Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Farma kamila i fabrika letećih ćilima
Samo smeh Srbina spasava

Farma kamila i fabrika letećih ćilima

PDF Štampa El. pošta
Ljubiša Spasojević   
ponedeljak, 13. april 2009.
Prema veoma pouzdanim izvorima Ministarstvo ekonomije kao jednu od mera za prevazilaženje ničim izazvane i neopravdane krize kojom međunarodna zajednica gađa i pogađa našu državu predlaže da se u Kragujevcu otvori farma kamila.

Iako je ministar ministar Mlađan D. imao nameru da ovu investiciju obelodani u toku kampanje za sledeće parlamentarne izbore, svestan teške situacije u kojoj se naša zemlja nalazi,  učinio je to sada. Obećao je da će gro sredstava NIP-a biti usmereno u ovaj poduhvat i da (od)laganja ovog puta neće biti, čime je još jednom pokazao koliko vodi računa o dobrobiti žitelja Srbije. Mlađan D. je dao čvrste garancije da će akcije farme kamila vrlo brzo dostići vrednost od 1.000 evra.

Na farmi će moći da se zaposle svi koji boluju od žutice. Oni koji su daltonisti neće moći da konkurišu za posao pošto ne prepoznaju žutu boju. Zbog toga bi mogli da pobrkaju kamile i svinje, a da pustinju pretvore u oazu čime bi poništili dosadašnje rezultate ministra i ministarstva. Budućnost Srbije je u izvozu kamila a ne svinja. Nepokolebljiv stav ministra je da su svinje potrebne i neophodne ovde.

Pošto je „Fiat“ odustao od posla, kamile će se montirati, pardon gajiti u halama predviđenim za montažu punta. Za odustajanje „Fiata“ i fiatsko celog posla Mlađan D. optužio je Ruse u Rusiji, Beloruse u Belorusiji i Srbe rusofile u zemlji, pod zemljom, nad zemljom (nebeski narod), u svetu, u vasioni i šire, antiglobaliste, nematerijaliste i antitržišne fundamentaliste.

U elaboratu koji je podneo Mlađan D. pobrojano je mnogo prednosti koje ovakva farma donosi državi. Navešćemo samo najznačajnije.

Otvaranjem ove farme Srbija će dokazati koliko poštuje životinjska prava, pa će posle investicija u foke i žirafe ovo biti još jedan značajan korak u približavanju EU.

Kamile će se odgajati u prirodnom pustinjskom okruženju, tako da se farme mogu podizati širom Srbije. Za pretvaranje Srbije u pustinju najzaslužniji je upravo Mlađan D. Usled urođene skromnosti on stalno poriče svoje zasluge za takvo svoje delovanje.

Kamile kao i žitelji ove države mogu dugo da izdrže bez hrane i vode. Isključenje vode neće uticati na njihovu proizvodnju.

S obzirom da u Evropi ne postoji farma kamila, očekuje se da one budu naš snažni izvozni adut u države članice EU čim Srbija i Srbi koji su se već pretvorili u kamile budu stavljeni na belu Šengen listu. Srbi stalno ispadaju grbavi pa njihovo poistovećivanje sa kamilama uopšte nije pogrešno.

Na osnovu realnih procena eksperata naše Vlade, istih onih koji su tvrdili da je kriza razvojna šansa, očekuje se da plasman kamila bude najuspešniji u skandinavske zemlje, gde će zameniti irvase koji se koriste za vuču saonica.

Poistovećivanjem kamila i Srba naša država će dokazati da nema diskriminacije prema kamilama, te će dokazati da poštuje  novousvojeni zakon protiv diskriminacije, koji će omogućiti bezvizno putovanje Srba i kamila u države EU gde će služiti kao marva.

Takođe, Mlađan D. sa pravom očekuje da dobije titulu šeika od tranzicije, jer se osim bogatstva na računima sa pravim šeicima moći da takmiči i po broju kamila.

Druga velika investicija koja je kompatibilna sa farmom kamila i koja će se realizovati istovremeno je fabrika letećih ćilima. Ona će raditi u fabrici lažnih obećanja koja se privremeno zatvara do sledećih izbora.

Leteće ćilime za prevoz će koristiti ministarstva, agencije, tajkuni i NVO i kao novi vid transporta biće oslobođeni svih poreskih opterećenja. Običan narod će se kretati u karavanima po sistemu jedna kamila, jedan Srbin. Ovi karavani će zameniti koridor 10. Karavani sastavljeni samo od Srba će putovati u Hag. Na njih se već sada primenjuje bezvizni režim.

Farma nojeva se za sada neće otvarati jer je već imamo u Vladi Srbije, koja je kolektivno zabila glave u pesak.

Za razliku od kopnenog transporta (kamile), vazdušnog (leteći ćilimi) u koji će se uložiti značajna sredstva NIP-a, u vodeni nije potrebno ulagati nikakva sredstva pošto je veoma razvijen, jer su niz vodu otišla sva predizborna obećanja, kao i 700.000 žitelja Srbije koji žive na ivici bede. Vodeni tokovi neće biti zapušteni pošto se ovaj broj – zalaganjem pre svega ovog ministra i ministarstva, ali i Vlade kao i predsednika – svakodnevno uvećava i pušta niz vodu, čime se sprečava zapuštanje vodenih tokova.