Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Šta nam sve lepo donosi politička nova godina
Samo smeh Srbina spasava

Šta nam sve lepo donosi politička nova godina

PDF Štampa El. pošta
Kosta Draganić   
ponedeljak, 31. decembar 2012.

- Hoće li nas i u novoj godini Toma uveseljavati svojim porukama na Tviteru?

- Da li će se ostvariti san izvesnog Ace, ljubitelja blokbastera, da glumi naslovnu ulogu u holivudskom rimejku Nesalomivih?

- Da li će naš Ivica ipak osvojiti srce jedne hladne crne žene iz EU, nežno joj pevajući “Oprosti mi Katrin, možda nisam bio fin, ali si mi tako draga“?

- Hoće li Boris, zvani “izađi i bori se“, izaći na crtu zemljaku DŽeju i njegovim šibicarima sa Dorćola i odneti im svu lovu ili će ga ovi opelješiti do poslednjeg poslanika?

- Kad smo kod kocke, kako će se završiti partija preferansa naivnog Bojana sa partnerima iz Vojvođanske Razvojne Banke?

- Hoće li Čeda opet ići u planine Ande da u miru meditira o masonima i njihovom uticaju na politički život Srbije?

- Hoće li Mlađa uspeti da izvuče svoj novac uložen u “Nacionalnu Štedionicu“?

- Hoće li taj Betoven već jednom zapevati i u jagodinskom “Vrtu dobre nade“ za naše sa političke estrade?

- Hoće li jedan Velja shvatiti surovu istinu – ne pecaju se pevaljke na gerontološki centar, nego na prave i dugačke p(r)uteve?

- Da li će jedan Vuk za svojom zvezdom Danicom ići sve dalje i dalje, kuda ga noge i ravno Kosovo nose?

- Da li će drugi Vuk, u dosluhu sa pojedincima iz svoje stranke, i dalje biti narodni poslanik ili će ostati samo sekretar Svetske teniske asocijacije?

- Hoće li Boža Derikoža konačno dobiti drugi nadimak, i još ponešto pride (misli se na patente iz oblasti nauke i tehnike, zašta je i ministar bio)?

- Neće li se valjda istorija ponoviti i bivši bradati premijer proći svu golgotu svog još čuvenijeg bradatog prethodnika?

- Da li će jedan drugi bivši premijer, poznatiji kao uspešan niški inkasant za struju, napraviti svoju stranku u kojoj će biti dozvoljene frakcije za one koji isto misle?

- Hoće li gradonačelnik prestonice izdejstvovati povoljni međunarodni kredit za angažovanje Nindža kornjača kao kontrolora GSP (malo jedu, dobro biju, i veliki su borci za pravdu)?

- Da li će nova guvernerka zatražiti povećanje plata zaposlenima u javnom sektoru za onoliko koliko je ona hrabro sama sebi srezala primanja?

- Hoće li Alisa iz bajke ispoštovati svoj čvrst stav da političarima nije mesto u sportskim forumima, nego samo sportistima (i šahistima)?

- Hoće li Rasim u novoj godini opet biti u prilici da u predizbornoj kampanji unapred odbije svako ponuđeno ministarsko mesto njegovoj stranci, a pogotovu njemu lično?

- Hoće li ministar kulture dovesti izvesnu Milku i u svoju magazu-garažu, kad ju je već doveo u foaje Narodnog pozorišta?

- I na kraju, umesto zaključka, evo jedne deprimirajući istinite srpske poslovice: “Jaka je kobila narod, sve izdrži“!