Početna strana > Debate > Kosovo i Metohija > Velikoalbanski ekstremisti lobirali kandidata za predsednika Amerike
Kosovo i Metohija

Velikoalbanski ekstremisti lobirali kandidata za predsednika Amerike

PDF Štampa El. pošta
Slađan Nikolić   
nedelja, 04. maj 2008.

Dimitrije Rogozin specijalni predstavnika Rusije u NATO izjavio je 22. februara ove godine: “Ima saznanja da je tako masovna želja pojedinih zemalja da priznaju nezavisnost Kosova u vezi s tim što su lobističke usluge pojedinih političara plaćene prljavim novcem narkomafije. Ne isključujem mogućnost da već uskoro možemo postati svedoci velikih skandala vezanih za raskrinkavanje veza pojedinih među takvim lobistima sa narkokartelima smeštenim na teritoriji Kosova.” U vezi s ovom izjavom postoji ozbiljna sumnja da je DŽon Mekejn, kandidat Republikanaca za predsednika SAD, preko veze sa Albansko-američkom građanskom ligom korumpiran novcem albanske mafije.

MEKEJN LOBIRAN JOŠ KRAJEM DEVEDESETIH

Ono što je sasvim evidentno, odnosno bez svake sumnje, jeste da je Mekejn primalac novca Albansko-američke građanske lige. To je široj javnosti postalo vidljivo u vreme nominacije za Predsednika SAD 2000. godine. Naime u američkim medijima (AP Foto/Stefan Savoia) je objavljena fotografija na kojoj piše da Mek Kejn priča na "pro-Kosovskom, pro-Mekejn skupu” preko puta svog hotela u Njujorku, u petak ujutru, 11. februara 2000.godine. Mekejn je u Njujork došao na jedan dan da prisustvuje skupu za prikupljanje finansija i da razgovara sa novinarima pre nego što se vrati u Južnu Karolinu u petak uveče a na slici je u društvu sa osnivačem Albansko-američke građanske lige DŽozefom Diogardijem.

Odmah nakon što je šiptarski separatističko-teroristički vrh u koordinaciji sa svojim Zapadnim saveznicima proglasio „nezavisnost Kosova“, DŽon Mekejn, kandidat Republikanaca za predsednika SAD je izjavio: „ Deklaracija o nezavisnosti nije samo za Kosovo, nego i za ceo Balkan, krupan korak iz devedesetih u 21. vek. Pred narod Kosova je svetla budućnost, a SAD i ostatka međunarodne zajednice mogu mu brzim priznavanjem nezavisnosti samo pomoći da učvrsti svoje tekovine“. Mekejna je za ovu izjavu Albansko-američka građanska liga bogato darovala. Naime, 22. januara u hotelu Sent Ridžis na Menhetnu, Albansko-američka građanska liga je organizovala prijem za Mekjena i pri tom je prema rečima „veliko Albanskog“ ekstremiste, Diogardija, osnivača Albansko-američke građanske lige, prikupljeno milion dolara kao donacija predsedničkoj kampanji ovog republikanskog senatora iz Arizone.

Koliko je za Mekejna ovaj prijem od 22. januara u hotelu Sent Ridžis na Menhetnu u organizaciji Albansko-američke građanske lige bio značajan, najbolje govori podatak da je prekinuo na jedan dan svoju kampanju na Floridi kako bi došao na ovaj skup, iako je Florida oduvek odlučujuća kod Republikanaca za nominaciju za predsednika SAD. Sasvim je sigurno da se Mekejn na ovaj korak odlučio zato što je njegovoj niskobudžetnoj kampanji bio potreban priliv donacija koje bi je pogurale. Ozbiljni, autentični američki donatori još uvek nisu bili spremni da daju svoje donacije zbog prevelikog rizika o čemu je pisao i Times 3. februara u tekstu „DŽon Mekejn „Frankeštajn stariji od planete“.

SVE ZASLUGE ZA ALBANSKU STVAR

Suočen s takvom situacijom kao i činjenicom da mu se kampanja letos umalo nije raspala, Mekejn je rado prihvatio donaciju Albansko-američke građanske lige. Prema rečima osniva ča Albansko-američke građanske lige, Diogardija, Mekejn je za Albance uradio mnogo. „Još od 1998. kad smo imali probleme sa Miloševićem, Mekejn je radio sve što smo od njega tražili u korist albanskog naroda, uključujući i naoružavanje OVK. Mi smo američki Albanci i treba nam vođa koji će ojačati ovu zemlju... Mi moramo da podržimo DŽona Mekejna, jer je on uradio sve što smo tražili za Kosovo, od podrške Oslobodilačkoj vojsci Kosova do podrške nezavisnosti Kosova. On je pre dve godine u govoru u Briselu rekao da je nezavisnost jedino rešenje.“ izjavio je okupljenim novinarima na skupu hotelu Sent Ridžis na Menhetnu, Diogardi.

Među onim što je uradio valja pomenuti: predlog Reozolucije kojim se od tadašnjeg predsednika SAD, Klintona zahteva kopnena ofanziva na Srbiju 1999. godine što se mo že videti i na sajtu SNN-a, zalaganje za puštanje teorista OVK iz srpskih zatvora koji su pod pritiskom SAD i pušteni 2000. godine, kampanja za pridobijanje Jevrejske zajednice u SAD kroz predlog Senatske rezolucije u kojem se pohvaljuju Albanci za „spasavanje svih Jevreja koji su živeli u Albaniji ili su tamo potražili utočište tokom nacističkog holokausta“.... Zbog svih tih zasluga Albansko-američka građanska liga, koja uopšte i ne krije svoje aspiracije da stvori „Veliku Albaniju“ prekrajajući granice Srbije, Makedonije, Crne Gore i Grčke, osim novca dodelila je Mekejnu i „Balkansku nagradu za mir”.

Ipak, najznačajnije stvari za Albansko-američku građanska ligu, Mekjen je uradio i radi kao Predsedavajući borda direktora Međunarodnog republikanskog instituta – IRI http://www.iri.org/board.asp koji deluje pod okriljem Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED) http://www.vidovdan.org/article1132.html. IRI - Međunarodni republikanski institut je široj srpskoj javnosti postao poznat posle oktobra 2000. godine, nakon što su naši mediji preneli pisanje stranih o tome kako je ova organizacija osnovala, obučavala i finansirala OTPOR. Danas, pod dirigentskom palicom Mekejna, osnovni zadatak Međunarodnog republikanskog instituta u okviru NED sistema je obuka odabranih političkih grupa tehnikama „nenasilne akcije“ razvijenih na institu Albert Ajnštajn http://www.aeinstein.org/ i finansiranje tih grupa kao i sondiranje terena putem ispitivanja i analiza javnog mnjenja. Tako prikupljenim podacima oblikuju se poruke u predizbornoj kampanji, strategija vođenja kampanje, procena za stvaranje dobitnih predizbornih koalicija, itd. S delom istraživanja IRI na sastancima zatvorenima za javnost, upoznaje „odabrane političare“. Selektivne rezultate svojih istraživanja IRI dostavlja i tzv. nezavisnim medijima koji ih onda objavljuju najčešće ne spominjući naručitelja istraživanja. I sve ovo se radi u okviru „ obezbeđivanje izbornog uspeha“ „odabranim političarima“ a obezbeđuje se i legitimiše putem “demokratske pomoći”.

LOBIRAN NOVCEM ALBANSKE MAFIJE?

Sumnje da Mekejn od Albansko-američke građanske lige prima i novac mafijaškog porekla potkrepljuju i činjenice iz američke štampe. Edvard Zer iz lista Washington Weekly je svojevremeno analizirajući kakva je ličnost Mekejn pisao: “Mek Kejn je šutnuo svoju prvu ženu nakon što je postala invalid u saobraćajnoj nesreći. Iako je ova žena neumorno radila na tome da on bude oslobođen iz zarobljeništva, on nije oklevao da je izda sa drugom ženom kada je zatekao obogaljenu po povratku kući. Zapravo, Mekejn je stekao priličnu reputaciju kao ženskaroš. Ovog puta je bio odlučan da to uradi kako treba. Posto nije imao sopstvenog bogatstva, stekao ga je putem svoje druge ženidbe...“ Ovo nedvosmisleno ukazuje da se radi o čoveku koji je spreman da uradi bilo šta da bi došao do bogatstva i polo žaja. Pri tom izgleda da ne bira sredstva. Zer ga je u pomenutom članku povezao i sa mafijom. „Čovek koji želi da bude predsednik SAD ne mo že da se druži sa poznatim kriminalcima “ kaže Zer navode'i članak od 17.januara 1995. iz lista Arizona Republik: “ Oko 300 gostiju se pojavilo u subotu uveče da proslavi 90-ti rođendan DŽozefa 'dž o Banane' Bonana, penzionisanog šefa njujorske kriminalne familije Bonano. DŽon Mekejn, republikanac iz Arizone i guverner Fajf Simington su poslali svoje pozdrave putem telegrama."

Da se u džepove Mekejna kroz vešto maskirane i prikrivene donacije sliva prljavi novac albanske mafije potkrepljuje i istra živanje Ben Vorksa, vijetnamskog veterana, političkog analitičara i komentatora za CBS radia i Fox vesti, koji se bavio temom NATO agresije na SRJ i zaključio da su Albanci u osnovi kupili ovaj rat protiv Srbije kombinacijom novca od droge i legalnih i nezakonitih priloga za kampanju.

ZAŠTO ALBANSKO-AMERIČKA LIGA NIJE PROGLAŠENA EKSTREMISTIČKOM ORGANIZACIJOM?

Ali to nije kraj. Diogardi i njemu slični žele “Veliku Albaniju” i neće se smiriti dok to ne postignu. To se može videti i na njihovom sajtu. Posetioci web sajta AACL se suočavaju sa mapom ovog Albanskog carstva, koja, kako je to rekao Dag Bandu sa Kato Instituta u svom svedočenju ispred Kongresa, ilustruje "agendu koja oduzima dah," koja uključuje "Albaniju, Kosovo, zapadnu Makedoniju (zajedno sa njenom prestonicom, Skopljem), jugoistočnu Crnu Goru (zajedno sa njenom prestonicom, Podgoricom), severnu Grčku i južnu Srbiju (severno od KiM).

Nesreća je da je loše vođena evropska politika, preterano i nepravedno pod uticajem Rusije i Grčke početkom dvadesetog veka, za rezultat imala odvajanje albanske nacije, tako da više od polovine Albanaca na Balkanu živi van države Albanije u neprijateljskim slovenskim režimima, narošito Srbiji i Makedoniji “ kaže Diogardi. Beograd, Podgorica, Skoplje i Atina su za Diogardija neprijatelji!

Ovakve i slične izjave, dokumenti koji se mogu naći na njihovom sajtu i samo delovanje definišu Albansko-američku građansku ligu kao ekstremističku. Problem je u tome što SAD neku organizaciju definišu ekstremističkom ili terorističkom shodno viđenju da li je taj ekstremizam ili terorizam uperen prema SAD. Tako ni Osama Bin Laden i njegova Al Kaida nisu smatrani teroristima sve dok se nisu okrenuli protiv SAD. Zahvaljujući takvom stavu SAD, Albansko-američka građanska liga može nesmetano da deluje u ovoj zemlji, propagira ideju “Velike Albanije”, vrši indoktrinaciju mladih Albanaca dr žavljana SAD i lobiranje američkih političara. Jedna takva ekestremistička organizacija s obzirom na njene pretenzije - stvaranje „Velike Albanije“ prekrajanjem granica Srbije, Makedonije, Grčke i Crne Gore može da napravi veliki problem američkom narodu. Zato je bolje da SAD preispitaju svoj odnos prema Albansko-američkj građanskoj ligi danas, da ne bi rizikovali svoje vojnike sutra na Balkanu.

ALBANSKO – AMERIČKA GRAĐANSKA LIGA HOĆE NOVI RAT NA BALKANU

Jedna takva organizacija za koju postoji osnovana sumnja da se njen fond dobrim delom puni iz mafijaških poslova albanskih kriminalaca, donator je Mekejnove kampanje. Zato bi jako dobro bilo da Mekejn kao veliki "reformistički" kandidat Republikanaca za Predsednika SAD i čovek koji javno osuđuje uticaj "specijalnih interesa" i moć novca u politici, tačno ka ž e koliko je novca “veliko albanski” lobi bacio u njegovom pravcu - i sa kojim efektom? Od svih lobista u Vašingtonu, "specijalni interesi" koje prestavljaju lobisti stranih sila su ti koji se smatraju najvećom pretnjom integritetu predsednika.

Koja cena za američki narod mo že da bude ako Mekejn postane Predsednik SAD i počene da otplađuje svoj dug Albansko-američkoj građanskoj ligi? S obzirom na ciljeve ove ekstremističke organizacije to će sasvim izvesno značiti još jedan Balkanski rat u kome se SAD i NATO koriste kao mač i štit, potpuno komadanje ostataka Jugoslavije i Grčke kako bi projekt „Velike Albanije“ bio okončan.

S obzirom na opasnost da budući Predsednik SAD mo že da bude uvučen u igru ostvarenjea intersa jedna ekstremne organizacije kakva je Albansko-američka građanska liga kroz nove sukobe na Balkanu, ovaj tekst je otvorni poziv američkim medijima da se pozabave vezama Mekejn-Albansko-američka građanska liga ali FBI jer postoji osnovana sumnja da je lobiranje dobrim delom plaćeno novcem albanske mafije. Jedino tako, pritisak javnosti i delovanje oragana zaduženih za borbu protiv organizovanog kriminala mogu sprečiti ono što će se desiti ako Mekjen postane Predsednik SAD – novi krvavi sukobi na Balkanu u cilju realizacije projekta Velike Albanije.

ZA KRAJ

Ovaj tekst je i poziv svim Srbima u SAD koji raspolažu podacima o ekstremnom delovanju Albansko-američke građanske lige, vezama velikoalbanskih lobista, albanske mafije i političara da ih dostavljaju medijima, Vladama oraganima zemalja u kojima žive kao i državi Srbiji u cilju borbe protiv albanski terorista i separatista. Ovaj se poziv odnosi na sve Srbe ma gde u svetu živeli ali i na državljane drugih zemlja koji veruju i pobedu prava i pravde.

Sve to itekako može biti odbrane Kosova i Metohije mirnim nenasilnim sredstvima. Pravo i istina su na strani Srbije ali ta istina može da bude u službi pravde samo ako kroz medije bude prezentovana! Istina je uvek bila na našoj strani, nažalost do sada nismo uspeli da je na pravi način prezentujemo svetu. Ovo je trenutak da to učinimo na pravi način. Zato budite i vi ti koji će braniti Kosovo i Metohiju, pravo i pravdu ma gde u svetu živeli!

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner