Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > "Vaskršnja poslanica"
Samo smeh Srbina spasava

"Vaskršnja poslanica"

PDF Štampa El. pošta
Mihajlo Medenica   
nedelja, 04. april 2010.
(Pres, 4.4.2010)

Boris Tadić: Svim hrišćanima koji danas slave Uskrs, najveći praznik posle sednice Glavnog odbora DS-a, čestitam isti, sa željom da nam ovo bude poslednji koji proslavljamo van Evropske unije, ili barem među poslednjih 10.

Napomenuo bih da se važnost Vaskrsa ne ogleda se samo u njegovoj religijskoj vrednosti, već i mnogo šire - demokratskoj, kao jednoj od najvećih tekovina petooktobarskih promena koje su svim građanima Srbije omogućile da kroz stradalničke nedelje, mesece i godine nađu put do svojih Golgota i razapnu se koliko im drago.

Jednostavno, sa tim se više neće kalkulisati - svaki pojedinac za nas je mali Isus i svakom će biti omogućeno da nesputano propati zbog svojih ubeđenja: stan, hrana, plata, kredit, zdravstvo, školstvo, sudstvo...

Evo, otkriću ovom prilikom da u najskorije vreme planiramo usvajanje rezolucije kojom ćemo osuditi zločin Pontija Pilata (i oduzeti mu imovinu koju poseduje ovde) i, eventualno, učešće Srbije u svemu tom jer postoje indicije da je krst na kojem je Sin gospodnji razapet napravljen od bukovine s naših prostora...

Mirko Cvetković: U ime Vlade, kao i u svoje lično ime, čestitam Božić... ovaj, Uskrs vernicima širom Srbije i rasejanja, kao što je u mojoj glavi, usuđujući se da ovaj veliki praznik usporedim sa prodajom „Telekoma", koja će za nas značiti pravo uskrsnuće, za šta je, naravno, potrebno da prvo umremo u mukama... ali slatkim - na šta potrošiti tolike pare?!

Deo novca ćemo sigurno investirati u kupovinu 18.000.000 koka nosilja, kako bi se svetskom tržištu nametnuli kao lideri u proizvodnji uskršnjih jaja, a planirana je i dokapitalizacija one ljubičaste krave „milke" od koje se prave čokolade...

I nećemo se zaustaviti na tome, jedan od projekata biće i preuzimanje većinskog paketa akcija avganistanskog mobilnog operatera „Taliban-mob", koji sa dva i po mobilna telefona važi za telekomunikacionog giganta u regionu, ukoliko njihovi tehničari, šehidi, ne iskoriste još koji za daljinsko aktiviranje eksploziva.

Ivica Dačić: Kako sam na kolegijumu MUP-a zvanično obavešten, danas oko 17.15 potvrđena je nasilna smrt gospodina Isusa Hrista, sa mestom prebivališta u Vitlejemu, od majke Marije i oca Josifa, starog 33 godine.

Operativnim radom došli smo do saznanja da je pomenuti najverovatnije i vaskrsao, ilegalno napustivši teritoriju R. Srbije, što ćemo tretirati kao pokušaj destabilizacije bezbednosne situacije u državi.

Shodno proceduri, izdata je crvena poternica za vaskrslim licem i dvanaestoricom pomagača, kao organizatorima „vaskrsavačke mafije", obaveštene su policije u regionu, a na građane apelujemo da prijave ukoliko ih negde primete.

Jake policijske snage raspoređene su oko svih hrišćanskih svetilišta, kao mogućih mesta na kojima se traženo lice krije i ukazuje uskom krugu jataka.

Naglašavam, čestitajući praznik, da MUP neće tolerisati saomoinicijativne pokušaje vaskrsenja, osim u slučaju članova G17 Plus: Labusa, Markovića i Dulićke, koji prema koalicionom sporazumu imaju pravo na to.

Jovan Krkobabić: Nisam baš najbolje poznavao Isusa, nekoliko godina je mlađi od mene, tako da se nismo kretali u istom društvu, ali moram da naglasim da je reč o izuzetno finom mladiću, koji je stradao zalažući se za ono što i mi danas propagiramo - reformu penzionog sistema.

Da je živ, ne sumnjam da bi se pridružio PUPS-u, o čemu smo više puta razgovarali u dugim noćima na Sinajskoj gori, gde sam čekao Mojsija da mu predam tablice sa nekakvim zapovestima.

U svakom slučaju, svim vernicima čestitam veliki praznik: Hristos voskrese - bio, video!

Vojislav Koštunica: Ko, bre, umro?! Ko vaskrsao?! To je još jedna u nizu provokacija onih koji bi Srbiju da povedu u beznađe mondijalizma. Kako ste počeli, još ćete me ubediti da je cenzus podignut iznad 0,2 procenata, da DSS nema apsolutnu većinu u parlamentu, da nisam premijer i da će čovek sleteti na Mesec... Budalaštine!

Tomislav Nikolić: Samo kratko - smrt Isusa Hrista na dušu vladajuće većine, dok je vaskrsenje isključivo zasluga nas naprednjaka. Naš opštinski odbor u Jerusalimu uveliko radi na pripremanju kampanje za ulazak u Kneset, jer je i narod Izraela u našoj politici prepoznao viziju budućnosti kakvu zaslužuje.