Početna strana > Polemike > Odgovor Miroju Jovanoviću i NSPM
Polemike

Odgovor Miroju Jovanoviću i NSPM

PDF Štampa El. pošta
Dveri   
ponedeljak, 03. septembar 2012.

Poštovani g. Jovanoviću, poštovana redakcijo sajta NSPM,

Pismo Boška Obradovića objavljeno na sajtu NSPM nije predviđeno za javno publikovanje, već je poslato zainteresovanim saborcima i pristalicama Dveri u Novom Sadu koji su tražili dodatno objašnjenje u vezi sa dešavanjima u novosadskom povereništvu našeg Pokreta. Objavljivanjem na sajtu NSPM izaziva se lažni utisak da je u pitanju autorski tekst Boška Obradovića za javnost, što nije bila namera ovog dopisa. Ne znamo kako se ta interna prepiska našla na Vašem sajtu i koji je motiv za njeno objavljivanje. Ovim povodom želimo da kažemo još samo sledeće:

Pokret Dveri u celini, pa tako i ljudi koji ga vode, daleko su od savršenstva. Nakon teških i napornih godinu i po dana izborne kampanje i izuzetnog političkog rezultata za nekoga ko prvi put izlazi na izbore i to čini samostalno - Pokret je sada u procesu redefinicije i reorganizacije, što smatramo normalnim posle svega. U okviru toga došlo je, i biće toga i ubuduće, do određenih kadrovskih promena, što je takođe normalno u radu svakog političkog pokreta na svetu. Naša unutrašnja struktura poznata je našim saborcima i oni su u Pokretu zato što žele nacionalnu, a ne samo političku organizaciju upravo sa takvom strukturom. Razume se da se ona mnogima drugima ne sviđa i oni zato nisu u Dverima, što je takođe normalno. Svako može da bira svoj Pokret i način bavljenja politikom, ali Dveri neće odstupiti od svog. Naš Pokret je definitivno napravio pometnju na političkoj sceni i danas mnogima spolja i iznutra smeta naše postojanje jer kvari političku zabavu i dogovorene šeme i kombinacije. I to je normalno.

Slučaj sa novosadskim povereništvom je za nas prošlost, tamo već deluje nova odbornička grupa pod imenom Novi Sad odmah, sa kojom Dveri više nemaju ništa. Iako su te mandate dobili na ime Dveri, oni su ih mogli zadržati po Zakonu i sada su vlasnici svojih mandata i samim tim i jedini odgovorni za postizborne kombinatorike u Novom Sadu, sa kojima Pokret Dveri takođe nema više ništa. U više navrata javno smo podržali obaranje Lige i DS sa vlasti ne samo u Novom Sadu već i širom severne Srbije, ali to više nema veze sa nama već sa odborničkom grupom koja je želela da se samostalno bavi politikom, što je takođe normalno, ali ne unutar Pokreta Dveri. Novo povereništvo Dveri u Novom Sadu predstavljaće naš Pokret u budućnosti i biti odgovorno za sve što je zaista naša politika. I to je normalno. To što su sada mnogi uvideli da Dveri nisu savršene i što vole da istaknu da i ovaj Pokret ima svoje slabosti, i to je normalno. Idemo dalje sa nadom da ćemo poslužiti svome narodu i Otadžbini na korist koliko god budemo mogli sa svojim skromnim snagama, kao i prethodnih 14 godina našeg postojanja.

Informativna služba Pokreta Dveri

Odgovor redakcije NSPM:

Poštovani,

Bez namere da unapred presuđujemo u polemici koja se ovde vodi, želimo samo da Vas obavestimo da prepiska g. Boška Obradovića sa članovima novosadskog povereništva Pokreta Dveri uveliko cirkuliše na Internetu među Vašim pristalicama i simpatizerima. Na taj način je Obradovićevo obaveštenje i stiglo u redakciju NSPM, a objavljeno je s namerom da se što objektivnije informiše javnost, kao što smo iz istih razloga objavili i u međuvremenu pristigli kritički tekst g. Miroja Jovanovića upućen g. Obradoviću. (Kao što, uostalom, objavljujemo kritičke i polemičke priloge na razne druge teme, koji ni u kom slučaju ne izražavaju zvaničan stav NSPM.) U skladu sa takvim pristupom, objavljujemo i ovo Vaše reagovanje na objavljene priloge. Nadamo se da ćete u ovom smislu pravilno shvatiti naš gest, tako da tu, smatramo, sa naše strane, nema mesta nikakvoj ljutnji, a kamoli polemici ili „ratu“ sa Vašim Pokretom.

Redakcija NSPM