Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Zašto Vučićeve reči „nisam za Kosovo u UN“ i „neću priznati Kosovo“ nemaju nikakvu vrednost
Komentar dana

Zašto Vučićeve reči „nisam za Kosovo u UN“ i „neću priznati Kosovo“ nemaju nikakvu vrednost

PDF Štampa El. pošta
Mladen Obradović   
četvrtak, 02. februar 2023.

Vučićeve reči „nisam za Kosovo u UN“ i „neću priznati Kosovo“ nemaju nikakvu vrednost. Tako je govorio i: „ne dam Gazivode“, „neće biti šetnje“, „neću ići u Tiranu“ — pa znamo kako se sve to završilo, sasvim suprotno od onoga u šta se gromko kleo.

Jedino što u ovim okolnostima može imati vrednost za očuvanje Kosova i Metohije je skupštinska odluka o neprihvatanju bilo kakvog sporazuma koji bi omogućio ulazak tzv. „Kosova“ u UN i druge međunarodne organizacije i koji bi na bilo koji način značio prihvatanje i/ili priznavanje te lažne tvorevine.

Ako u Skupštini ne bude izglasana takva odluka (a sva je prilika da neće), onda rodoljubive snage treba da pokrenu narodnu inicijativu sa 100.000 potpisa za raspisivanje referenduma na kome će narod odbaciti izdajnički sporazum.

Prema svim istraživanjima preko 80% građana Srbije je protiv otuđenja Kosova i Metohije. Volja naroda je na strani odbrane državnih i nacionalnih interesa i to je činjenica koje se Vučić plaši više od bilo kakve skupštinske rasprave.

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner