Početna strana > Rubrike > Politički život > Besprizorni režimski napadi na Slavišu Ristića liče na hajku koja je vođena protiv Olivera Ivanovića
Politički život

Besprizorni režimski napadi na Slavišu Ristića liče na hajku koja je vođena protiv Olivera Ivanovića

PDF Štampa El. pošta
"Otadžbina"   
petak, 29. jun 2018.

Neviđena medijska hajka režimskih medija i čelnika SNS na Narodnog poslanika Slavišu Ristića i predsednika Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ ima za cilj da se velikom larmom i galamom prekrije sadržaj pisma Srba sa Kosova i Metohije upućenog ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i izbegne diskusija o navodima iz tog pisma.

Kampanja je očigledno orkestrirana iz jednog centra, odnosno lično instruirana i projektovana od strane predsednika Srbije. Izjave da Slaviša Ristić, navodno, preti ubistvom predsedniku Srbije ukoliko ovaj potpiše tzv. „sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom“ su gola laž. U pismu jasno stoji – upravo suprotno – da u slučaju ako ne potpiše mirovni sporazum Vučiću preti opasnost od onih koji su ga doveli na vlast, a kojima je on zauzvrat obećao predaju Kosova i Metohije.

Ali, šta je toliko uzbudilo Aleksandra Vučića? Istina! Jer pismo ogoljuje njegovu politiku predaje Kosova i Metohije i stvaranja Velike Albanije. U pismu se jasno kaže da po potpisivanju mirovnog sporazuma Beograda i Prištine Kosovo odlazi u NATO pakt, što bi, pored svih drugih negativnih regionalnih posledica, predstavljalo ozbiljnu prepreku njegovom povratku u okvire države Srbije. Za početak, Kosovo bi postalo deo ove NATO alijanse, a ubrzo posle toga bi na red došao i ostatak Srbije. Predsednik to vrlo dobro zna, ali ga ipak to ne sprečava da sledi politiku i kurs Mila Đukanovića.

Pismo razobličuje i očitu prevaru srpskih vlasti koje rusofilskim glasačima sprovode politiku Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića. Sigurni smo je da je i ruska strana svesna ovakvih namera aktuelne vlasti pošto je pre dva dana na sastanku zamenika generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Sergeja Železnjaka i Dragana Markovića Palme ruski zvaničnik izjavio da bi eventualni „pravno-obavezujući sporazum“ Beograda i Prištine umnogome podsećao na minhensku kapitulaciju Čehoslovačke.

Pismo je još juče objavljeno u ruskim medijima i dobar deo ruske javnosti je šokiran bezobzirnim napadima predsednika Srbije na Narodnog poslanika Slavišu Ristića.

Ovakva hajka na Slavišu Ristića od stane aktuelne vlasti u velikoj meri podseća na onu koja je vođena protiv Olivera Ivanovića. Oliveru Ivanoviću su prvo zapalili kola. Potom su mu upali u stan i napali porodicu – i na kraju ga likvidirali. Što se Ristića tiče, protiv njega se, za sada, vodi besomučna kampanja i bačene su mu bombe na kuću, koja je takođe izrešetana mitraljeskim rafalima. Treba li da nagađamo šta je sledeće?

Predsednik Srbije je šef svih obaveštajnih službi. Posle ubistva Olivera Ivanovića obećao je građanima Srbije da će u roku od 15 dana da otkrije njegovog ubicu. Od tada je već prošlo više od pola godine, ubice nisu pronađene, a istraga nije odmakla dalje od početka. Pitamo se da li Predsednik, njegove službe i njegovi koalicioni partneri iz Prištine nisu u stanju da otkriju krivce – ili ne žele da ih pronađu? Pri čemu se ne zna šta je od toga gora i po Srbe na Kosovu i Metohiji nepovoljnija varijanta. 

Informativna služba Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

Videti još:

"Otadžbina": Otvoreno pismo Vladimiru Putinu - prijateljstvom Rusije i susretima sa Vama režim Aleksandra Vučića pred domaćom javnošću prikriva svoju kosovsku izdaju

NSPM: Kako su SNS botovi i tabloidi pismo poslanika Slaviše Ristića Vladimiru Putinu okarakterisali kao "poziv na ubistvo Vučića"

Informer - Ristić preti predsedniku: Vučić će završiti kao Đinđić ukoliko bude pokušao da napravi mir!; Marko Đurić: Ristićeva pretnja Vučiću je zločin mržnje!; Vukadinović: Klasična SNS-tabloidna podmetačina

Aleksandar Martinović: Država hitno da reaguje na otvorene pretnje smrću Aleksandru Vučiću; posebno je strašno što se to dešava na Vidovdan

Alo: Vulin osudio pretnje predsedniku - "Hoće da ubiju Vučića jer im ne odgovara jaka Srbija!"

Miloš Vučević: Nadležni organi hitno da reaguju i preduzmu mere zbog pretnji smrću koje je Slaviša Ristić uputio Vučiću

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner