Početna strana > Rubrike > Politički život > Prodaja vere za večeru?!
Politički život

Prodaja vere za večeru?!

PDF Štampa El. pošta
Slaviša Ristić   
petak, 30. septembar 2016.

Sa Đorđem Vukadinovićem sam sarađivao i nadam se da ćemo saradnju nastaviti i ubuduće. Nasuprot tome, sa Jankovićem i njemu sličnima nemam i ne želim da imam ni lične ni političke veze. 

Sa čuđenjem i nevericom sam pročitao jučerašnju izjavu v.d. predsednika Gradskog odbora DSS Beograda u kojoj na najgrublji i najprizemniji način napada Đorđa Vukadinovića. Ne pamtim da se u istoriji Demokratske  stranke Srbije neko se takvim tonom i takvim uličarskim rečnikom obraćao čak ni našim najljućim političkim protivnicima, a kamo li uglednom članu našeg poslaničkog kluba, dugogodišnjem prijatelju stranke i jednom od retkih srpskih analitičara i intelektualaca koji se svo vreme dosledno zalaže za srpske nacionalne i državne interese – i koji je svih ovih godina bio uz nas Srbe sa Kosova i Metohije. Pogotovo poslednjih godina, kada nam je najteže i kada smo životno ugroženi i stešnjeni između šiptarskog separatizma i izdajničke politike režima Aleksandra Vučića.

Na žalost, i ovaj poslednji incident pokazuje koliko su se srozali odnosi i pojedini kadrovi u Demokratskoj stranci Srbije. Do pre koju godinu, ispred DSS se u javnosti oglašavao jedan drugi Janković (Vladeta), profesor, gospodin i visoki intelektualac, a danas u ime DSS-a samozvano govori i ljude poput Đorđa Vukadinovića i Sande Rašković Ivić proziva Janković Uroš, stolarski radnik i biznismen sa Čukarice. Ovaj drugi  („nejaki“) Janković glavni je zagovornik utapanja DSS-a u SNS i idejni arhitekta sramnih koalicija sa SNS na Voždovcu i Vračaru. 

Kao Srbin sa Kosova i Metohije, potpredsednik DSS i kao član  poslaničkog kluba DSS, sa Đorđem Vukadinovićem sam izvanredno sarađivao i nadam se da ćemo tu saradnju nastaviti i ubuduće. Nasuprot tome, sa Urošem Jankovićem i njemu sličnima koji zbog mrvica lokalne vlasti prodaju veru za večeru nemam i ne želim da imam nikakve ni lične ni političke veze. 

U Zubinom Potoku

29. septembra 2016.

Slaviša Ristić, narodni poslanik i potpredsednik DSS 

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner