Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Albanski vojnici u Severnoj Mitrovici kao ilustracija bede i nemoći režima Aleksandra Vučića
Komentar dana

Albanski vojnici u Severnoj Mitrovici kao ilustracija bede i nemoći režima Aleksandra Vučića

PDF Štampa El. pošta
„Otadžbina“   
četvrtak, 04. april 2019.

Provokativna šetnja više od trideset albanskih vojnika u uniformama i sa amblemima albanske vojske severnim delom Kosovske Mitrovice zadržavajući se usput pored spomenika Knezu Lazaru pokazuje samo bedu i nemoć Vučićevog režima da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije na ovu provokaciju pretpostavljamo podignuće borbenu gotovost vojske po ko zna koji put, održaće sednicu Saveta za nacionalnu bebednost, opet po ko zna koji put, i na tome će da se završi. Takve su reakcije Beograda bile na šiptarske provokacije u ovih sedam godina Vučićeve vladavine. Prevedeno na jezik naroda „trli baba lan, da joj prođe dan“.

Ono što je sigurno da bez dozvole KFOR-a vojska iz Albanije ne bi prošetala severnim delom grada Kosovske Mitrovice. Bez obzira na svoju snagu KFOR se pre Vučićeve vladavine nije usuđivao da ovako iritira Srbe.

Dok Aleksandar Vučić nije došao na vlast tako nešto nije moglo da se dogodi, čak ni u snu da se sanja. Kao što nije moglo da se dogodi da Hašim Tači nonšalantno i bezbrižno šeta jezerom Gazivode a niti da se hapsi ministar u Vladi Srbije kao što se desilo direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću. A sve se ovo događa jer je Aleksandar Vučić razbio odbranu Srba na severu Kosova i Metohije potpisujući Briselski sporazum.

Briselskim sporzumom Aleksandar Vučić je srpsku policiju u civilu i civilnu zaštitu predao separatistima čime je apsolutno oslabio bezbednost Srba na severu KiM

Briselskim sporzumom Aleksandar Vučić je srpsku policiju u civilu i civilnu zaštitu predao separatistima čime je apsolutno oslabio bezbednost Srba na severu Kosova i Metohije. Mislio je da će sa svojim kriminalnim strukturama moći da brani sever Kosova i Metohije u čemu se gadno prevario. To se najbolje videlo kada je hapšen Marko Đurić, kada je prvi put od 1999. godine ROSU policija ušla na sever Kosova i Metohije. Iako je pored direktora Kancelarije za KiM bilo mnoštvo Vučićevih batinaša niko ni prstom nije makao da odbrani Marka Đurića.

Predsednik Srbije nije shvatio jednu stvar, da severni deo grada Kosovske Mitrovice i sever Kosova nisu sačuvali i odbranili nikakvi kriminalci već jedino narod svojom slogom, jedinstvom i svojim brojem. A broj Srba se za vreme Vučićeve vladavine rapidno smanjio. Smanjio jer nisu želeli da žive pod jarmom Vučićevih batinaša kao i zbog čestih najava od strane aktelnih vlasti da će Albanci napasti sever Kosova i Metohije.

Posle zaustavljanja „ruskog voza“ u Raškoj od strane Aleksandra Vučića separatisti u Prištini su shvatili da imaju posla sa slabićem i kukavicom i stoga ovakvi stalni napadi, provokacije i incidenti nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Veći broj analitičara čak kaže da je i formiranje vojske Kosova odrađeno uz blagoslov Vučića na tajnom sastanku sa Hašimom Tačijem u Parizu. Zato je i reakcija Beograda na formiranje još jedne vojske na tlu Srbija beskrvna i mlaka.

Jedino smena izdajničkog režima Aleksandra Vučića može da Srbiji vrati Kosovo i Metohiju i obezbedi sigurnost i zaštitu Srba u južnoj srpskoj pokrajini

Jedan od znakova infiltracije Albanaca na sever Kosova i Metohije su i mnogobrojne registarske tablice, bilo sa KS ili RKS oznakama. Pre Vučićevog dolaska na tron Srbije takvih tablica na severu Kosova i Metohije nije bilo. Tragikomično deluje kada Vučićeve „patriote“ sa RKS tablicama nose srpske zastave. Tužno jeste, ali na severu Kosova nikada nije bilo više srpskih zastava a manje Srbije.

Jedino smena izdajničkog režima Aleksandra Vučića može da Srbiji vrati Kosovo i Metohiju i obezbedi sigurnost i zaštitu Srba u južnoj srpskoj pokrajini.

Kosovska Mitrovica

Informativna služba Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner