Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Odlazak na Hilandar ne može sprati greh prema sopstvenom narodu - mali podsetnik na Vučićeve izdaje
Komentar dana

Odlazak na Hilandar ne može sprati greh prema sopstvenom narodu - mali podsetnik na Vučićeve izdaje

PDF Štampa El. pošta
"Otadžbina"   
četvrtak, 14. januar 2021.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata, imajući običaj da pomalo glumi naivnu francusku sobaricu, praktikuje da pred medijima kaže, navedite mi, molim vas, šta sam ja to za vreme svoje vlasti izdao.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ ovim putem želi da podseti i građane Srbije a i Aleksandra Vučića gde je sve izdao:

06. 12. 2012. godine ondašnji predsednik Vlade Ivica Dačić uspostavio je klasičnu granicu između centralne Srbije i južne srpske pokrajine. Ta granica sa svojim graničnim prelazima je klasična državna granica koja se ne razlikuje od one prema Mađarskoj ili Bugarskoj. Ondašnji prvi potpredsednik Vlade u liku današnjeg predsednika je tu odluku snažno podržao. Pa zar to nije tipičan primer nacionalne izdaje?

Predsednik Srbije u okviru Briselskog sporazuma srpsku policiju je predao separatistima u Prištini. Pa zar i to nije klasičan primer nacionalne izdaje?

Predsednik Srbije opet u okviru Briselskog sporazuma je i pripadnike civilne zaštite integrisao u pravno-politički sistem samoprogalšene republike Kosovo

Predsednik Srbije opet u okviru Briselskog sporazuma je i pripadnike civilne zaštite integrisao u pravno-politički sistem samoprogalšene republike Kosovo. Civilnu zaštitu su činili pre svega srpski vojnici i oficiri koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji posle povlačenja vojske Srbije sa Kosova i Metohije. I to je gaženje Ustava Republike Srbije i nacionalna izdaja.

Predsednik Srbije je primorao Srbe da izađu na lokalne i parlamentarne izbore u okviru nepriznatog pravno-političkog separatističkog sistema. Shodno tome predsednik Srbije već punih 8 godina izbegava da raspiše srpske lokalne izbore u južnoj srpskoj pokrajini. Pa i to je krivično delo i nacionalna izdaja.

Opet u okviru Briselskog sporazuma predsednik Srbije je separatistima u južnoj srpskoj pokrajini ustupio međunarodni pozivni broj. Pa zar i to nije rušenje ustvnog poretka Republike Srbije?

Predsednik Srbije je ovih dana predao elektro-energetski sistem na Kosovu i Metohiji i Prištini i Tirani. Predstavnik nemačkog ministarstva spoljnih poslova je taj politički potez pozdravio. Predsednik Srbije do dana-današnjeg ovu tešku nacionalnu izdaju nije demantovao

Predsednik Srbije je ovih dana predao elektro-energetski sistem na Kosovu i Metohiji i Prištini i Tirani. Predstavnik nemačkog ministarstva spoljnih poslova je taj politički potez pozdravio. Predsednik Srbije do dana-današnjeg ovu tešku nacionalnu izdaju nije demantovao.

Predsednik Srbije inače vodeći politički takjkun u Srbiji je uticao na nekdadašnjeg predsednika Olimpijskog komiteta Vlada Divca da na samoj sednici Međunarodnog olimpijskog komiteta ne stavi veto na prijem samoprogalašne republike Kosovu u tu organizaciju. Zato danas nijedan od srpskih klubova ne može da dođe na Kosovo i Metohiju. Sam čin učlanjenja Kosova u brojne sportske organizacije je Vučićevo delo. I to je protivno interesima Republike Srbije i težak stepen nacionalne izdaje.

Uloga Aleksandra Vučića u priznavanju i stvaranju bezbedonosnih snaga Kosova je nesumnjiva. Reakcija njega kao vrhovnog komadanta je mlaka, nečujna sa primesama prećutnog dogovora sa Prištinom. Vrhovni komandat se saglasio da na teritoriji Srbiji postoji još jedna vojna formacija koja je neprijateljski nastrojena prema oružanim snagama Republike Srbije.

Predsednik Srbije u skladu sa Briselskim sporazumom javno je pozvao srpske sudije da polože zakletvu na ustavu samoproglašene repubike Kosovo i pred ratnim zločincem Hašimom Tačijem. Hoće li Aleksandar Vučić da kaže da ni to nije nacionalna veleizdaja? Takvu bruku i sramotu srpski narod u istoriji nije doživeo

Predsednik Srbije u skladu sa Briselskim sporazumom javno je pozvao srpske sudije da polože zakletvu na ustavu samoproglašene repubike Kosovo i pred ratnim zločincem Hašimom Tačijem. Hoće li Aleksandar Vučić da kaže da ni to nije nacionalna veleizdaja? Takvu bruku i sramotu srpski narod u istoriji nije doživeo.

Predsednik Srbije na sve prozivke zbog počiljenog dela nacionalne veleizdaje kaže da on ima podršku 95% kosovskih Srba. Nažalost, predsednik Srbije ne razume da tako visok procenat nije svojstven demokratskim režimima. Tako visoku podršku predsednik obezbeđuje pre svega izbornom krađom, ucenama, strahom i nasiljem. Tokom njegove vladavine ubijeno je petoro Srba na severu Kosova i Metohije. Među njima i jedan od lidera Srba Oliver Ivanović. Predsednik Srbije je ponavljao da ta ubistva nisu etnički motivisana. Ako predsednik zna da nisu Albanci onda valjda zna i ko je od Srba to učinio.

Tokom njegove vladavine ubijeno je petoro Srba na severu KiM. Među njima i Oliver Ivanović. Predsednik Srbije je ponavljao da ta ubistva nisu etnički motivisana. Ako predsednik zna da nisu Albanci onda valjda zna i ko je od Srba to učinio.

Paljevine automobila, bacanje bombi na kuće političkih protivnika, pa do paljenja kancelarije Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ je već nešto što je dobro poznato građanima Srbije. Uostalom, čelnici Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ posle spaljivanja prostorija direktno su Aleksandra Vučića optužili za taj zločin. A kad smo već kod stepena podrške Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća Aleksandra Vučića da je Enver Hodža u Albaniji imao 99,9% glasova na izborima. Izgleda da su ovi režimi bliski i po brojkama i po načinu vladanja.

Odlazak predsednika Srbije u Hilandar neće moći da okaje sve grehe koje je učinio sopstvenom narodu. Krvično delo nacionalne veleizdaje nikada ne zastareva.

Kosovska Mitrovica

14.01.2021. godine

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner