Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Pozovi Tačija radi ubistva
Komentar dana

Pozovi Tačija radi ubistva

PDF Štampa El. pošta
Tadija Nešković   
sreda, 02. decembar 2009.

Što bi rekao Jelko Kacin: mirdita, Nazime Blaca! Dobar ti dan i dobro nam došao u svet u kojem tvoje priznanje, da si ubijao političke protivnike po nalogu najbližih saradnika Hašima Tačija, kao i svedoke u procesu protiv Fatmira Ljimaja pred Haškim tribunalom, neće ni za mrvicu promeniti "političku realnost" kakvom je smatraju Vašington, Brisel i Druga Srbija.

Ovo je svet u kojem će korist od Blacinog svedočenja, da je rukovodstvo kosmetskih Albanaca do guše upleteno u organizovani kriminal, imati samo Gani Geca, poslanik Demokratske partije Dardanije u Skupštini Kosova. Geca je, naime, taj koji je Blacinu šokantnu ispovest predstavio javnosti, koja do tada nije imala pojma da je Nasim, bivši pripadnik OVK i Obaveštajne službe Kosova, priznao kako je učestvovao u najmanje 17 slučajeva ubistava, pokušaja ubistava i pretnji. Blaca je Euleksu dostavio svoje svedočenje još 22. oktobra, ali su tamošnji mediji za njega saznali tek kada je Geca, krajem prošle nedelje, sa skupštinske govornice optužio Tačija da mu u kabinetu sede ljudi koji su naručivali politička ubistva. Euleks, brz kakvim ga je EU dala a vlast u Srbiji prihvatila, još nije maknuo istragu iz "početne faze"...[1]

Elem, Blaca na pomenutom DVD-ju pokajnički priča kako je likvidirao Tačijeve političke protivnike, za koje su mu nadređeni tvrdili da su saradnici srpskih obaveštajnih službi. Blaca je tako, ubeđen da obavlja patriotsku dužnost, ubijao funkcionere drugih partija, prvenstveno Demokratskog saveza Kosova (stranka pokojnog Ibrahima Rugove). Isto tako, ovaj nesvakidašnje efikasni ubica pripoveda i kako je uklanjao potencijalne svedoke protiv Fatmira Ljimaja, u procesu koji je protiv njega pokrenuo Haški tribunal:

- Bio sam direktno uključen u ubistvo svedoka protiv Fatmira Lj., u selu Crnoljevo. Direktno smo vršili pritisak na sve svedoke da ne sarađuju sa Haškim tribunalom. Bilo je tu još par osoba koje smo trebali likvidirati kao na primer Nuhi S., nastavnika matematike u OŠ "Emin Duraku" – kaže Blaca, a prenose prištinski mediji, kojima je Gani Geci omogućio uvid u sadržaj DVD-ja.

U svetu u kojem za sve postoje jednaka merila, ovakvo priznanje moralo bi da podigne na noge vaskoliku zapadnu medijsku silu, koja je svaki navodni, a kasnije nedokazani, zločin srpskih vlasti nad kosmetskim stanovništvom, svojevremeno stavljala u udarne vesti i rubrike. Ali, ovo nije takav svet, što je kosmetskim Albancima savršeno jasno. Zato se među njima niko i ne uzbuđuje što je Geci obnarodovao Blacino svedočenje uoči samog početka rasprave o kosmetskoj "nezavisnosti" pred Međunarodnim sudom pravde. Čak ni srpska strana ne pokazuje nikakvu nameru da iskoristi ovu ispovest: u našim medijima, Blacino priznanje jedva da je i primećeno pored slavlja zbog ukidanja viza, a portparol srpskog Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić, politički korektno, nudi pomoć Euleksu "koji je na potezu"[2]. Kaže Vekarić da saznanja srpskog Tužilaštva o ovim slučajevima nisu zanemarljiva. Brz kakvim ga je EU dala a vlast u Srbiji prihvatila, Euleks će tu pomoć verovatno i zatražiti neke 2030, otprilike kada Srbiji bude zvanično sugerisano da bi trebalo da podnese kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji...

Nažalost, ovo je svet u kojem bivši Tačijev monstrum, kome su ruke krvave do lakata, može do mile volje da govori o svojim zločinima (što verovatno ne bi uradio da su mu nalogodavci isplatili 200.000 evra za ćutanje, kako su mu bili obećali), ali to ništa neće promeniti. Srpsko Tužilaštvo će i dalje čekati potez Euleksa, Euleks će se zadržati u "početnoj fazi", "Ekonomist" će nastaviti da se ruga Srbiji što ne može da apsorbuje dva miliona nezadovoljnih kosmetskih Albanaca, a Srbija će ostati kažnjena zbog toga što se branila od tako umilnih homosapiensa kakvi su Tači, Blaca, Ljimaj, ili pokojni Adem Jašari.

Čak ni Blaca neće dobiti svojih pošteno zarađenih 200.000 evra.

Mirdita!


 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner