može biti koristan i sebi i porodici i društvu. Samo društvo zadovoljnih pojedinaca može ići napred. Nije to demagogija, nije to društvo uravnilovki sposobnih i nesposobnih, kako to oni žele da prikažu, već je to pravedno društvo u kome svako ima šansu da se razvija prema svojim sposobnostima i da bude nagrađen prema zaslugama. Ali, nekima to ne odgovara, jer se ruše poluge njihove izuzetnosti.
Srbija se pretvorila u armiju nezaposlenih i obespravljenih robova i šačicu zaduženu za zaglupljivanje masa.
Narod od sto muka nema vremena da se bavi politikom.
Otuđen je od države i njenih satelita, i zato nam se sve to i dešava. Nema slobode.
Preporuke:
25
0
16 utorak, 06 jun 2017 16:09
@ Sale
Kada odete na sud onda ćete shvatiti.
Niko neće vama verovati da ste žrtva diskriminacije.
Deca u brakorazvodnom postupku obično pripadnu majci,osim ako im otac nije Siniša Mali.
Po zakonu svako može biti žrtva diskriminacije. Zakone donosi parlament. Parlament bira i sudije. Sve je to povezano.
Preporuke:
18
0
17 utorak, 06 jun 2017 16:18
nebitan
Nema tog zakona koji porodicama može pomoći ako im je ukupan kvalitet života očajan. Nema tog zakona koji će stvoriti bolju i ljudskiju atmosferu u porodici ako je, na primer, muškarac očajan ili besan jer ne može da izdržava tu porodicu, ili ako je žena očajna zbog takvog muža pa krene da traži nekog ko se bolje "snašao", a može i obrnuto jer su uloge sve češće obrnute u modernom svetu. Ljudi su besni, očajni, mrzovoljni, ili još gore, agresivni, nadmeni i gramzivi, sve ih je takvim stvorio loš život i tu obično prvi stradaju oni koji su nam najbliži, a to su članovi porodice. Sve su ređi primeri iskrenog čovekoljublja, požrtvovanosti i solidarnosti, porodica je sve češće nešto kao "praktični dogovor" i kao poslovni ortakluk, a ne iskrena ljudska veza stvorena na emocijama i zajedničkim idejama. A svaki ortakluk lako puca kad posao krene loše.
Preporuke:
26
0
18 utorak, 06 jun 2017 17:28
@ nebitan
Tako je. Pokvarene elite, spolja i iznutra, nesposobne da reše krizu i da ponude alternativu, rešene da sačuvaju svoje ničim zaslužene privilegije od onog rata, ovog rata nas filuju da do podne treba da mrzimo sami sebe, a od podne ceo svet.
Dakle, misli treba usmeriti na pogrešnu stranu, građane, radnike, seljake treba nekako držati pod kontrolom u doba krize, zato služe rijaliti programi, španske serije, parade ovih i onih, utakmice, Tompsoni itd. Vreme treba da potrošimo na mržnju prema našim sugrađanima druge nacionalnosti ili vere, drugačije seksualne orijentacije, na žene i slabije, jer su shvatili da to pali na ovim prostorima, užari atmosferu taj primitivizam i oduzme dragoceno vreme, umesto da se ujedinimo sa svim tim životno ugroženim grupama koje muče isti životni problemi malog čoveka u korumpiranoj zajednici ni malo naivnih likova.
Da sam konzervativac meni bi porodica bila u fokusu interesovanja, a ne prava muškarca ili žene.
Preporuke:
7
4
19 utorak, 06 jun 2017 18:08
U Satanizma preko novih Kaligula i Nerona
Zakon ima skrivenu svrhu da unisti klasicnu porodicu jer je ona prepreka, prirodna brana pederastiji muskaraca, lezbejstvu feministkinja, pedofiliji i grupnom seksu satanista.
Cilj je ponstiti brak muskarca i zene kao prirodnu i socijalno pozeljnu ustanovu drustva i uvesti slobodno i javno polno opstenje kao osnovu drustva, "svaki sa svakim, jedan sa svima i svi sa svima, u svako doba i na svakom mestu".
To znaci stvoriti Sodomu i Gomoru. Novac je u kapitalizmu koji nam se legionarima namece vec unistio moral i sledeci stepen su perverzije i bahanalije koje ce i sirotinja da oponasa.
Ovako novac usadjuje u normalan zivot tiho i naizgled neprimetno nove osnove za drustvo da bi ga preindentifikovalo i time opravdalo ne samo bolesne frustriracije poremecenih pojedinaca, nego hedonizam i razvrat kao mamac za popularisanje NSP kapitalizma i svetskog fasizma.
Nije cudo da u takvom "bahanlija" moralu caruje kriminal, propada drzava i drustvo, a homoseksualnost postaje kruna svih odnosa.
Preporuke:
21
4
20 utorak, 06 jun 2017 18:39
Ovim zakonom
Muško se kastrira!!! Za njega je bilo kakav odnos sa suprotnim polom čak i van porodice rizik na klevetu,slobodu i gubitak imovine!To treba agresoru. A onda šalju pozive za rezervu baš tim istim muškarcima??! Linija komandovanja je nejasna kao i zakonska odgovornost,jer ovde vršlja NATO, a zakon gubi primat u odnosu na evropski zakon. Za šta ratovati??! Za porodicu? Za ženu? Za Evropu? Za NATO?? Kastriran muškarac ili latentni homoseksualac dobija Hitlerovske crte karaktera.Frustracija! A frustracija povećava ubistva i terorizam na račun bezazlene svađe oko dominacije. Ja sve ovo doživljavam kao atak na mene.
Preporuke:
21
2
21 utorak, 06 jun 2017 20:15
բոլշլիկ
Nasilje u porodici je slika nasilja u društvu. Čim je kapitalizam postuliran kao nov društveni sistem otvorili ste vrata svakom zlu u društvu. Mnogi ga u Srbiji brane. Zato nije ni čudo da se donose ovakvi zakoni a sledovaće mu još rđaviji. No, kome to pisati. Priglupim srbijancima? Gubljenje vremena i živaca.
Preporuke:
13
4
22 utorak, 06 jun 2017 22:49
šklj
Nova ideologija u kojoj je ekstremni feminizam `avantgarda`. Ne samo `post` - hrišćanska i post-demokratska već i antihrišćanska. Nerazuman i to krajnje je režim koji dopušta tako opasne eksperimente nad stanovništvom. / Ako je zbog EU - istražite, u koliko njenih članica je ovako nešto na snazi. A Balkanu kao da sledi neka druga, utešna `verzija` evro-unijatsva, uzalud sva `poglavlja` / Ujedno, iskustvo kaže, da svaki ekstrem teži da se obrne za 180 stepeni. Tako je bilo nekad i sa maksimalnim pravima radnika. Kako to izgleda danas je tek žalosna stvarnost.
Preporuke:
12
2
23 utorak, 06 jun 2017 23:01
?
Zašto je Srbija ratifikovala Istanbulsku konvenciju iz maja 2011, kada 14 članica EU to još nije učinilo ? I, kako se ta konvencija sprovodi u samoj Turskoj ? Ko je lagao da je to neophodno radi `evro-integracija` a sad ispada od toga nema - ništa ? Samo neka balkanska carinska unija ?
Preporuke:
18
0
24 sreda, 07 jun 2017 15:26
SaleNS
Bravo za analizu. Ali ovi satanisti guraju dalje. Tu se ni Vlada Srbije ništa ne pita.
Preporuke:
5
4
25 sreda, 07 jun 2017 16:06
Prolaznik
Aleksandrovi komentari su sve objasnili. Osjetio sam sve na svojoj koži. Neverovatan je pritisak društva na žene, sramota je biti žena i majka. Time bombarduju Fox lajfovi, Glorije i svaki bilbord
Preporuke:
10
1
26 sreda, 07 jun 2017 20:30
Seljak Bezemljaš
Nekakav Centar za incest preti ministru prosvete da neće davati pare prosveti ako ministar ne čita deci njihova pisanija.
Spomenuti zakon, i mnogo više od tog zakona, je razlika između slabe mogućnosti siromašnog društva da ulaže više u kulturu i za naše prilike veoma visokih tajnih fondova koji stižu u Srbiju.
Kako smo i kada stigli do toga?E to nećemo da razumemo.
Preporuke:
12
1
27 četvrtak, 08 jun 2017 16:14
布尔什维克
@Seljak Bezemljaš

Blago nama, tu ste vi dam objasnite sve što nećemo ili što prosto ne razumemo a ponešto nam možete progledati i kroz prste. Kao dobar antikom pedagog. Kaorođeni ste za ovo vreme cinizma i nesputanog nadobuđa......
Preporuke:
0
9
28 petak, 09 jun 2017 03:42
DrJelaBisic
Daa li je clanak za rubriku
Samo smeh Srbina spasava
ili bi ovo trebalo da nude ozbiljno stivo?Po komentarima zakljucujem da se tzv kastracioni sindrom rasirio u nasoj muskoj populaciji.A neki komentatori bi da uvode serijatsko bracno pravo.Nijw jos ni svanulo,pa cu kaasnje sa etaljima.Molim NSPM da ispod clanka stave I kratke biorafske podatke,akademske titule autora isl.
Preporuke:
0
8
29 petak, 09 jun 2017 07:28
DrJelaBisic 2
U prethodnom,nocnom,komentaru interesvalo me je i kojoj partiji autor teksta pripada,da za tu partiju nikada ne gasam.Ali da prvo komentarisem tekst;svih 10 tacaka se neosnovane i netacne.Uopste nije vazno ko je sastavio predlog ovog zaakona,ni po kojoj roeduri je on izglasan.Niko nije branio opziciji/pa ni rzv patriotskoj/da oni predliioze ovakav zakon.I onako tvrde da su'porodicno orijentisani.Zakon se zve Z. o sprecavanju nasilja u porodici.Odnosi se na sve clanove porodice,koje neko,drugi clan porodice,maltretra/blaga rec,za vecinu slucajeva/bez obzira na pol,godine starosti, materijalno stanje.Ovaj zakon legalizuje oredjene mere,koje se donose pre nego sto je nasilnik osudjen, ne povredjuju njegovu pretpostavku nevinosti.One samo sprecavaj vece zlo,koje izgleda verovatno.Ovakve mere postoe vec u pravnom sistemu/hapsenje neosudjenog,da ne bi uticao na svedoke,npr.I ta osoba je neosudjena,i pretpostavka je da mozda I nije kriva/.
Preporuke:
1
7
30 petak, 09 jun 2017 09:50
Turas
- Nije li ovim Zakonom zakonodavac pokušao da skine odgovornost sa sebe za porast obima nasilja u porodici do kojeg je došlo usled njegove nesposobnosti da upravlja sociološkim tokovima na način koji ne podstiče nasilje?

Upravo je to i najvažniji uzrok svog zla koje nesposobna vlada na čelu sa pajacem Vučićem uzrokovala zadnjih godina. Niko ne govori (jer ne sme)da su statistički podaci nasilja gori nego u doba S. Miloševića . Srbija nema hrabrih ljudi ("intelektualcima" Srbije ova vlast ne služi na čast)koji bi pokrenuli zbunjenu i frustriranu naciju
Srbija gospodo , je zamorče u rukama krimogene vlade pod zapadnom direktivom .
Preporuke:
5
0
31 petak, 09 jun 2017 11:40
DrJelaBisic 3
...Koga ovde,vi/I autor I komentatori/branit?Sta je prece;'sveta imovinska prava'potencijalnog pocinioca ili prava dece,zena I staraca/to su zrtve nasilja/da zive normalno,u svojoj kuci,da se deca ne traumiraju,ne menaju/jos I/skolu I vrtic,da zive u sigurnim kucama,kao u nekoj vrsti zatvora.A mi,da I'm gradimo I zredjujemo te sigurne kuce.Sta je lakse;da nemocni,koji su zrtve,idu u podstanare,ili da u podstanare ide potemcijalni pocinilac,godinama/dok traje sudjenje.Znate i sami koliko I kako rade nasi sudovi/.Sve sto je napisano/ugl of strane komentatora/o raspadu porodice u savremenom drustvu/pa I kod nas/je tacno/I necu u to da ulazim/ali to je objasnjenje nastanka drustvene patolgije,a ne opravdanje za nasilnike/nasilnice.I za ubistva,razbojnistva,falsifikate,kradje imate objasnjenja/zasto te pojave nastaju/ali to ne oslobadja pociniocr krivice.Ta objasnjena sluze da se spreci nastanak novih nasilnika,i ako je moguce,da se lece vec pistojece...
Preporuke:
0
6
32 petak, 09 jun 2017 12:42
DrJelaBisic 4
...Jer nasilnici i nasilnice porodicmog nasilja su opasme psihopate,narcisoidi,sa izrazenim sadistickim crtama.Te osobe/koje,vidim,mnogi komentatori/a I autor/simpatisu I sa njima se identifikuju/su opasne I za siru okolinu,za ljude van svoje porodice,samo sto,lukavi,cekaju da se stvore uslovi da voje ludosti mogu nekaznjeno da ispoljavaju/rat,npr/.Vidim da komentatori lamentiraju da se ocuvaju porodice,i da ih ovaj zakon,iseljavanjem I udaljavanjem nasilnika,rusi.Cim se u porodici javi m
nasilje to vise nije porodica I takav brak vise nije brak.NI takva porodica ni takav brak ne ispnjavaju osnovne uslove da se tako zovu niti vrse osnove funkcije,koje im pripadaju.Takve porodice I brakove treba sto pre rasturati,jer je njhovo postojanje,insistiranje na njemu stetno,kako zaone koji u tom braku/porodici zive,tako I za drustvo/deca,odrasla u takvoj sredini I sama,u najvecem broju,postaju psihopate,nasilnici/
Preporuke:
2
7
33 petak, 09 jun 2017 14:16
DrJelaBisic Za Turasa
Dok podivljali psihopata juri,sa cekicem ili satarom u ruci-zrtva nema vremena ni mogucnsti da ceka oporavak porodice,kao institcije.Nasu porodicu/koja se svela na nuklearnu-roditelj/I/ I dete/deca//nisu unistili/toliko/ni globalizam,ni spoljni faktor,ni ekonomska kriza ni...vec komunizam/sa moralnim rastrojstvom naacije/i nase pogresno vaspitanje dece.To pogresno vaspitanje/I muske I zenske dce/to tetosenje,izvinjavanje sto su,jadni,rodjeni u Srbiji,ta infantilizacija,cini nasu populaciju detinjastom,vecito zavisnom/od drzave,npr/egocentricnom,nesposobnom za pozrtvovanje/pa stoga I za svaki medjuljudski odnos,brak I roditeljstvo/.Nasi muskarci misle da ce ih I zena/kao mama,ili cak baka/pazljivo buditi,oko podneva,bez zvuka,mirisom sveze skuvane kafe,i misle da su se ozenili da dobiju besplatnu kuvaricu,sobaricu I garderoberku,koja ne samo da ne trazi platu-vec radi I daje sve pare Njemu.Mlade/I vec ne vise mlade/dame misle da se nakace muzu,i da su njihove fizicke...
Preporuke:
3
7
34 petak, 09 jun 2017 15:32
DrJelaBisic Za Turasa 2
...osobine,pojacane botoksom I silikonima,nesto sto mora da bude tretirano na odgovarajuci nacin.Takva veza puca kod prve prepreke,i svako ide da trazi svoju srecu;ona ruskog milkjardera ili arapskog sheiha,a on idealnu domacicu,koja izgleda kao iz zurnala I kuva kao Mama/ako je to moguce/.Sva sreca pa nije moderno inati decu.
Preporuke:
2
4
35 nedelja, 11 jun 2017 01:45
Turas
@ petak, 09 jun 2017 15:32 DrJelaBisic Za Turasa 2

"Žena koja nema mučeničke krvi , koja beleži greške kao poene na bilijaru svome mužu , niti može da bude majka niti da razume muža , niti zna šta je ljubav i nema prava na razumevanje " O Balzak .(Sjaj i beda kurtizana)
Možda je po Vama ova Balzakova misao zastarela , ili u njoj ima nešto što nedostaje današnjim ženama ?
Preporuke:
0
1
36 nedelja, 11 jun 2017 12:00
DrJelaBisic Za Turasa o Balzaku,i dalje
Ova Balzakova misao nije zastarela,nego je uvek,cak I u njegovo vreme/a I pre/bila glupost.Mogu I pisci da budu alkosi,narkomani,budale...nisu oni sveci.Bas me interesuje da li bi se njemu svidjalo da ga neko/zena,sin,cerka,unuk,otac..../mlati kad god stigne.Nikad,u zivotu,nisam udaria nesto/a ne samo nekoga;nista./Ni macku koja'obelrzava'novu fotelju,ni psa koji izmasakrira moje omiljene cipele,ni papagaja,koji prlja po kuci I voli da bas u kuhinji cisti svoje perje.Imala sam svakakve zivotinje/kozu koa nece da jede nista drugo sem komsinicino cvece/I nikada,nikada nisam ih ni shopnula.O choporu dece necu ni da pricam.Covek od skoro 50g zove me u jedan nocu da kaze sta je smesno.Sa muzem se nikad nisam svadjala.A bilo e razloga,sigrno.Ni sa komsijama ili kolegama.A bilo je svakakvih likova.Dodjem kuci sa dezurstva,gde sam,poradjajuci,odstajala 36 sati-a moj najmladji isekao parce,iz sredine,moje nove,lepe suknje.Zasto,po Bogu!?I nije dobio ni chush.Ako ne smem...
Preporuke:
0
0
37 nedelja, 11 jun 2017 19:47
Turas
@nedelja, 11 jun 2017 12:00 DrJelaBisic Za Turasa o Balzaku,i dalje
Ova Balzakova misao nije zastarela,nego je uvek,cak I u njegovo vreme/a I pre/bila glupost.Mogu I pisci da budu alkosi,narkomani,budale...
...i doktori takođe
Preporuke:
2
0
38 utorak, 13 jun 2017 16:06
kaca
Analiza je sveobuhvatna i tacna. Ovo je zakon protiv porodice a ne protiv nasilnika u porodici i zato se pitam :Kakvi su to nasi predstavnici u parlamantu koji mogu izglasati ovako skrojen zakon bez analitickog premisljanja koje je pokazano u tekstu i do kada ce predstavnici kojekakvih "nevladinih" grupa krojti zakone u R. Srbiji umesto strucnjaka i profesionalaca u oblasti prava i obaveza unutar porodice ?
Preporuke:
1
0
39 sreda, 14 jun 2017 11:02
DrJelaBisic
Vec sam se umorila od problema sa mojim I vasim provajderom,ali,iak,ajde jos jedan pokusaj.Tema je vrlo intresantna,clanak/a pogotovo komentari/vrlo,vrlo interesantni.Uvek mi u NSPM nedostaje'druga strana',oponenti.Bez njih je diskusija-razgovor sa ogledalom.Komentatori/a I autor/stalno zaboravlaju da se,kad je u pitanju porodicni nasilje,radi o kriminalu.Nasilnici I nasilnic su kriminalci i nanose svojim zrtvama/a I drustvu u celini/nemerljivu I neispravljivu stetu.Zamislite da se radi o nekoj drugoj krimi aktivnosti,za koju imate licno manje simpatija,Vdecete da ne mogu da se jednako tretiraju obe strane/pocinilac I zrtva/I da ne moze da se ceka da drustvo prestane da 'proizvodi'lopove I falsifikatore-pa da se onda reauje.
Preporuke:
1
1
40 petak, 16 jun 2017 20:23
Dusan
Sve pohvale za profesora i za ovaj odlican tekst! Profesionalcima kao sto je on treba omoguciti pisanje ovakvih zakona i sigurno necemo imati strah od toga da ce pozadina i sustina zakona biti izopacena i u korist odredjenih grupacija.
Svakom svojom recenicom profesor pokazuje o kakvom nocional patrioti se radi i ja mu na tome zavidim!
Licno, najvise mi se svidja kritika pod brojem 7, kao i zakljucak u vezi sa tim..
Profesor takodje ima odlicnu teoriju o migrantima, a ja sam imao srece da istu cujem na ispitu. Nadam se da ce njegovi stavovi po tom pitanju dobiti vise prostora u javnosti.
Preporuke:
0
0
41 ponedeljak, 19 jun 2017 17:58
Srpkinja
Opste je poznato da crkva svojim stavovima, PODRZAVA !, citajte , Podrzava nasilje nad zenama. Jer je od postanka , zena bila tu da *trpi muskarca. Morala je da cuti UVEK, i za sve sto bi uradila bila bi kriva. I opet bi morala da cuti. Evo u nazad ja sam treca generacija -Moj deda po ocu je tukao moju babu -maltretirao je sto psihicki sto fizicki (ja nit sam videla nit zapamtila samo mi je preneseno)Umrla je sa pedeset i nesto. Moj otac je psihicki zlostavljao moju majku i nas. Decenijama .Ona je cutala, obolela mlada sad je kao biljka, mi smo trajni invalidi . Brat se nije ozenio-pije. Ja sam se udala isto me muz psihicki zlostavlja, evo vec 2,5 godine. Preti mi da ce da me ubije .uzme mi dete itd. Ne postuje oca i majku sto bi mene i dete. itd. Ja vas pitam , ja treba da cutim zarad mira u kuci, sto i cutim , ne znam dokle cu. Nek mi kazhe neko ovde : Sta da radim ? Gde da se skolin, kakod a se ponasam. Ako ovo nije nasilje u porodici . Treba da ostanem s njim dok me ne izmlati?
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner