Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Drugoaprilske vesti
Samo smeh Srbina spasava

Drugoaprilske vesti

PDF Štampa El. pošta
Ljubiša Spasojević   
sreda, 04. april 2012.

Čedomir Jovanović je šokirao sve izjavom da će se zamonašiti. „Pustio sam bradu upravo sa tom namerom. Moj monaški život ću provesti u manastiru Crna reka, moj krst biće lopata, a moje monaško ime Čistoruki, pošto je moja savest prljava, ali su mi ruke čiste. Volim belo pošto je to simbol čistoće, ali ovom mojom odlukom dokazujem da volim i crno. Pridružiće mi se  Biljana Srbljanović kojoj brada nije vidljiva i Vuk Drašković. To će biti najznjačajniji preokret u našim životima“, saopštio je lider LDP.

Sonja Biserko je tim povodom oštro osudila SPC izjavivši da iza odluke Čedomira Jovanovića , Biljane Srbljanović i Vuka Draškovića stoje klerofašističke snage koje su sve snažnije umesto da budu slabije. „Tražiću od pape da poništi ovu odluku SPC, a dok se to ne desi, u znak protesta podvrgnuću se najstrožijem postu“ , bila je jasna Biserko.

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović je kao krunski dokaz skorog prijema Srbije u EU naveo podatak da je u Srbiji pomorandža duplo jeftinija od jabuke.“Pomorandže su kao što svi znamo mediteransko voće, a njihova pristupačna cena dokazuje da  Srbija ima veoma povoljne prirodne uslove za gajenje tog voća, što opet dokazuje da je Srbija mediteranska zemlja. Mediteranske zemlje su takođe Španija, Francuska i Italija koje su članice EU, što znači da Srbija ispunjava i one najbitnije, geografske uslove za prijem u evropsku porodicu naroda. Kao što se svi mogu da uvere jabuke, kruške,šljive – voće koje se do sada tracicionalno gajilo u Srbije je po cenama sada istovetno sa cenom banana. Ministarstvo poljoprivrede je dosadašnjim merama, a i ubudućeo bezbediti uslove za uzgajanje pomorandži, limunova, mandarina i banana, naročito banana koje će biti glavni državni proizvod. Banane će biti brend Srbije. Klimatski i geografski uslovi kao i ova vlast su jemci da će to tako biti i ostati“, garantovao je Petrović.

Rasim Ljajić, ministar za socijalna . humanitarna i doživotna pitanja je obavestio javnost da je Vlada Srbije zatražila od suda u Hagu da se Vojislav Šešelj pusti iz pritvora odmah po izdržavanju doživotne kazne.“Naš najvažniji strateški partner - haški tribunal je sa zadovoljstvom prihvatio zahtev koji smo im uputili, što je još jedan dokaz koliko cene moj rad i rad ove Vlade. Takođe bih hteo da naglasim da sam veoma ponosan što je za vreme dok ja upravljam ovim ministarstvom značajno povećan broj narodnih kuhinja, kao i korisnika tih kuhinja.To je dokaz koliko je ova Vlada socijalno odgovorna. Mi ispunjavamo ono što smo obećali. Sve ću učiniti da tako ostane i ubuduće“, obećao je Rasim Ljajić.

Snežana Malović je na konferenciji za medije najavila da će pravosuđe biti deformisano po najvišim evropskim standardima i standardima međunarodne zajednice. „To deformisanje podrazumeva da će pritvor po potrebi trajati doživotno, da će advokati optuženih biti birani isključivo od tužilaca, a takođe i sudije. Sudsko veće će biti sastavljeno od tako izabranih advokata, sudija i tužilaca. Advokatske komore će zbog toga biti ukinute, kao i sudovi, pošto će se suđenja odvijati u tužilaštvu.  Pri osmišljavanju ove   reforme, kao uzor mi je služio sud u Hagu, čiji je rad kruna prava međunarodne zajednice. Zbog toga će ovo ministarstvo proširiti kapacitete i modernizovati postojeće sigurne kuće u Zabeli, Sremskoj Mitrovici   i Centralnu u Beogradu. Takođe ćemo izgraditi nove. Ovaj  zajednički udruženi poduhvat sprovodimo sa međunarodnom zajednicom i posvećen je isključivo Srbima.Uzor nam je sigurna kuća u Ševeningenu u kojoj Srbi čine ubedljivu većinu. U ostvarnju ovog projekta imam veliku podršku i pomoć mog kolege Rasima Ljajića. To je takođe zajednički udruženni poduhvat naša dva ministarstva “, izjavila je Snežana Malović.

Ministar prosvete Žarko Obradović upoznao je javnost sa predstojećom reformom školskog sistema. „Svi predmeti će se predavati na engleskom jeziku, osim srpskog, koji će se predavati na litvanskom. Time ćemo pokazati da je Srbiji mesto u evropskoj jezičkoj porodici naroda i da poštujemo pravo na različitosti. Siguran sam da će ovaj dragulj reforme obrazovanja svojim sjajem daleko nadmašiti reformu po Bolonji, koja je sada kruna tog obrazovanja. Ne vidim bolji način da obrazovanje u Srbiji napreduje osim preko Bolonje, engleskog i litvanskog jezika.Novi udžbenici će sa kao i do sada štampati u Hrvatskoj. To će ujedno biti najbolji  dokaz koji može da pruži ovo ministarstvo, ova Vlada i ova vlast o tome kako vodi brigu o čuvanju nacionalnog indentiteta i interesa Srbije“, rekao je ministar Obradović.

Ivica Dačić, Boris Tadić i Borko Stefanović su se na konferenciji za novinare pojavili sa fantomkama na glavi. Boris Tadfić je nosio i keče. Tom prilikom su izjavili da je to dokaz njihove borbe protiv fantomske države Kosovo. „Kada god bude potrebno, poslaću žandarme i druge specijalne snage koje će takođe nositi fantomke da brane teritorijalni integritet države Kosovo.U znak solidarnosti i ja nosim fantomku.Pošto je Kosovo deo Srbije, time ujedno branimo i teritorijalni integritet Srbije. Srušićemo nemilosrdno i ubuduće  svaku barikadu na putu koji nema alternativu“, rekao je Ivica Dačić. „Prilikom pregovora sa Prištinom od sada ću uvek nositi fantomku. To će biti najčvršći dokaz da nikada, nikada, nikada nećemo priznati državu Kosovo. Regionalno prestavljanje te države podrazumeva da će moći da otvara dipolomatska predstavništva samo u regionima Srbije, ali ne i u državi Srbiji“, bio je odlučan Borko Stefanović.“Nosim ovu fantomku  jer otvoreno i bez stida mogu da pogledam narodu Srbije u oči. Ja nemam šta da krijem. Nosim i keče iako mi je pod njim i fantomkom vrućina, pa se topi puder, a to je i dokaz da branim interese naše zajedničke države. Trijumf politike koju vodim je osetio svaki građanin Srbije, uključujući tu i one koji žive na selu. Nastaviću tu politiku da vodim svim sredstvima, pardon svim demokratskim sredstvima. Status kandidata je najbolja potvrda da put bez alternative nema alternativu“, zaključio je svoje izlaganje Boris Tadić