Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Izveštaj o referendumu
Samo smeh Srbina spasava

Izveštaj o referendumu

PDF Štampa El. pošta
Zoran Tucaković   
petak, 27. avgust 2010.
Od ranih jutarnjih časova, po mrklom mraku, građani naše Republike strpljivo čekaju kako bi Evropskoj Uniji i NATO paktu saopštili prvo srpsko istorijsko DA. Sva prethodna istorijska NE dovela su na kraju do naše istorijske negacije, tako da je ovoga puta, zarad opstanka i napretka, preduzeto sve u cilju konačne afirmacije. Građani su pospani i krmeljivi, ali im u očima svetli odlučnost da se odreknu balasta vekovnih teritorija. Građani su bledi, neuhranjeni i bolešljivi, ali čvrsto vlastitim nogama stoje na onome što se do skora sasvim pogrešno nazivalo „rodnom grudom“. Građani su potreseni, pretreseni i istreseni, ali su uzneseni!

 

Tačno u 7,00 časova otvorena su sva referendumska izjašnjavališta. I odmah je napravljena jednočasovna pauza, kako bi se ukazala pomoć povređenim penzionerima. Naime, u želji da prvi jasno i glasno upišu svoje DA i tako uđu u udžbenike istorije, mnogi od njih su se zaglavili u vratima, zadobivši u opštem krkljancu lakše i teže povrede.

Posle očekivane neplanirane pauze, izjašnjavanje je nastavljeno u redu i miru, zahvaljujući pripadnicima organa pomenutog reda i navedenog mira. Ovi organi su samoinicijativno, po dobijenom nalogu, vršili rodoljubive racije na ulicama naših slobodnih gradova, i privodili zatečeno građanstvo na izjašnjavališta. Preduzete su određene taktičko-operativne radnje u pronalaženju neodlučnih i neopredeljenih, ali sila ni ovog puta nije primenjena, iako je razlog za njenu upotrebu bio više nego očigledan, i opravdan.

U Vojvodini i Sandžaku sve teče po planu – ratifikovanom Planu G4, poznatom po njegovim sastavljačima kao „Čelični Čanak – Čestiti Čeda – Čudesni Pastor – Čalmovani Zukorlić“. Taj referendum se, doduše, sprovodi bez učešća građana srpske nacionalnosti, koji su unapred dobili privilegovani status nacionalne manjine. Shodno tome, i referendumsko pitanje je drugačije formulisano: „Da li ste za razvoj dobrosusedskih odnosa sa onim što je ostalo od Srbije?“ I pored mnoštva istorijskih činjenica koje opravdavaju odgovor NE, očekuje se da će odgovorom DA biti potvrđen nastavak miroljubive politike i secesije ostalih regiona.

U 11,55 časova na glasačkom mestu broj 1 u Mesnoj zajednici Dedinjarije pojavio se doživotni predsednik Republike sa suprugom i decom. Pošto je neposredno pre toga obišao izgradnju Mosta uzdaha na Bubanj Potoku, na glavi mu je blistao novi žuti šlem, dočaravajući odbleskom oreol iznad njegove mudre glave. Žena i deca pojavili su se u adekvatnim majicama sa natpisom „Biraj ZES, reci YES“. U kratkom obraćanju javnosti, predsednik je ponovio svoj odlučni stav: „Da, da i – DA, zar ne?!“

Sada je 20 časova i 5 minuta. Upravo smo dobili tačne, zvanične i konačne rezultate referenduma. Od 4.246.853 građana sa pravom glasa, na referendum je izašlo 4.416.542 glasača, od kog broja je njih 4.693.757 zaokružilo odgovor DA. Nevažećih i nepopunjenih listića nema, a na dva listića je zaokružen sramni odgovor NE. Tajnost izjašnjavanja je bila zagarantovana i u potpunosti obezbeđena, ali u pravnoj državi neće dugo proći, pa će kriminalci Petar Petrović i Jovan Jovanović biti primerno kažnjeni za svoja zlodela. Za početak, već im je oduzeta nezakonito stečena imovina, osim one koju su ispravni građani zapalili u pravednom gnevu.

Laku noć, uz upozorenje da je policijski čas počeo pre 10 minuta, i da će svako ko se zatekne na ulicama do 6 časova ujutro biti streljan na licu mesta. Posebno se opominju polivači ulica da ne ponavljaju grešku od sinoć, kada je njih dvadesetak osnovano lišeno života, pošto su pokazali neprimerenu neobaveštenost, izvrgavajući ruglu naš ustavni poredak i mišljenje Venecijanske komisije.