Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > "Šetnja za Sinišu"
Samo smeh Srbina spasava

"Šetnja za Sinišu"

PDF Štampa El. pošta
Ljubiša Spasojević   
ponedeljak, 25. mart 2013.

Fudbalski reprezentativci Srbije u znak podrške selektoru Mihajloviću su tokom utakmice protiv hrvatske reprezentacije održali performans pod nazivom „Šetnja za Sinišu“. Performans je trajao tokom celog meča, na ogromno zadovoljstvo domaćih navijača.

Nezvanično se saznaje da je za poraz u meču protiv Hrvatske selektor Mihajlović okrivio sastav reprezentacije, loptu i protivnika. “Reprezentativci su igrali kao da sam ih ja odabrao, fudbal je bio suviše okrugao, a protivnik suviše na tri ćoška“, poverio se Mihajloviću krugu bliskih prijatelja.

Fudbalska reprezentacija Srbije zbog sticaja nesrećnih okolnosti (Mihajlović, Karadžić) neće dobiti datum za učestvovanje na SP u Brazilu sledeće godine.

Fudbalski savez Hrvatske pružio je snažnu podršku Mihajloviću i Karadžiću. Podršci su se pridružili savezi Škotske, Belgije i Makedonije.

T. Karadžić i S. Mihajlović su izjavili da će ova podmlađena reprezentacija u istom sastavu, po planu koji sprovode biti jedan od glavnih favorita u kvalifikacionoj grupi za SP 2054. Godine.

Udruženje davalaca pogrebnih usluga, posle rezultata koji su postigli sa fudbalskom reprezentacijom Srbije, izabralo je Tomislava Karadžića i Sinišu Mihajlovića za počasne članove.

Kako se pouzdano saznaje, za novog selektora Srbije biće predložen Ivica Dačić. „Idem da spasem što se spasti može“, izjavio je on tom prilikom. Podršku njegovom izboru pružili su Hašim Tači i Ketrin Ešton.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Tomislava Karadžića i Sinišu Mihajlovića. U obrazloženju je naveo da su njihove zasluge za imidž Srbije čak i veće od zasluga Verana Matića, pa je prema tome i logično da budu odlikovani.

FS Hrvatske je obavestio javnost da na gostovanju u Beogradu očekuje još bolji rezultat. Jedini uslov za to je da selektor i dalje bude Siniša Mihajlović, a predsednik srpskog saveza Tomislav Karadžić. Poznajući dobro odnose u fudbalu Srbije ne sumnjamo da će tako i biti, kaže se u saopštenju hrvatskog saveza.

Vlada i predsednik u Srbiji (pogrešan izraz bi bio srpska vlada i srpski predsednik) su uputili Skupštini u Srbiji platgformu, na osnovu koje će Skupština doneti rezoluciju o učestvovanju fudbalske reprezentacije na međunarodnim takmičenjima. Za pregovarače su određeni Ivica Dačić, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić. „Očekujemo povoljan ishod pregovora“, izjavili su oni. „Našim protivnicima smo dali sve, a nismo dobili ništa. To mora da se promeni. Očekujemo da ćemo dobiti besplatne karte za mundijal u Brazilu.“

Zbog pokazanog i održivog napretka u odnosima sa fudbalskim savezima u regionu (Hrvatska, Makedonija) i onim iz EU (Belgija, Škotska) zvaničnici Evropske unije su dali snažnu podršku i jasan signal putu fudbalske reprezentacije na SP koje će se održati u Brazilu sledeće godine.

FS Velsa je podneo tužbu protiv FS Srbije sudu u Hagu, kao i sudu za ljudska prava, tražeći odštetu od Srbije i FS Srbije. “Fudbalska reprezentacija Srbije je jedino nas pobedila u kvalifikacionoj grupi. Nećemo tražiti islljučenje te reprezentacije iz daljeg takmičenja jer bi tako ostale reprezentacije iz grupe na budućim utakmicama ostale bez sigurnih bodova, ali očekujemo materijalnu naknadu i izvinjenje“, izjavio je portparol velškog saveza. Tužbu je podržao FS Engleske.