Početna strana > Rubrike > Savremeni svet > Treći svetski rat nema pravila!
Savremeni svet

Treći svetski rat nema pravila!

PDF Štampa El. pošta
Aleksandar Žilin   
petak, 19. januar 2018.

Našu vojnu bazu u Siriji napale su bespilotne letelice. Čitava eskadrila. Trineaest komada. Autori i organizatori te udarno-izviđačke operacije, takođe su lansirali i legendu prikrivanja – divljaci-teroristi negde su pokupili nedostajuće detalje i montirali su dronove u pećinama. Dokaz – prilepljen selotejp na krilima i natpisi na arapskom jeziku (inače, neko se nadao, da će otkriti natpise – izrađeno u Izraelu, SAD ili Britaniji?).

Za anglosaksonska sredstva masovnog dezinformisanja (na ruskom - feйkomet, prim. prevod.) ovi argumenti su neoborivi. Za naše liberalne medije, takođe.

Predlažem toj gospodi da sprovedu eksperiment – pokušajte ručno da načinite trinaest bespilotnih letelica, i lansirajte ih tako da one dolete u predviđeni rejon, koordinisane po brzini, visini leta, i da usklađeno pođu na cilj. A koordinate cilja morate da odredite podignuvši ovlaženi prst ka nebu.

Rezultat eksperimenta je očigledan. Ništa nećete postići.

Dakle, dronove su pripremili i lansirali specijalisti, inženjeri-tehničari. Programeri i oni koji su sposobni da upravljaju letenjem.

Posle pripreme tehnike, realizovano je grupno lansiranje cele eskadrile. To nije proces za diletante.

Udarnu grupu poveo je čeoni dron. Na njemu je bila postavljena video-kamera koja je obezbeđivala identifikaciju pejzaža maršrute letenja sa tom matricom koja je bila upisana u mozgove bespilotnih letelica. Taj glavni dron raspodelio je tu informaciju svim članovima borbene grupe, obezbeđujući samim tim koordinaciju parametara leta.

Ovde ću da preciziram – koordinate cilja, pejzaž maršrute leta, i druge karakteristike, produkt su kosmičkog i vojno-tehničkog izviđanja. Bojovnici imaju izviđačke satelite???

Paralelno sa tim, u rejonu izviđačko-udarne operacije pojavljuje se američki izviđački avion Posejdon. Pri krstarećoj (najekonomičnijoj) brzini leta od 815 km na čas, on je patrolirao na brzini od 357 km na čas. Dakle, on je leteo u režimu borbenog patroliranja zarad realizacije izviđanja i borbenog navođenja.

Šta je u prvom redu interesovalo posadu Posejdona? Mislim da je Amerikancima bilo krajnje važno da dobiju što je moguće više podataka o našoj protivvazdušnoj odbrani vazduhoplovne baze. Zadatak dronova nije bio toliko u tome da nanesu maksimalnu štetu, koliko da dovedu u stanje borbene gotovosti i primene našu PVO. Zarad sticanja važne informacije – kada su reperirali ciljeve, koliko je vremena bilo potrebno da kompleks bude u upotrebi, kakvi su se sistemi veze i pokazivanja ciljeva koristili, i još mnogo štošta.

Sve te izviđačke podatke analiziraće specijalisti, i programeri će u skladu sa tim napisati potrebne precizirane programe probijanja.

Tom provokacijom se ništa ne završava.

Anglosaksonci pretvaraju rat u Siriji u principijalno novu paradigmu. Nas će pokušati da uvuku u najteži partizansko-teroristički rat, gde su vazdušno-kosmičke snage nedelotvorne, i gde će trebati uvođenje dopunskog kontigenta ličnog sastava.

Tako, taktičku pobedu nad armijom terorista Islamske države pokušaće da pretvore u strategijski poraz i da potpale Bliski istok sa svim posledicama.

Apsolutno neočekivana za Amerikance bila su naša uzvratna dejstva. Ruske specijalne snage tokom svoje operacije u Siriji, uništile su diverzantsku grupu koja je 31. decembra gađala bazu Hmejmim. U poslednjoj etapi operacije ruskih specijalnih snaga, bilo je pronađeno mesto baziranja diverzantske grupe bojovnika (uključujući anglosaksonske specijalce iz privatnih vojnih kompanija), blizu zapadne granice provincije Idlib. Po dolasku terorista u objekat, gde su se oni pripremali za presedanje u miniautobus, cela diverzantska grupa bila je uništena visokopreciznim ubojnim sredstvom Krasnopolj.

Predsednik Vladimir Putin izjavio je da Turska nema nikakve veze sa lansiranjem dronova. Izrael takođe. Ćuteći, pokazao je prstom na SAD.

To je naš prvi ozbiljan odgovor Anglosaksoncima i shodno tome identifikcija istinskog gazde i naručioca terorizma u svetu.

Vladimir Putin je pokazao da u rušenju svih međunarodnih sporazuma, konvencija i drugih dokumenata međunarodnog prava, Anglosaksonci koriste ne samo terorizam kao instrument spoljne politike i oružje Trećeg svetskog rata. Oni su počeli da naoružavaju teroriste visokotehnološkim oružjem! Uključujući visokoefikasna bespilotna sredstva dostave, koja se od sada mogu primeniti na bilo kojoj tački planete – u Parizu, Berlinu, Briselu, Kijevu, Moskvi, Njujorku ili Vašingtonu!

Treći svetski rat nema pravila!

Predočite sebi – da dronovi ne nose bombe sa banalnim eksplozivom, već municiju sa hemijskim, biološkim oružjem ili sa taktičkim nuklearnim punjenjem.

A sad se zamislimo – šta će konkretno da bude isporučeno Ukrajini pod firmom ,,letalno oružjeʼʼ?

U zaključku ću da kažem – terorizam je ograničeno oružje koje kontrolišu Anglosaksonci. A to znači da se bumerang bezumnog varvarstva može lako vratiti na teritoriju onih koji ga lansiraju...

Preveo sa ruskog: Nebojša Vuković

Izvor: https://regnum.ru/news/polit/2367181.html